Yasemin çiçekleri için ortam tercihi yapılırken aydınlık ve havalandırması rahat olmasına dikkat edilmelidir. Kış aylarında günde en az 4 saat ışık alması sağlanmalıdır. Yasemin çiçeklerinin bakımında sulama uygulaması da oldukça önemlidir. Yaz mevsiminde haftada iki kere olacak şekilde sulamalar yapılmalıdır.
Yasemin çiçeği güneş sever mi? Nemli ortamlarda bakıma uygun olan bu bitki, çok fazla güneşe ihtiyaç duymaz. Bu sebeple, çok fazla güneş almayan ancak nem olan bir ortamda bakılması gerekir. Yasemini balkonunuzda birkaç saat bırakmanız güneş emilimi açısından yeterli olacaktır.
Yasemin Çiçeğinin Çiçek Açması İçin Ne Yapmalıyım? Yasemin çiçeğiniz yeterli aydınlık aldığı ve düzenli sulandığı taktirde hoş kokulu çiçeklerini açarak size teşekkür eder. Günün en sıcak saatlerinde direkt gün ışığı almasını engellemeniz yapraklarında yanık oluşmasını engelleyecektir.
Yasemin bitkileri, özellikle çiçek açtıklarında çok suya ihtiyaç duyarlar. Toprağı her zaman biraz nemli tutmak önemlidir. Bitkiler haftada bir kez sulanmalıdır. Sonbaharda ve kışın biraz daha az sulama yapılmalıdır.
İç mekanda yasemin türleri arasında en çok kullanılan çeşit olan pembe yasemin, özellikle geceleri hoş kokulu tatlı bir aromaya sahiptir.
İlgili 44 soru bulundu
Beyaz yasemin çiçekleri ise saflık anlamı taşımaktadır. Yasemin çiçeklerinin düzgün bir gelişim sergilemesi için dikkat edilmesi gereken ilk faktör ortam sıcaklığıdır. Güneşli havalardan hoşlanan yasemin çiçeği evlerde ve ofislerde yetiştirilmek için uygun bir türdür.
Güzel kokulu Ful, Arap yasemini, hakiki yasemin, İzmir yasemini ve kışın kokusuz, sarı çiçek açan çalı formlu kış yasemini en popülerleri. Arap yasemini / Jasminum sambac: Tüm Yaseminler arasında kokusu en çarpıcı olan tür. Parfümlerde en iyi sonuç da bu bitkiden elde ediliyor, yetmedi çayı yapılıyor.
Saksıda yasemin çiçeği daha çok evlere veya iş yerlerine alınan şekliyle karşımıza çıkıyor. Yasemin çiçeği çeşitleri bakımından oldukça nadir rastlanan bir zenginliğe sahiptir.
Yasemin çayı Jasminum sambac meyvemsi tadı ve çiçeksi kokusu olan bir çaydır. A, B1, B2, B6 ve C vitamini açısından zengindir. Yasemin çayı boğaz ağrısı, hazımsızlık ve baş ağrısı gibi birçok hastalığın tedavisine iyi gelir. Ayrıca ateş ve artrit tedavisinde de yardımcı olabilir.
Yasemin Çiçeği Nasıl Çoğaltılır? Yasemin çiçeğini çoğaltmak diğer bitkileri çoğaltmaktan biraz daha zordur. Yasemin bitkisi yaz aylarının sonuna doğru çelikler üretmektedir.
Çoğaltma işlemini gerçekleştirmek için bitkinin tepe kısmından 1015 cm uzunluğunda çelik kesilir ve su içine bırakılarak 4 hafta köklenmesi için beklenir Ayrıca isteğe göre aspirin köklendirme hormonu kullanabilir ve böylelikle köklenme işlemini hızlandırabilirsiniz.
Yasemin çiçeği türleri oldukça fazladır. Dünyada ortalama 200 tür vardır.
yasemin çiçeği normal hızda büyür. Yılda 20 - 25 cm uzar. 11 - 22 cm çapında tüpte satılıyor.
Solmuş ve ölmüş olan saksı bitkilerinizi canlandırmanın bir diğer yolu da buz ve sıcak su yöntemidir. Bitkinizin köklerine yeterli miktarda buz koyun. Daha sonra Buzların üzerine sıcak su dökün. Bu işlemi belirli aralıklarla tekrarlayarak kurumuş saksı çiçeklerinizi canlandırabilirsiniz.
Hoş kokulu çiçekler açan bu çok yıllık bitkiler Kuzey Amerika dışındaki bütün kıtalarda yabani olarak yetişir. Yasemin türlerinin çoğu tırmanıcı-sarılıcı yapıdadır. Yaseminler yaprak döken veya herdem yeşil (kışın yaprak dökmeyen) olabilirler. Sekiz on metre arasında boylanabilirler.
Yasemin çiçeğinin ana vatanı Himalayalar'dır. Hem yetiştirilmesi hem de bakımı oldukça kolay olan bir çiçek türüdür. Daha çok güneşli ve sıcak havaları sever ve oldukça yoğun bir kokuya sahiptir. Hassas bir bitki olmadığından dolayı saksı ve balkonlarda rahatlıkla yetiştirilebilir bir niteliğe sahiptir.
Dinlendirici ve sakinleştirici özellikleri bulunan yasemin çayı uyku yapar.
Bazen bir yerden geçerken güzel mi güzel bir koku hissedersiniz fakat ne olduğunu çıkaramazsınız bir türlü… İşte o güzel kokunun sahibi genelde yasemin çiçeğidir. Oldukça güzel bir çiçek türü olan yasemin, Jasminum Nudiflorum olarak isimlendirilen bir bahçe bitkisidir.
Yasemin yaz ve ilkbahardaki nemli toprağı sever. Nem oranı yüksek toprak daha sağlıklı ve canlı bir çiçeğinizin olmasını sağlayacaktır. Çiçeğin saksı değiştirme zamanı ise ilkbahar aylarıdır. Yasemin çiçeği en çok humuslu, hafif kumlu ve iyi drenajlı topraklarda sağlıkla büyür.
Karanlık bir ortamda yetiştirilen çiçek türü aydınlık bir ortama maruz kaldığı zaman yapraklarındaki nem kaybolmaktadır. Daha sonra ise çiçeğin yapraklarında sararmalar meydana gelmektedir. Bunun yanı sıra hava akımına maruz kalan çiçeklerinde yapraklarında sararmalar oluşabilir.
Yaseminler sıcak havalara karşı dayanıklı bitkilerdir. Fakat soğuk hava koşulları ve don olayları için aynı şeyler söylenemez. Soğuk bölgelerde yetişmesi oldukça zordur.
Portakal çiçeğinin en güzel özelliklerinden biri de yalnızlığa karşı iyi hissettiren ve sakinleştiren bir hissiyat oluşturmasıdır. Tüm bu özelliklerini muhteşem kokusu sayesinde elde etmiştir. Bu nedenle dünyanın en güzel kokan çiçeği olarak bilinir.
Anayurdu İran olan ve Akdeniz kıyılarındaki ülkelerde sıkça rastlanan bu bitki, parlak yaprakları ve hoş kokulu beyaz çiçekleriyle park ve bahçeleri süsler.
Jasmine'in uyanıklığı arttırdığı ve ruh halini iyileştirdiği kanıtlanmıştır. Yasemin'in cinsel dürtüyü arttırdığı kanıtlanmıştır. Hindu ve Müslüman geleneklerinde yasemin "aşkın kokusu" olarak bilinir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri