8) Çorbanın Ekşiliğini Ne Alır? Genellikle yoğurt çorbalarında ve salçalı soslarla hazırlanan çorbalarda karşılaşılabilen bu durumun da çözümü oldukça basit: süt. Çorbanızın ekşi olduğunu düşünüyorsanız azar azar süt ekleyebilirsiniz.
Öncelikle tencereye yoğurt un tuz yumurtayı kırın iyice çırpıcıyla karıştırın ardına pirinç yıkayıp atın ve orta ateşe üzerine istenilen miktarda su ekleyip karıştırmaya başlayın bu arada yoğurdunuzun kıvamına göre su miktarını azaltıp artırabilir yada aynı şekilde yoğurt miktarınızla da oynayabilirsiniz.
Bu çorbada en önemli nokta çorbaya tuzun eklenme zamanı. Unutmayın içinde yoğurt, süt, yumurta olan çorbalara tuz mutlaka çorba kaynadıktan sonra eklenmelidir ve hemen çorba karıştırılarak tuz çorbanın içinde eritilmelidir. . .
Çorbayı pişireceğiniz tencereye 2 su bardağı yoğurt, 1,5 yemek kaşığı un, 2 yemek kaşığı limon suyu ekleyip pürüzsüz bir kıvama gelene kadar karıştırın.
Limonu fazla kaçan yemeğe ne katılır? – Damak zevkinize göre, ekşilik istediğiniz seviyeye inene kadar, karbonatı azar azar ekleyiniz. – Karbonatı birden ekleme yaparsanız yemeğin tadını bozmuş ve yemeği israf etmiş olacaksınız.
İlgili 30 soru bulundu
PH oranı 7 olan su, yemeğe eklendiğinde ekşiliğin azaltılmasını sağlar.
Çorbanın tadı hâlâ biraz asidikse, tabağa küçük bir kaşık şeker daha ilave edin. Bu çözüm, limon gibi daha hafif tatlara sahip yemeklerde daha iyi çalışır. Tuzlu bir çorba hazırlıyorsanız bir kaşık tuz ilave edin.
Küçük bir tavada tereyağı, salça ve naneyi kavuralım. Çorbanın içine katalım. Bir taşım kaynatıp altını kapatalım. AFİYET OLSUN.
Pirinç, tavuk suyu ve su karışımında yumuşatılır. Ayrı bir kapta, yoğurt ve yumurta karıştırılır. Elenmiş un da eklenerek, pirinçlerin üzerine dökülür. Sarımsak ve tuz ilave edilerek, 10 dakika kaynatılır.
Kesilmemesi için sürekli karıştırmak ve azar azar eklemek önemli.
Çorbanın kesilmemesi için en önemli şey su ile yoğurtlu karışımdan birinin soğuk olmaması ve çırpıcı ile sürekli karıştırılmasıdır. Çorbanın altını kısın ara ara karıştırmaya devam edin.
Yayla çorbanızı içine hiç yumurta koymadan, uzun uzadıya terbiye hazırlamadan yapabilir, afiyetle yiyebilirsiniz. Nice kesilmeyen, kıvamı hayranlık uyandıran çorbalarınıza.
Bu tarif hastaysam bile hayır diyemediğim yiyeceklerden biri, içine pişerken isteğe göre bir miktar haşlanmış bakliyat ekleyerek daha doyurucu bir hale getirebilirsiniz. Et suyu ya da tavuk suyu ile de hazırlayabilirsiniz.
Hafif ekşimiş yoğurdun içine bir miktar su ekleyin. Ardından yoğurdu ince bir süzgeç yardımıyla süzün. Yoğurdun ekşiliği gidecektir. Bu yöntem hafif ekşiliği bulunan yoğurt için geçerlidir.
Öncelikle tenceremize süzme yoğurt, un, yumurta ve 2, 5 su bardağı kadar soğuk suyumuzu koyup el blenderı veya çırpıcıyla iyice çırpıyoruz, pirinci ve kalan suyumuzu ilave edip ocakta kaynayana kadar aynı yönde karıştırıyoruz.
Yayla çorbası genellikle pirinçle veya buğdayla yapılabilir ancak evde bu malzemeler yoksa ya da uzun uzun haşlamak yerine daha pratik bir çözüm arıyorsanız şehriyeyle de çok nefis bir yayla çorbası yapabilirsiniz. Malzemeler ve yapılış aşamalarını aşağıda sıraladık.
Yumurta tat ve kokusu olmaması için beyazı kullanılmaz. Un ilave edilerek pürüzsüz bir kıvam alıncaya kadar iyice karıştırılır. Bir miktar pirinçlerin suyundan alınır ve bu yoğurtlu karışıma katılır.
Çorbamıza bir tatlı kaşığı zerdeçalı ekleyip, oluşan topaklar yok olana kadar karıştılarım ve özdeşleştirelim. Tuzu da bu aşamada koyabilirsiniz.
Soğanlı Yayla Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
1 adet soğan. 2 yemek kaşığı tereyağı Yarım tatlı kaşığı kırmızı toz biber. Yarım tatlı kaşığı toz nane.
çorbaya dair can sıkan yumurta beyazı detayı. böyle pütür pütür yüzen ak yuvarlaklar. bir süre çorba içmemeye sebep olacak durumdur. terbiye için yumurta sarısı kullanmanın yeterli olduğunu, beyazının çorbanın kıvamına / bağlamasına herhangi bir katkısı olmadığını bilmemekten kaynaklanan bir problemdir.
Pirinçler yumuşayınca sıcak tavuk suyunu ilave ediyoruz. Terbiyesi için yoğurt, un ve yumurta sarısını karıştırıyoruz. Çorbanın altını kapatıp suyundan 3 kepçe kadar yavaş yavaş karıştırarak terbiyeye ilave ediyoruz. Yoğurtlu karışımı çorbanın üzerine ipince bir şerit gibi sürekli karıştırarak ilave ediyoruz.
Sirke, turunçgiller, şarap, domates, soğan, yoğurt, nar, sumak ekşisi asit dengesi için yararlanabileceğimiz malzemelerden bazıları. Diyelim ki domates sosunuz ekşi, asiti fazla, içine az karbonat ekleyip, baloncukların yok olmasını bekledikten sonra tekrar tadabilirsiniz.
Pirincimizi şişene kadar pişiriyoruz. Ayrı bir kapta un, yoğurt, yumurta sarısı ve limon suyunu karıştırıyoruz. Yoğurt kesilmesin diye tenceredeki sıcak sudan yoğurtlu karışıma azar azar ekleyip karışımı ılıştıyoruz.
Limonun ekşi, mayhoş tadını içeriğindeki sitrik asitten alır. Sitrik Asit; limon, mandalina, greyfurt ve portakalda bulunan ekşi tadı veren maddedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri