Yaz aylarında sıcak havalarda botoks, dolgular, kimyasal peelingler yapılabilir mi? Yaz aylarında botox yapılabilir. Botoks işlemi kasa yapılan bir enjeksiyon yöntemidir. Güneşe ya da sıcak havalara karşı bir hassasiyet oluşturmadığından yaz aylarında güvenle uygulanabilir.
Yaz kış yapılabiliyor, hiçbir sakıncası bulunmuyor. Botoksun yazdan önce yapılması tavsiye ediliyor çünkü güneşte kaşları çatma, yüzü kırıştırma daha fazla yapılıyor. Kırışıklık oluşumunu önlemek için tabii ki güneş gözlüğü ve şapka kullanmak önem taşıyor.
Bu maddeler kan dolaşımını hızlandırabilir ve toksinin yayılmasını etkileyebilir. Isı ve Güneş: Botoks sonrası işlem yapılan bölgeye aşırı sıcak (Özellikle alına yakın fön makinası tutulması) veya güneşe maruz kalmaktan kaçının. Bu, şişmeye ve rahatsızlığa neden olabilir.
Botoks yılın her mevsimi yaptırılabilen bir estetik uygulamadır. Güneşle hiçbir etkileşimi yoktur. Özellikle yüzün üst yarısında olan alın, kaş arasındaki derin çizgiler ve göz etrafındaki kaz ayağı çizgileri üzerinde etkili oluyor.
Botoksun etkisi ne kadar sürer? Botoksun etkisi genel olarak 3-5 ay sürer. Botoks etkisinin 3 ayda sona erdiği veya 6 ay sürdüğü kişiler de vardır. “Botoks yaptıranların yorumları” ilk kez Botoks yaptıranlar ilk botoksun 2-3 ay sürdüğü ancak ikinci Botoks uygulamasından sonra daha uzun sürdüğünü söyleyecektir.
İlgili 45 soru bulundu
Botoks uygulandığı sürece yüzde yeni kırışıklık oluşmasını ve kırışıklıkların derinleşmesini önler. Ancak etkisi geçince yüz eski haline döner. Düzenli botoks uygulaması yüzün kırışıklık açısından yaşlanmasını önler.
Botoks Tutmazsa Ne Yapmalı? Botoks enjeksiyonu tutmazsa öncelikle uygulamayı yapan doktorla iletişime geçilmelidir. Botoks enjeksiyonlarının başarısının büyük ölçüde uygulama tekniğine bağlı olduğu unutulmamalıdır. Botoks tedavisinden istenilen sonuç alınamadığında genellikle dozun artırılması tercih edilir.
-----Uygulama günü yüz üstü yatmayınız. -----Uygulamanın yapıldığı gün alkol almayınız. -----24 saat boyunca aşırı egzersiz ve spordan kaçınınız. -----3 gün boyunca çok sıcak duş, hamam sauna gibi sıcak ortamlardan uzak durunuz ve botoks yapılan bölgeye fön gibi sıcak uygulamalar gelmesini engelleyiniz.
Botoks enjeksiyonundan sonra en az 6 saat süreyle uygulama bölgesine su temas ettirilmemelidir. Daha sonra yüzünüzü yıkayabilirsiniz. Özellikle botoks enjeksiyonu yapılan bölgelerin temiz tutulması herhangi bir tahriş ya da enfeksiyon riskinin önlenmesi noktasında çok önemlidir.
Botoks sinire gelirse ne olur? Botoks sinir kas arasındaki iletimi bozarak ,mimik kaslarının kullanılmasını engeller. Yani mimik kasları sinirden gelen uyarıyı geçici bir süre için alamaz ve kasılmaz.
Bu prosedür çene kaslarını geçici olarak zayıflatır ve çene hattının daha ince ve estetik olarak hoş bir görünüm kazanmasına yardımcı olabilir. Ancak, masseter botoksu genellikle gülüşü etkilemez. Botoks, sadece çene kaslarını hedef alır ve yüzün diğer bölgelerini doğrudan etkilemez.
Botoks Uygulaması Sonrası Yapılmaması Gerekenler: İşlem sonrası 3-4 saat boyunca uzanmayın ve eğilmeyin. İşlem sonrası enjeksiyon bölgelerine 24 saat boyunca sürtünme veya basınç uygulamayın. İşlem sonrası 24 saat boyunca sıcak duş veya banyo yapmaktan kaçının.
Uygulamaların sayısı arttıkça Botoks'un etkisi 12 ay kadar devam edebilir. İlk uygulamadan sonra yaklaşık 3 ay sonra güçlü kaslarda hareket geri dönmeye başlar. 4 ay sonra zayıf kasların hareketi de başlar. 6 ay sonra etki tamamen ortadan kalkar. 4-6 ay arasında tekrarlanmasında fayda vardır.
Ayrıca evet düzenli seanslarda Botoks cildi olduğundan daha genç gösterir. Ayrıca hatırlatmakta fayda var:İki yıl boyunca düzenli olarak botoks yaptıran kişiler aynı şekilde devam ettiklerinde kaslarında belirgin bir azalma ve buna bağlı yüz ifadelerinde değişim olabilir.
Menstrüasyon (adet) döneminde yapılacak uygulamalarla ilgili olarak tanımlanmış bir sorun yoktur.
İşlem sonrası iğne uygulanan bölgeyi kaşımak veya masaj uygulamak. Aşırı terlemeye sebep olabilecek fiziksel aktiviteler yapmak. Botox sonrası ilk 3-4 saatlik sürede banyo yapmak veya su ile temas edilmesi.
Botoks Sonrası Yüzüstü Yatmak
Botoks yaptırdıktan sonra özellikle ilk 3-4 saat ve hatta ilk akşam yüzüstü yatmaktan kaçının. Mümkün ise botox yaptırdığınız gece sırt üstü yatın.
Cilt bakımının yapılması için yapılan botoksun üzerinden en az 10 gün geçmiş olmasını tavsiye ederiz. Özellikle de medikal cilt bakımı gibi durumlardan kaçınılması, alın botoksu yaptırmış müşterilerimiz için daha sağlıklı olacaktır. Cilt bakımı uygulamalarının botoks uygulamasından önce yapılması daha uygun olacaktır.
Botoks ve botoksun zararları denince akla; alerjik reaksiyon, yanlış uygulamadan kaynaklı görsel deformasyonlar ve çok kısa bir süre içinde etkisini kaybetmesi gibi durumlar gelir. Zararlarının yanı sıra botoksun yan etkileri de herhangi bir sebeple uygulamayı tercih edenlerin bilgi sahibi olması gereken konulardandır.
Etkisi sadece uygulama bölgesiyle sınırlıdır. Yanlış uygulamalarda yan etki değil ama, istenmeyen sonuçlar ortaya çıkabilir. Botoksun etkisini yok ederek bu durumu düzeltecek herhangi bir ilaç yok. Böyle bir durumla karşılaşıldığında etki süresinin dolmasını beklemek gerekir.
Enjekte edilen ekzotoksin zaman içerisinde ter veya diğer yollarla vücuttan atılmaktadır. Haliyle yenilenmesi gereken bir uygulama olarak tanımlanabilir. Bu süreç çoğunlukla 6-10 ay arasında gerçekleşir. Haliyle 8 aylık bir sürecin sonunda yeniden Botoks yaptırmak gerekecektir.
Botoks cildi parlatır mı? Uygulamanın en önemli etkisi kırışıkları giderme ve çizgileri yok etmedir. Bu durum da cilde belirli bir parlaklık ve canlılık kazandırır.
Ufak rötuşlar ile çözülebilecek sorunlar botoks sonrası 14. günde yapılacak ufak bir rötuş ile giderilebilir. Botoks rötuşu için 2.haftayı tavsiye etmemizin sebebi Botoks etkilerinin tam olarak 2. Haftanın sonunda oturmasıdır.
Botoksu Etkileyebilir mi?: Sakız çiğnemek, masseter botoksu etkisini azaltabilir, ancak bu genellikle uzun süreli ve aşırı sakız çiğneme alışkanlıklarında görülür.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri