Dosyanızın e-posta yoluyla yayınevi adresine ulaştırılması gerekmektedir. ([email protected]) Elden teslim edilen dosyalar değerlendirmeye alınmamaktadır. Dosya ile berabe Kitap Öneri Formu'nun eksiksiz doldurulup gönderilmesi gerekmektedir. Değerlendirmemiz 8 ila 10 ay kadar sürebilmektedir.
Yayınlatmak istediğiniz kitabınızın dosyasını yayınevlerine gönderildikten sonra değerlendirilmesi başvurduğunuz yayınevi tarafından yapılır. Kitap dosyanız yayınevlerinin editörleri tarafından incelenerek, yayınevi size bir süre sonra olumlu veya olumsuz dönüş yapar.
Bilgisayar ortamında yazılmış kitap veya makalenizden iki nüsha halinde (disketi ile birlikte) bir dilekçe ve özgeçmiş ekinde Bakanlığımız HAGEM'e başvurulur. II. Başvurusu yapılan eser, makale veya derleme Genel Müdürlüğümüzün Yayın Şubesi Müdürlüğünce Yayın Danışma Kurulunda (YDK) görüşülmek üzere gündeme alır.
Başvuruyu doğrudan yayınevine, posta ya da e-posta yoluyla yapmalısınız. Yayınevinin ve/ya çalışanlarının sosyal medya hesaplarından yapılan başvurular değerlendirmeye alınmaz.
İlgili 34 soru bulundu
Kişisel kitap basımı için hiç bir resmi makamdan izin alınmıyor (bazıları emniyetten falan izin alma teşebbüsünde bulunuyorsa da yersiz). Ancak telif hakları yönünden resmi bir güvence istiyorsanız kültür bakanlığına yazılı başvurun.
Kitabevleri belirli periyotlarla sattıkları kitaba dair dağıtımcıya bir telif öderler, dağıtımcılar da kendi paylarını düştükten sonra yayınevinin telifini aktarırlar. Türkiye şartlarında, bir kitabın telif hakkının %40'ını yazar ve yayıncı, %60'ını dağıtımcı ve kitabevi paylaşmaktadır.
Yazarlar çoğunluğu 2023 yılında aylık ₺1.612 ile ₺3.218 arasında maaş alıyor. Yazarlar giriş seviyesinde aylık maaş ₺1.612 ile ₺2.824 aralığındadır. 5 yıl deneyim kazandıktan sonra geliri aylık ₺1.908 ile ₺3.104 arasında olacaktır.
Kısaca 1000 adet kitabınız satılırsa toplamda 400-2000 TL para kazanmış olursunuz ki bu miktarda telif ücreti veren yayınevi bulmanız da oldukça zordur. Bu nedenle yayınevleri genellikle telif ücreti olarak size 25-100 arasında kitap verirler.
Kültür Bakanlığının veri tabanına yazar girişi yapmak ve ISBN alımını gerçekleştirmek. Bandrol alımını gerçekleştirmek ve kitabın arkasına bandrol yapıştırmak. Yayınlanan her kitaptan Kültür Bakanlığına, basın savcılığına ve emniyet birimlerine ulaştırmak yayınevlerinin sorumluluklarındandır.
ISBN almak ülkemizde zorunlu bir uygulama değildir. Bununla birlikte ISBN almamış bir yayının reel olarak satış ağına girmesi mümkün bulunmamaktadır. Türkiye'de ISBN tahsis işlemleri, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından ücretsiz olarak sağlanmaktadır.
Tasarım olarak bitmiş bir kitabınız var ise ücretsiz bir şekilde basabilirsiniz. Talep üzerine baskı yapıldığı için kazan-kazan durumu oluşuyor ve basım için sizden ücret alınmıyor.
Yayıncılık piyasasında bin 500 ile 15 bin lira arasında değişen maliyetleri karşıladığınız takdirde kitabınızı bastırmanız mümkün. Sürecin her aşamasında profesyonel destek sağlayan firmalar yazar adaylarını yayın dünyasına taşıma sözü veriyor.
Kitap çıkarma maliyeti, 2023 yılı başları itibariyle ortalama 25 Bin TL ile 40 Bin TL arasında değişmekle birlikte, Loti Kitap markamızda bu ücretler 8-12 Bin TL bandında olarak çok daha aşağıda seyretmektedir.
Yazar olmak için belli bir eğitim almak şart değildir. Yazarlık becerisi olan herkes, bu mesleği yapabilir. Meslekte avantajlı konumda olmak isteyen kişiler, Metin Yazarlığı Eğitimi ve Dijital İçerik Yazarlığı Eğitimi gibi programlara katılabilir.
Dünyanın en önemli online kitap satış sitesi Amazon'un yakın zamanda açtığı "self-publishing" bölümüyle artık yazarlar yayınevine ihtiyaç duymadan ve masrafa girmeden kitaplarını satabiliyor.
eleman.net verilerine göre, Yazar 2023 yılında ortalama 25.400 TL maaş alıyor. Geçmişe baktığımızda Yazar , Temmuz 2023 yılında ortalama 25.600 TL maaş alırken, Ocak 2023'de ise ortalama 20.240 TL maaş alıyordu. Daha önceki yılların maaşları için eleman.net maaş geçmişi tablosunu inceleyebilirsiniz.
Wattpad yazarı bir Büşra olsanız, 400 küsur sayfalık romanınız basılıp 40 liradan satışa sunulsa ve % 15 telif alsanız, kitabınız da 200 bin satsa, 1 milyon liranın üzerinde bir telif kazanmanız mümkün. Bir yıllık emek için oldukça iyi bir gelir.
Leonardo Da Vinci'nin Codex Leicester kitabı 48,4 milyon dolar ile Bill Gates tarafından alınarak bugüne kadar satılan en pahalı kitap oldu.
Herhangi bir yazar ya da kurumun sizden istediği siparişlerde, kelime ya da sayfa başına fiyatlandırma yapılabilmektedir. Yapılan fiyatlandırmada kitap başına ciddi paralar kazanılabilmektedir. Kitaba göre değişiklik göstermekle birlikte 500 TL – 2000 TL arasında aylık kazanç sağlamaktadır.
SORU : Yazdığım romanımın telif hakkını almak istiyorum. Ne yapmalıyım? CEVAP : Telif hakkı, bir fikir veya sanat eserini meydana getiren kişinin, bu eser üzerindeki haklarının tamamıdır. Sözkonusu haklar, zaten eseri meydana getiren kişide olduğundan almak için yapılması gereken herhangi bir işlem bulunmamaktadır.
Bu maddeyi yorumlayacak olursak; sizin de dediğiniz gibi kitapları satma konusunda sorun yok.Çünkü "Yayma Hakkı" için tükenme ilkesi geçerlidir.Yani eser sahibi, yayıncıya eseri yayma hakkını devretmekle hakkı tükenmiş olur.Bundan sonra üçüncü kişilere yapılan satışlar eser sahibi ve diğer hak sahiplerinin yayma ...
Kitap girişi, kitabın konusu hakkında bilgiler vermeli ve karakterleri tanıtmalıdır. Girişi yazarken okuyucunun kitapla ilk buluşması olduğu unutulmamalı ve detaylar verilmelidir. Yer ve zaman tam anlamıyla belirtilmeli eğer belirtilmeyecekse de bu durum gerekli cümlelerle okuyucuya aktarılmalıdır.
Milli Eğitim Bakanlığı'nca, 81 il milli eğitim müdürlüğüne, “Kullanılabilecek Eğitsel Materyaller” konulu resmi yazı gönderildi.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri