Türkçeye Osmanlıcadan kalan bir isimdir. Osmanlı kökenli olan Yasir ismi sol tarafa giden demektir. Osmanlı döneminde gerçek ve mecaz anlamda kullanılan Yasir kelimesi, günümüzde de son dönemlerde sıkça kullanılmaya başlayan isimler arasında yer alır.
Yasir (ayrıca Yaser, Yasir veya Yassir yazılır; Arapça ياسر, Yāsir) Arapça bir erkek ismidir.
Yasir ismi Osmanlıcadan gelen bir addır. Osmanlı kökenli olarak Türkçeye gelen bu isim, günümüzde hala kullanılan adlardan biri olarak öne çıkıyor. Genelde erkek çocuklar için verilen bir isim olduğunu söylemek mümkün. Yasir ismi 'sol tarafa giden' anlamına gelmektedir.
TDK'da yer alan bilgiler eşliğinde, Yasir ismi ne demek ve anlama gelir sorusunun cevabı şu şekildedir; Zengin ol, rahat ve huzurlu ol anlamında kullanılan bir ad. Sol tarafa giden.
Yaser adının kökeni Arapçadır.
İlgili 23 soru bulundu
Yaser ismi genel olarak erkek çocuklarına verilmekte olan bir ismi teşkil eder.
Yusuf ismi özellikle dini anlamlar içermesi sebebi ile tercih edilen bir isimdir ve Yusuf ismi Arapça kökenlidir.
Yasir ismi Kur'an'da geçmemektedir. Yapılan araştırmalar sonucunda Yasir isminin Kur'an'da geçmediği görülmektedir. Yasir adının TDK sözlük anlamı; Esir, krş, yesir olarak görülmektedir.
Farsça kökenli olan bu isim, dilimize ulaşan yabancı kökenli isimler arasındadır. Mirza ismi ülkemizde farklı anlamda kullanıldığı gibi İran'da da farklı anlamla kullanılır. Mirza isminin en bilinen anlamı, hükümdar gibi soylu kişilerden gelen kimsedir. Yani bir Emiroğlu beyi anlamında kullanılır.
Ammar adının, Arapça kökenli bir isim olduğu bilinmektedir.
Bolluk, varlık, zenginlik, varsıllık.
Mirza isminin en bilinen anlamı ise, hükümdar gibi soylu kişilerden gelen kişilerdir. Yani bir genellikle Emiroğlu beyi anlamında kullanılır. İsmin diğer bir anlamı ise, genellikle Doğu Türk devletlerinde kullanılan asil ve soylu kişi anlama gelir.
Kayra ismi genellikle erkekler için kullanılmaktadır. Çok eski dönemlerden günümüze kadar ulaşmayı başarmış ve Türkçe kökenlidir. Kayra, saygın bir kimse tarafından yapılan iyilik, ihsan ve lütuf anlamını taşır. Tanrının insanı koruması ve esirgeyici olması şeklinde de tanımlanabilir.
Muhammed ismi Arapça kökenlidir. Kur'an-ı Kerim'in pek çok ayetinde Muhammed ismi dile getirilmiştir. Muhammed İsminin Özellikleri Nelerdir? Her konuya hem duygusal hem de mantıksal açıdan yaklaşabilen kimsedir.
Bu itibarla “Allah” ve “Muhammed” isimlerinin, kökenlerinin Arapça olması dolayısıyla “Tanrı” ve “Mehmet” (Hz.
Göktuğ, eski Türk devletlerinde Türk hakanlarına verilen bir sıfattır. Güçlü, zeki ve idare etme kabiliyeti olan kimse demektir. Bu isim bazı yerlerde savaşma anlamıyla da kullanılmıştır. Savaşma gücüne sahip olan kimseler Göktuğ olarak anılmıştır.
Aden ismi, anlam olarak; "cennet bahçesi" anlamına gelir. Ayrıca, terimsel anlamına göre, biyolojik açıdan; salgı yapan organ ve bez anlamında kullanılmaktadır. Aden, bunların yanında, Yemen'deki bir liman şehrinin de adıdır. Aden isminin kökeni, Arapçadır.
TDK'da yer alan bilgiler eşliğinde, Karan ismi ne demek ve anlama gelir sorularının cevabı şu şekildedir; Temiz, masum, katkısız. Sözünün eri, yiğit. Kahraman, yürekli.
İran'da Seyyid kökenli aileler Alevî, Hüseynî, Mir veya Mirza olarak da anılır.
(ﺍﻳﻤﻦ) sıf. (Ar. yumn “uğurlu olmak, uğur”dan eymen) Çok (daha, en, pek) uğurlu, çok kutlu, pek mübârek.
TDK'da yer alan bilgiler eşliğinde, Talha ismi ne demek ve anlama gelir sorularının cevabı şu şekildedir; Sonradan ortaya çıkan, sonradan türeyen; tombul, iri yapılı. Cennetle müjdelenen on sahabeden birinin adıdır. Zamk ağacı.
Musab isminim ilk anlamı musibete uğramış, felaket isabet etmiş olan kişidir. Musab isminin diğer bir anlamı ise, zor, dayanıklı, güçlü olan kimse anlamına gelmektedir.
Kökeni Farsçadan gelen bu isim günümüzde pek duyulmamış adlar arasında yer almaktadır. Kürtçede ise Beylerbeyi anlamına gelen Miran ismi, özellikle kulağa hoş gelmesiyle son dönemlerde oldukça ilgi çekiyor.
Emre ismi yüzyıllardır erkek çocukları için tercih edilmektedir.
Hasan kökeni Arapçadan gelen bir isimdir. Aynı zamanda beğeni toplayan anlamı ile beraber İslami açıdan önemli bir kökene sahiptir. Türk Dil Kurumu açısından anlamına bakıldığında Hasan ismi 'Güzel' ya da 'iyi ve hayırlı iş' şeklinde karşılık bulmaktadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri