Yataklarda kullanılan süngerlerin en büyük düşmanı rutubet ve nemdir. Uzun süre nemli kalan bir sünger katmanı formunu kaybederek, dağılmaya başlar. Bu da yatağınızın çökmesine sebep olur.
Yatak Döndürme ve Çevirme: Yatağınızın çökmesini önlemek için yatağı düzenli olarak döndürün ve çevirin. Yatakta her iki tarafın eşit derecede aşınmasını sağlamak için bu işlemi her üç ayda bir yapabilirsiniz. Yatak Koruyucu Kullanma: Yatak koruyucular, yatağınızı toz, ter ve diğer kirleticilerden korur.
Visco yataklarda, yaylı yataklar gibi hızla yıpranarak metal sesi gibi sesler duymazsınız. Kilonuz ile yatağınız uyumlu ise çökme sorunları da uzun bir süre yaşanmaz. Yaysız yapısı sayesinde ağrılara engel olur.
Bu sayede yatak çökmeye başlar ve uzun süreli kullanıma izin vermez. Paket yaylı yataklar ise çökmelere karşı, ağırlığın eşit dağılımından ötürü son derece dayanıklı bir şekilde üretilmektedir.
İlgili 19 soru bulundu
Lateks malzemesi yapısı gereği son derece dayanıklıdır ve kullanıma bağlı olarak çökme, yıpranma, deforme olma gibi özellikler göstermez.
Uzmanlara ve araştırmalara göre, yüksek kaliteli bir yatağın ömrü en fazla 10 yıldır. Genelde yataklar 10 yıldan daha kısa bir sürede yapısal fonksiyonlarını yitirirler. Kullanım şekli ve kilo dengesi yatağın ömrünü etkiler. Yatağın deforme olmaması için, her ay en az bir kere ters yüz edilmesi gerekir.
Tamamen köpükten oluşan veya düşük kaliteli yay sistemi bulunan şilteler zamanla çöker. Çökmelerden dolayı vücudunuz uyku sırasında yeterli bel ve omurga desteğini almaz ve rahatsızlıklar oluşmaya başlar.
En az 2 cm olması gereken visco süngeri, maliyeti düşürmek adına daha düşük oranlarda kullanıldığında visco yataklar kullanıma bağlı olarak çökme yaşayabilmektedir.
İdeal yatak seçimi, bireysel ihtiyaçlarınıza ve tercihlerinize göre değişiklik gösterebilir. Vücut hatlarınıza uyum sağlayan ve hareket transferini sınırlayan bir yatak istiyorsanız visco yatak; serin bir yatak yüzeyi ve ekonomik bir çözüm arıyorsanız yaylı yatak sizin için daha uygun olabilir.
Yaylı yataklardan çok daha konforlu bir uyku ortamı sunan yaysız yataklar, günümüzde kaliteli ve kesintisiz uyku arayanlar kadar sağlıklı bir uykuya kavuşmak isteyenler tarafından da tercih edilmektedir. Yaysız yataklar, yaylı yataklara göre hem daha sağlıklı hem de uzun ömürlüdür.
Yaylı yataklar genellikle 7 ila 10 yıl arasında kullanılır. Ancak lateks yataklar ya da köpük yataklar 10 ila 12 yıl arasında kullanılabilir. Bununla birlikte, yatağın malzemesi kadar kullanım şekli ve yatağın bakımı da son derece önemlidir. Yatak ömrüne etki eden bir diğer etken ise yatağın kullanım şeklidir.
Yatak bazadan büyük olursa ne olur? Yatak, bazadan büyük olursa hem konforunuz hem de yatağınızın ömrü azalır. Baza zemininden destek alamayan yatağınızın içindeki sünger ve yay katmanları zarar görerek, uyku konforunuzu olumsuz etkiler. Bu sorun garanti kapsamına girmez.
Lateks yataklar özel bloklar şeklinde hazırlandığı için zamana bağlı olarak deforme ya da çökme gibi durumlar oluşmaz.
Yatak şiltesi yatak üzerinde kullanılarak yatağın konforlu hale gelmesini sağlayan bir üründür. Felyaf, sünger, bambu, jel yatak pedi çeşitleri de sıklıkla tercih edilen ürünler arasında yer alır.
Uyku esnasında insan vücuduna uygulanan basıncı minimuma indirdikleri için kan dolaşımını rahatlatırlar. Ama yine de kaliteli bir visco yatağın basınç ve ağrıları azaltma özelliğinin standart bir lateks yatağa göre daha iyi olduğunu söyleyebiliriz.
Visco yatak kullanılan visco hammaddesi sayesinde hemen hemen herkesin uyku deneyimini iyileştirmeyi hedeflemektedir. Kimler kullanabilir sorusunun cevabı da aslında herkestir. Fakat kişisel istekler doğrultusunda yumuşak yatak sevmeyenler için uygun olmayabilir.
Visco yataklar, ortopedik bir uyku yüzeyi sunar ve basınç noktalarını azaltarak rahat bir uyku deneyimi sağlar. Genellikle yatak kullanım ömürleri 8 ila 10 yıl arasında değişir. Kaliteli bir visco yatak, uzun süre dayanıklılığını koruyabilir ve uyku kalitenizi yıllarca artırabilir.
“. 3. Organik Yataklar; sağlık koşulları için en elverişli yataklardır denilebilir. Bu yataklarda kullanılan at kılı, Hindistan cevizi kabuğu lifi, pamuk gibi malzemeler nedeniyle sağlık açısından tamamen doğal koşullar oluşmaktadır.
Sertlik kavramı, kişilerin uyuma esnasında kendilerini ne kadar sert ya da yumuşak hissettiklerini tanımlamak için kullanılmaktadır. Genel bakımdan yatak sertliği 1 ile 10 arasında derecelendirilmektedir. Bu bakımdan 1 en yumuşak 10 ise en sert yatağı ifade eder.
Yatağın Uygun Olmayan Bir Zeminde Kullanılması
Bazı baza ve karyolaların zemininde lata kullanılır. Lata, yatağa iyi bir sıçrama ve destek sağlar. Ancak lata tahtalarının arasındaki mesafe fazla olursa, yatağınız zarar görebilir.
Yatak Sertliği
Uzmanların da belirttiği üzere yatakların çok sert veya çok yumuşak olması, omurga ve iskelet sistemini olumsuz etkiliyor. Yumuşak yataklar, omurganın şeklini aldıkları için uyku sırasında rahatsızlık verebiliyorken sert yataklar ise sırt ve bel ağrısına yol açabiliyor.
Full ortopedik yatak içerisinde sünger dolgu malzemeleri barındırdığından biraz daha sert olur. Yarı ortopedik yatak ise daha yumuşak sünger dokuya sahip.
Yatakların ömrü için biçilen süre maksimum yedi yıldır. Yapılan araştırmalara göre iyi kullanılıp her ay bir kere ters yüz edilen yataklar yedi yıla kadar kullanılabilir. Bununla birlikte yatak temizliği ve hijyen kuralları da yatakların ömrünü doğrudan etkileyen unsurlar arasında yer alır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri