Rahat ve huzurlu bir uyku için yatak temizliği çok önemlidir. Ayrıca yatağınızın doğru temizlenmemesi sonucunda üzerinde ve içinde birikmeye başlayan bakteriler, kirler, tozlar sağlınızı olumsuz etkiler. Bu durum yatağınızda bazı kokuların oluşmasına da sebep olabilir.
Geçmeyen yatak lekelerini çıkarır. Ancak bu yöntem yine de sık sık kullanılmamalıdır. Çünkü çamaşır suyu ağır bir yapısı olan bir üründür, yatağa zarar verebilir.
Yatak yıkama ipuçları: Yatağınızda geçirdiğiniz ortalama 8 saat boyunca vücudunuz terler ve cildinizde ölü deri hücreleri birikir. Bu nedenle yatağınızı düzenli olarak yıkamak, sağlıklı bir uyku ortamı sağlamanız için önemlidir.
Yatağın üzerindeki çarşafı ve nevresim takımını kaldırdıktan sonra çamaşır makinesinde yıkayabilir, temizlediğiniz yatağın üzerine temiz örtüler serebilirsiniz.
Bir kap içine 1 yemek kaşığı lavanta yağı ve karbonat ekleyin. Bu malzemelerin üzerine 2 su bardağı ılık su ilave edin ve karıştırın. Şimdi, sünger yardımıyla bu suyu süngere alın ve yatağın her yerini bu süngerle silin. Karbonat yatağı temizlerken; lavanta yağı da yataktaki kötü kokuları gidermeye yardım edecektir.
İlgili 26 soru bulundu
Eğer yatağın iç katmanları ıslanırsa, yatağınızın bunu tahliye etmesi çok uzun sürer. Karanlık ve sıcak bir yerde birkaç gün bırakılmış ıslak bir süngerin kokusunu hayal edin. Yatağınızın içinde hapsolan nem, küflenmeye, mayt ve bakterilerin çoğalmasına neden olabilir. Bu durumda yeni bir yatak almanız gerekebilir.
Eskişehir doğa temizlik olarak (Eskişehir koltuk yıkama) yatağınızın ön yüzeyini, arka yüzeyini ve yan çerçevelerini detaylı bir şekilde yıkarız. Yatağınızın kuruma süresi yaz aylarında 4 ila 6 saatte kış aylarında ise 5 illa 7 saat arasında kurur.
Tüm bu faktörlerden korunmak için temizliğinizi düzenli bir hale getirmeniz gerekir. İyi bir yatak temizliği için kullandığınız malzemelerin doğru olması önemlidir. Leke çıkarıcı, elektrikli süpürge, temizlik bezi, soğuk su, çamaşır suyu, esansiyel yağ gibi ürünleri kullanarak doğru bir hijyen yakalayabilirsiniz.
Karbonat ile yatak temizliği, yatağınızın çarşaflarını kaldırdıktan sonra her bölgesine denk gelecek şekilde karbonat dökün. Döktüğünüz karbonatların üzerinden yatağınızı dairesel hareketler ile ovalayın. Yatağınızın bu şekilde 2-3 saat kalması tavsiye ediliyor.
Ufak bir kap içerisinde 1 çay bardağı çamaşır suyu ile 1 su bardağı su konulup karıştırıldıktan sonra bez ile sarı lekeler güçlü şekilde silinmelidir. Özellikle silme işleminin dairesel hareketler ile olması problemin ortadan kalkması açısından daha etkili olduğu söyleniyor.
Hayır. Muyu yatağınızın sünger kısmını hiç bir şekilde suya maruz bırakmamalısınız. Fakat yatağınızın üst yüzeyi lekelendiyse ya da bir sıvı döküldüyse; kumaş/ koltuk yüzeyi temizleyicisi ve emici bir bez ile tampon hareketler uygulayarak yatağın kirlenmiş olan bölümünü temizleyebilirsiniz.
Yatak kumaş üzerinde deformeler,aşınma,yırtıklık çökme gibi problemler görülür. Sabahları uyandığımızda yorgun hissederiz. Bel,sırt,omuz ağrıları ,halsizlik oluşur.
Kokuları yok edebilmek için yatağın üzerine karbonat serpiştirdikten sonra 30 dakika boyunca beklemelisiniz. Daha sonra tekrar elektrik süpürgesiyle temizleyebilirsiniz. Karbonatlar doğal koku giderici olarak kullanılabilir ve yataktaki her türlü kokuyu hızlıca giderir.
Yatak şiltesi yatak üzerinde kullanılarak yatağın konforlu hale gelmesini sağlayan bir üründür.
Boş bir sprey şişesine ılık su ve beyaz sirke doldurup lekeli bölgeye bolca sıkın. Bu aşamada sirke ve idrar kokusu ağırlaşabilir; pencereyi açmanız işinize yarayacaktır. 5 dakika sonunda temiz havlularla ıslak bölgeye baskı, tampon uygulayın. Sıvıyı çektirdikten sonra lekeli bölgeye bolca karbonat serpin.
Uzun süre güneş ışığına maruz kalan yataklarda sarı leke oluşumu gözlenebilir. Bundan dolayı yatağın doğru pozisyonda konumlandırılması büyük önem arz ediyor. Oluşan terlemeler de yatakta sarı lekelerin oluşumunda etkilidir. Fazla terleyen bireylerin yattığı yataklarda sarı leke oluşumu daha fazladır.
Kimyasallardan kaçış yok ama mutfağınızda ve evinizde gerçek bir mucize arıyorsanız güvenilir bir temizleyici olarak karbonat kullanabilirsiniz. Sizi karbonat kullanmanın yollarını öğrenmeye davet ediyoruz. Yatağın bu şekilde temizlenmesi, kir, ter, ölü deriler ve istenmeyen kokulardan arınmanızı sağlar.
Bulaşık deterjanı içeriğinde yer alan kimyasallar sünger yataktaki sararma lekelerini kısa sürede ortadan kaldırabilir. Bulaşık deterjanını bir kaba dökün ve üzerine ılık su ilave ederek köpürtün. Köpükleri sünger yatak üzerine nemli bir bezle sürüp temizleme işlemini tamamlayın.
Yatak ve Yastık Alezleri Yıkandıktan Sonra Nasıl Kurutulur? Alezi yıkama işlemi tamamlandıktan sonra kurutma makinesi kullanılabilir. Fakat yüksek ısı alezi yıpratabileceği için kurutma makinesi doğru ayarda çalıştırılmalıdır. Kurutma aşamasında dikkat etmeniz gereken en önemli nokta, alezin nemli kalmamasıdır.
Bunun için ilk olarak temizlikte kullandığımız kovaya ılık su koyun. Ardından ılık suyun içerisine 2 yemek kaşığı beyaz sirke ekleyin. Mikrofiber bezi sirkeli suya batırıp çıkardıktan sonra bu bezle yatağınızdaki sararmış yerleri silin. Sarartı lekelerinin temizlendiğini göreceksiniz.
Yatağınıza doğrudan hiçbir şey dökmeyin veya buharlı temizleyici veya halı şampuanı kullanmayın. Yatakların ıslanması amaçlanmamıştır ve ıslanırsa içinde küf oluşabilir, özellikle hafızalı köpük. Yatağınızı tekrar beyaz hale getirmek için aşağıdaki ev yapımı yatak leke çıkarıcılarını kullanın.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri