Uzanarak ve yatarak ders çalışmak, ders çalışmak değildir. Yine yapılan bir araştırmaya göre yatarak ders çalışmanın ortalama 1 saat olduğu kanıtlanmış ve sonrasında deneklerin uykusunun geldiği ve dikkatinin dağıldığı gözlemlenmiştir. Bu nedenle masada çalışılmalı ve oturduğunuz yer çok rahat olmamalıdır.
Yatakta yüzü koyun veya sırt üst yatarak ders çalışmanın da başta göz olmak üzere sırt, bel ve kol kaslarını yorabileceğini bildiren Akbaş, şöyle devam etti: "Yatar pozisyondaki öğrencinin uykusu geleceği için dersten verim alamaz.
5- Uygun bir çalışma ortamı seçmek
Ayrı bir yerin sağlanamaması, çalışmadan kaçmanın bir nedeni olmamalı, elverişsiz koşullarda da ders çalışmaya alışmalıdır. Yatakta, koltukta ve divanda uzanarak çalışmak, dikkatin toplanmasını güçleştirecek, öğrencinin çalışmak için daha çok zaman yitirmesine neden olacaktır.
Ders çalışma seanslarınız en fazla 45 dakika sürmelidir. 45 dakika sonunda mutlaka 10 ya da 15 dakika mola vermelisiniz. Ders çalışma süresi 45 dakikayı geçtiğinde yaptığınız tüm çalışmalarda verimliliğiniz düşecektir. Ayrıca mola süresi de 15 dakikayı geçmemelidir.
19.00-22.00 Arası Üçüncü Periyot Verimli Ders Çalışma Saatleri. Saat 19.00'da başlayan bu periyot yaklaşık 3 saat kadar sürer. Bu zaman diliminde gün içinde öğrendiklerinizi tekrar edebilirsiniz. Bu sayede öğrendiklerinizin pek çoğu kalıcı belleğe atılabilir.
İlgili 15 soru bulundu
Bir araştırma, ders çalışmak için uykuyu feda etmenin aslında geri tepebileceğini gösterdi. Çalışma kapsamında 535 lise öğrencisi, 14 gün boyunca izlendi. Ne kadar uyudukları ve derste öğretilen konuları ne kadar iyi anladıkları ve test, kısa sınav veya ödevlerde nasıl performans gösterdikleri gözlemlendi.
Saat 16.00- 18.00 arası zihni canlılığın geri döndüğü saatlerdir. Bilgilerin kısa süreli hafızadan uzun süreli hafızaya almak istediğiniz konuları çalışmak için ideal zaman aralığıdır.
Bu soruya verilecek cevap tabi ki göreceli bir kavram, asıl cevap kime göre? Neye göre? Şimdi kaç saat ders çalışmalı sorusuna gelirsek, günde 4-5 saat yapılacak çalışma hedeflerimize ulaşmada yeterli olacaktır.
BİRİNCİ BÖLÜM. (1) (Değişik:RG-13/9/2014-29118) Ortaöğretim kurumlarında bir ders saati süresi 40 dakikadır. Dersler arasındaki dinlenme süreleri okul yönetimlerince belirlenir.
Verimli çalışma saatleri kişiden kişiye değişiklik göstermekle birlikte genel olarak sabah saatleri en doğru seçeneklerdir. Sabah erken saatlerde beyin dinlenmiş olur, dikkat daha açıktır ve dış uyaranlar yetersizdir.
Yatar pozisyondaki öğrencinin uykusu geleceği için, çalıştığı dersten verim alamaz. Gözü kitapta olsa bile beyni ve düşünceleri başka yerde olur, sık sık hayal kurar ve konuya adapte olamaz. Yatağa sehpa koyup, ders çalışmak da mantıklı değildir. Sehpanın yatakta sabit kalması da zorlaşır.
Uzanarak ve yatarak ders çalışmak, ders çalışmak değildir. Yine yapılan bir araştırmaya göre yatarak ders çalışmanın ortalama 1 saat olduğu kanıtlanmış ve sonrasında deneklerin uykusunun geldiği ve dikkatinin dağıldığı gözlemlenmiştir. Bu nedenle masada çalışılmalı ve oturduğunuz yer çok rahat olmamalıdır.
Gereğinden uzun çalışma saatleri, yorgunluğa ve fiziksel ve/veya psikolojik strese yol açabiliyor. Bu da bilişsel fonksiyonların zarara uğramasına neden oluyor.
* Günlük en az 8 saat uyuyun. * Ders çalışmaya erken başladıysanız, bir süre sonra mola vererek dinlenin. * Uykudan kalktığınız gibi ders çalışmaya başlamayın. * Gece uykusunu ihmal etmeyin.
Eğer yeterli uyumazsanız gün içerisinde baş ağrısı, yorgunluk gibi birçok fiziksel sorun ile karşı karşıya kalabilirsiniz. Açken veya aşırı tokken çalışma yapmayın! Verim açısından düşündüğümüzde karnınızın aç olması durumunda odaklanmanız çok zor olacaktır.
Okul yönetimince teneffüsler için normal eğitim yapılan okullarda en az 15 dakika, ikili eğitim yapılan okullarda ise en az 10 dakika süre ayrılır.
lisedeki gibi tenefüs zili çalmaz, öğrencilerin ara ya ihtiyacı varsa hocaya danışırlar, hoca izni verirse hocanın belirlediği uzunlukta ara verilir (ort. 10 dk), tabi tek tek çıkma şeklinde değil, tüm sınıfa ara verir (tenefüs gibi). hoca gıcıksa ve istemezse ara vermeyebilir.
Eğer iki ders saati üst üste aynı eğitim durumunu gösteriyorsa blok ders olarak kullanılır. Böylece arka arkaya gelen iki ders saati birleşerek bir bütün olarak ders yapılır. Bazen iki farklı öğretmenin tek bir blok halinde dersi göstermesi şeklinde değerlendirilir.
Günlük ortalama çalışma süresi olarak 4-5 saat verilebilir. Bu ihtiyaca göre azalır ya da artabilir. Ara vermeden yapılan uzun süreli çalışma da, sık aralarla, uzun dinlenmeli olarak yapılan kısa çalışma da verimsiz olur. En uygunu, 40-50 dakikalık çalışma sonunda 5-10 dakika bir ara vererek derse devam etmektir.
13×4'den 52 saat ders çalışmış olur.
Beyninizin en aktif olduğu saatler sabah 09.00 ile 11.30 arasıdır. Yüksek kortizol hormonu nedeniyle sabahki dikkat seviyeniz ve stresle baş etme beceriniz daha yüksektir. Önemli toplantılarınızı, sınavlarınızı ve buluşmalarınızı sabah saatlerine ayarlayın.
GÜN: (Kursta Öğleye kadar, Kurstan Sonra evde)
Böyle bir çalışmada 1 sayfa, 45 dakika sürer.
Oturarak çalışmanın getirdiği hareketsizlikle, ders çalışırken yenilen atıştırmalıklardan gelen fazla kalori sonucunda obezite riski artıyor” dedi. Ders çalışırken yemek yeme alışkanlığının oluşmasının uzun dönemde duygusal yemeyi tetiklediğini söyleyen Uzm. Klinik Psikolog Uzm.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri