Yayla çorbası, pirinç, un ve yoğurt gibi malzemelerden meydana gelen ve Anadolu mutfaklarının yaz kış vazgeçilmez lezzetlerinden biri hâline gelmiş bir çorbadır. Halk arasında yoğurt çorbası adıyla da anılmaktadır.
Toyka Çorbası - Amasya
Bir tencerenin içinde yumurta sarısı, un, yoğurt, yarma, döğülmüş 1 diş sarmısak ve nohut konup et suyu ilave edilerek kaynayana kadar karıştırılır. Piştikten sonra bir tavada tereyağı ve nane kızdırılarak üzerine dökülür. Servis yapılır.
Tutmaç Çorbası (Sivas Yöresi)
Hangi yöreye ait olduğu merak edilen pum pum çorbası Bartın'a ait bir çorbadır.
İlgili 17 soru bulundu
ERZURUMUN MEŞHUR AYRAN AŞI ÇORBASI. YOĞURT ÇORBASI.
Beyran Çorbası (Gaziantep) Gaziantep'in meşhur lezzetlerinden biri olan beyran çorbası, kuzu etiyle hazırlanan bir yemektir. Bağışıklık sistemini güçlendirmesiyle bilinen bu besin, özellikle kış aylarında tüketilir. Sabah kahvaltılarının vazgeçilmezi haline gelmiştir.
#6 Merzifon Keşkeği
İç Anadolu'da her yörede ayrı ayrı şekillerde yapılan keşkek Merzifon'un da en iddialı yemeklerindendir.
Hamur İşlerinden: Amasya çöreği, yağlı/katmer, kabak kavuklu pilav, bişi, cırıtka/ cızlak /akıtma, döndürme, ekmek aşı (papara), eli böğründe, haşhaşlı cevizli çörek, hengel, kıymasız mantı, kaypak, mayalı, patlıcanlı pilav, sini suböreği, tepsi böreği, yakasal böreği ve yanuç, yöresel yemekler olarak sayılabilir.
Yayla çorbası veya yoğurt çorbası, Türkiye'nin her bölgesinde hazırlanan ve tüketilen en önemli malzemesi yoğurt olan bir çorbadır. Yöresine göre isimi ve içine katılan malzemeleri değişen bir tattır yayla çorbası.
Yayla çorbasının yanına en çok yakışan sebze, patlıcandır. Kemer patlıcanı, patates, domates ve biber ile hazırlanan oturtmayı, salata ile birlikte sunabilirsiniz. Daha ekonomik bir menü hazırlamak isteyenler, tavuk göğsü, biber ve baharatlarla hazırlanan tavuk sote tarifimizi deneyebilir.
Erzincan'a ait olan ayran aşı çorbası, genellikle soğuk bir şekilde tercih edilir. Bazı yörelerde 'gırar' olarakta da bilinir.
Düğün Çorbası (Erzurum Yöresi)
Asma yapraklarıyla, ismini şehirden alan kebabıyla ve bat yemeği ile bilinen Tokat'ın çok da fazla bilinmeyen fakat yöresel olarak sevilen ve tüketilen pek çok lezzeti var. Mercimekli hamur çorbası olarak da bilinen Bacaklı çorba da bu lezzetlerden biri.
Geleneksel Mutfak
Çatal Aşı Çorbası, Çorum ve çevre ilçelerde de yapılır. Yanında turşu ve yeşil soğanla servis yapılır.
Artvin balı, dut pekmezi, tereyağı, kuzine zeytini, laz böreği, lahana ezmesi, kuymak gibi birçok lezzetli yiyecek ürünleri ile meşhur olmuştur.
Karadeniz mutfağının vazgeçilmezi olan tereyağı, balık doğal peynirler, yöresel bitkiler ve sebzeler Samsun yemeklerinde de ön plana çıkıyor. Samsun denilince Bafra Pidesi herkesin aklına gelen lezzetlerden olsa da Samsun'un en çok neyi meşhur dediğinizde Samsun'un yerli halkının vereceği cevap "Tirit" olacaktır.
Mercimeklerin pişmesine yakın bulgur ve pirinçleri tencereye ilave edin. Tuz, karabiber, kuru nane ve pul biberi de ekleyip karıştırın. Çorbanın kıvamına göre gerekirse biraz daha sıcak su ekleyin. Bir taşım daha kaynayan ve kıvam alan çorbayı kaselere bölüştürüp üzerine ince kıyılmış maydanoz serpin.
Gaziantep'in de en çok tüketilen ve en meşhur yemeklerinden olan ayva kebabı, Gaziantep'in uçsuz bucaksız birçok kebap türünden yalnızca bir tanesidir. Ayva kebabı ücret olarak orta düzeyde bir yemektir. Gaziantep'in yöresel bir yemeği olduğu için çoğu restoranında ve tüm kebapçılarında bulabilirsiniz.
Yemeni, kutnu kumaşı, bakır işleri, sedef işleri, baklava, Antep fıstığı, karpuz çekirdeği, kahke, menengiç kahvesi, kendir tohumlu çerez, ipek pul biber, zahter, Antep sabunu, sırmalı hamis, sedefli kakma Gaziantep'in meşhur hediyelikleridir.
Oğmaç Çorbası (Kastamonu) Tencerede beş su bardağı su ısınırken bir su barağı un, bir adet yumurta ile yoğrulur. Parmaklar arasında ovuşturma usulü ile küçük ufalanmış hamurlar elde edilir.
Eskişehir'in Meşhur Sorpa Çorbası (Videolu)
Yeşil Mercimek Çorbası (Uşak Yöresine Ait Alacatene)
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri