Eğitim Saati: 120 ders saatinden oluşmaktadır.
4 Modul ICF Onaylı Koçluk Eğitimi Ücreti (Program Fee)
*** 60 saat Temel Program Ücretimiz 21.850 TL + K.d.v. *** Bu program için erken kayıt tarihi 30 gün ve 15 gün öncesidir.
Dünya çapındaki koçlar, ICF'i bir endüstri lideri olarak tanımakta ve başlangıç ve sürekli eğitim talebiyle ICF'e başvurmaktadır. ICF, başvuru sahibi koçları belirli bir eğitim ve sınav sürecinden geçirerek akreditasyon ve unvanlama sağlamaktadır.
İlgili 37 soru bulundu
Kariyer.net kullanıcılarının anket doldurarak paylaştığı maaş verilerine göre, Yaşam Koçu maaşı aylık ortalama 28.500 TL seviyesindedir. Paylaşılan en düşük Yaşam Koçu maaşı 22.800 TL iken, en yüksek ise 61.000 TL'dir. Gösterilen maaş verileri, aylık net maaşlardır.
Belli bir eğitimi almış olmak veya lisans mezunu olma gibi şartlar bulunmamaktadır. Yaşam koçu olabilmek için, onaylı özel eğitim kurumları ve üniversitelerin düzenlediği Yaşam Koçluğu Eğitimi programlarına katılıp, sertifika almak gerekir.
Aile ve Yaşam Koçluk Sertifikası Nasıl Alınır? Aile ve yaşam koçluk sertifikası, uzaktan eğitim şeklinde yapılan aile ve yaşam koçluk eğitimi programlarına katılarak alınabilir. Üniversite tarafından hazırlanıp onaylanan aile ve yaşam koçluk belgesi üzerinde uzaktan eğitim ibaresi yer almaz.
Koçluk türlerini şöyle sıralamak mümkündür. Takım koçluğu, yönetici koçluğu, ilişki koçluğu, yaşam koçluğu, kariyer koçluğu, öğrenci koçluğu, nefes koçluğu alanları bulunmaktadır.
Koç adayı, profesyonelleşmek istediği alanda bilgi birikimine sahip olmalıdır. Türkiye'de yoğun talep gören hizmetler psikoloji alanına girer. Psikoloji, Psikiyatri, Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik bölümü mezunları meslekte hızlı ilerleyebilir.
1. Yaşam Koçluğu bir meslek midir? Evet. Koç (Seviye 6) Meslek Standardı 26.06.2013 tarihinde 28692 sayılı Resmi Gazete ile yürürlüğe girmiştir.
Bir yaşam koçu nasıl çalışır? Yaşam Koçu, gerekli eğitimi tamamlamış ve alanında uzman kişidir. Müşteriyle kişisel olarak ilgilenirken, kendi potansiyelini keşfetmek ve geliştirmek için doğru soruları sorar, kişisel hedeflerini tanımlar ve müşteriyi harekete geçirmek için yeterli stratejiler geliştirir.
Yaşam Koçu Olmak için Gerekli Eğitimler Nelerdir? İyi bir yaşam koçu olmak için Yaşam Koçluğu Eğitimi almak gerekir. Eğitim süresi 3 ay ve ortalama 100 saat olacak şekilde belirlenmiştir.
Bu alana ilgi duyan, yaşam koçu olmak isteyen ve bu alanda uzmanlaşmak isteyen herkes başvurabilir. Yaşam koçu olmak için belli bir mezuniyet şartı aranmıyor.
Yaşam koçu olmak isteyenler sertifikalı eğitim programlarına katılır ve eğitim sürecinden sonra da bu işi yapmaya başlayabilirler. Üniversite mezunu gerekli bir madde olmaması ile birlikte, kişilerin dört senelik üniversite mezunu olmaları gerektiği tavsiye edilmektedir.
Devlet ve Özel okullarda,Danışmanlık merkezlerinde,Etüt merkezlerinde,Özel öğretim merkezlerinde,Koçluk merkezlerinde,Halk eğitim merkezlerinde, Koçluk eğitimi vermek isteyen kurumlarda çalışabilirler.
Yaşam koçu olmak için belirli bir eğitim veya mezuniyet şartı bulunmamaktadır.
Yaşam koçluğu sertifikasına sahip olan uzmanlar, danışanlarına en güzel şekilde hizmet veriyorlar. Danışanların psikolojik rahatsızlıkları dışındaki bütün problemlerinde, yaşam koçları en iyi ve en etkili şekilde yardımcı oluyor.
Program mezuniyeti ve PCC unvan başvurusu için 500 saatlik bireysel koçluk seans deneyimi gerekmektedir. En az 25 farklı danışanla yapılması gereken bu 500 saatin en 450 saati ücretli koçluk seansı olmalıdır. İlk modül sonrası yapılan tüm koçluklar geçerli sayılır. Eğitim içinde yapılan koçluklar dahil değildir.
Uluslararası Koçluk Federasyonu (ICF):
1995 yılında kurulduğundan itibaren, koçluk mesleği ile ilgili yüksek standartlar belirlemiş, bağımsız ünvanlama sağlayarak, dünya çapında eğitimli koçlar ağı oluşturmuş ve koçluk mesleğini geliştirmeye kendini adamıştır.
Onaylı koçluk eğitimi almak, koçların uluslararası kabul görmüş standartlara uygun koçluk becerilerini kazanmalarını ve ICF' in etik kurallarına uygun bir şekilde çalışmalarını sağlar. ICF onaylı koçluk eğitimi, koçluk kariyerine başlamak isteyenler veya mevcut koçluk pratiğini geliştirmek isteyenler için önemlidir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri