Yayla çorbası Türkiye'nin lezzet haritasında neredeyse her yörede görülen ve hangi bölgeye ait olduğu anonim olan lezzetlerden biridir. Trakya mutfağında, Karadeniz mutfağında da sofrada çokça yer alır.Evde her zaman bulunması kolay, temel malzemelerle hazırlanan yayla çorbasının yapımı oldukça kolaydır.
TRT'de yer alan habere göre CNN Travel tarafından her yıl yapılan değerlendirmede, yayla çorbası yine dünyanın en iyi 20 çorbası arasında gösterildi.
Yayla çorbası TDK'ya göre "Yoğurt, un, yumurta sarısı, yağ vb. maddelerle pişirilen çorba." iken yoğurt çorbası "yoğurt, nane, pirinç ve yağ karışımıyla hazırlanan bir çorba türü." Oysa, bu sayfada açıklandığı üzere pirinç yayla çorbasında yer almalıdır.
Düğürcük çorbası, bulgurdan yapılan ve Halaçlar'a mahsus bir çorbadır. Amasya'nın Gümüşhacıköy yöresinde de yapılır.
Sütlü Şehriye Çorbası (Trakya Yöresi )
İlgili 36 soru bulundu
Bingöl İli Çorbaları: Ayran çorbası, Çiriş çorbası, Mercimek çorbası.
Heybeli çorba Ege bölgesinde ve daha çok İzmir Ödemiş-Tire mutfaklarında çok önemli bir yeri olan, malzemelerinin ve görüntüsünün vaadettiğinden çok daha lezzetli yöresel bir çorbadır. Ana malzemeleri kuru börülce ve kalın bulgurdur.
İçinde bolca yer alan yoğurt ile vitamin kaynağı yayla çorbasının yararları sayılmakla bitmez. Bunlardan birkaçı; yüksek kolesterol ve şeker hastaları adına çok faydalıdır. İyi kolesterolü yükselterek, kötü kolesterolü düşürür. Yağların harcanması kolaylaştırılarak şişmanlamayı önler.
Türkiye'nin favori çorbası mercimek oldu. 3.4 milyon siparişin yüzde 50'sini mercimek çorbası oluştururken onu ezogelin izledi.
1. Banga | Nijerya. Banga çorbası, hurma fıstığı meyvesinden, çeşitli baharatlardan ve çeşitli et ve balıklardan yapılan lezzetli bir çorbadır.
Türk mutfağında karşımıza sayısız çorba tarifi çıkarken; online siparişlerde de çeşit çeşit çorbalara yöneliyoruz. Bugün yemek severler Yemeksepeti'nde her yöreden ve ülkeden ortalama 2 bin 500 çeşit çorba ile buluşuyor. Bu lezzetler arasında biz Türklerin çorbadaki ilk tercihi Mercimek çorbası oluyor.
Tandır Çorbası (Lokanta Usulü ) Tarifi Nasıl Yapılır? Afyon yöresine ait bu çorba hem çok lezzetli hemde doyurucu.
Ayran Aşı - Ağrı
Ağrı'da Ayran Aşı çorbasına Gırar da denir. Yarpuz ise ballıbabagillerden, çiçekleri birbirinden ayrı halka durumunda, nane türünden, kısa saplı, az veya çok tüylü, güzel kokulu bir bitkidir. Un, yumurta, yoğurt suyla çırpılır.
Amasya toyga çorbası 01.12.2021 tarihinde Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından tescillenmiş ve coğrafi işaret almıştır.
Mercimek Çorbası
Yüksek lif içeriğiyle pekliğe iyi gelir ve kalın bağırsakların çalışmasını düzene sokar. Hemoroit ve diğer kalın bağırsak sorunlarında iyileştirici etkiler yapar. Mercimek içerdiği yüksek orandaki demir ve folik asit nedeniyle kansızlığı önler.
3) Zayıflama Sürecini Hızlandırır. Yayla çorbası besleyici ve doyurucu bir çorbadır. Yoğurt malzeme listesinde olduğundan metabolizma dostudur. Bağırsakları çalıştıracağı için hazımsızlık gibi bir sorun oluşturmaz.
Çorbayı pişireceğiniz tencereye 2 su bardağı yoğurt, 1,5 yemek kaşığı un, 2 yemek kaşığı limon suyu ekleyip pürüzsüz bir kıvama gelene kadar karıştırın. 1 yumurta sarısını da karışımın üzerine ekledikten sonra tekrar karıştırın. 6 su bardağı soğuk suyu da ilave edip orta ateşte kaynamaya bırakın.
Borç çorbası veya borş çorbası (Ukraynaca борщ borşç), Doğu Avrupa'da yaygın olan, Ukrayna mutfağından bir çorba.
Eskişehir yöresine ait, oldukça doyurucu ve lezzetli bir çorba.
Mısır unuyla yapılan, yapımı kolay olan, özellikle dar gelirli ailelerin sofrasında yer alan fakat günümüzde eskisi kadar yapılmayan Bartın mutfağına özgü yemeklerden biri pumpum çorbasıdır. Pum pum çorbası tarifi adından da anlaşıldığı gibi yapımı çok basit bir çorbadır.
Mersin ve Adana yöresinde yapılan yüksük çorbasının içinde un, yumurta, tuz, salça ve erik ekşisi bulunur. Ayrıca içine mantılar hazırlanıp nohutlarla birlikte pişirilir.
Cevap: Yerli mercimeğimiz menşeisi TÜrkiyedir.
Düğü Çorbası ( Yozgat Yöresine Ait)
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri