Hayır. Yaz okulunda mazeret sınavı ya da ek sınav hakkı yoktur.
MADDE 14 – (1) Yaz okulunda mazeret sınavları açılmaz.
Mazeret Sınavı: Koşulları yerine getirmesine rağmen sınava geçerli bir nedenle giremeyen bir öğrencinin, süresi içerisinde bir dilekçe ile beyan ettiği mazeretinin ilgili birim yönetim kurulunca kabul edilmesi üzerine sınav yerine yapılan sınavdır.
Yaz Okulunda açılan dersler için en az bir ara sınav ve en az bir yarıyıl sonu sınavı yapılır; ara sınava ve yarıyıl sonu sınavına sadece Yaz Okuluna kayıtlı öğrenciler girer. Ara sınavına haklı ve geçerli görülen bir nedenle katılamayan öğrencilere mazeret sınavı hakkı verilebilir.
İlan edilen mazeret sınavı tarihinde de mazereti olduğunu beyan eden öğrenciye başka bir mazeret sınavı hakkı verilmez.
İlgili 33 soru bulundu
Hastalık hali, yakınlarından birinin vefatı, tutukluluk ve hükümlülük hali, üniversite ve diğer resmi kurumlarca görevlendirilme hali, sınav çakışması durumu ile elektrik ve internet kesintisi gibi online sınava girmeye engel teşkil eden durumlar mazeret olarak değerlendirilir.
Öğrencinin, sağlık raporu ile belgelenmiş sağlıkla ilgili mazeretinin olması Aynı gün ve saatte sınavları çakışan öğrencilere, giremedikleri sınavlar için mazeret sınavı hakkı tanınır.
Evet, normal yarıyıl için geçerli olan %80 devam zorunluluğu, yaz okulunda da geçerlidir. Ayrıca yaz okulu kuralları ayrı bir program olmayıp yönetmelikler aynen geçerlidir.
Yaz okulu sonunda tek dersi kalan öğrenciler, devam şartını yerine getirmiş olmak koşuluyla yararlanabilir. 13. Yaz Okulunda alınan dersler %10 başarı sıralamasını etkiler mi? Hayır etkilemez.
Yaz okulunda vize ve final mi var yoksa tek sınav yapılıp final yerine mi geçiyor? Vize notu normal dönemdeki olarak mı alınıyor? Sonuç olarak normal dönemde aldığımız vize puanının önemi yok yaz okulunda. Vize de final de yaz okulunda yapılıyor.
1- Hastalık halinde; Hastalığın en az 3 (üç) günlük bir raporla belgelenmesi (Özel muayenehaneler hariç) ve raporun, rapor bitim tarihinden itibaren en geç 10 (on) gün içinde yazılı bir dilekçe ile kurumumuza sunması gerekmektedir.
(3) Öğrenci, raporlu olduğu süre içinde yapılan sınavlara giremez. Öğrencinin raporlu olduğu halde girdiği sınav geçersiz kabul edilir. Ancak sağlık raporunun, sınava girildikten sonra idareye verilmesi halinde, sağlık raporu dikkate alınmayarak sınav geçerli sayılır.
Yaz okuluna katılım isteğe bağlıdır. Öğrenciler farklı sebeplerden dolayı yaz okuluna katılım sağlamak isteyebilir. Bu durumda okul tarafından belirlenen yaz okulu harcının ödenmesi ve ders seçimlerinin yönetmeliğe uygun olarak yapılmasıyla öğrencinin yaz okuluna kaydı tamamlanmış olur.
YAZ OKULU SINAVI DEĞERLENDİRME HAKKINDA
Sınav değerlendirilirken, her testteki doğru cevaplarınızın sayısından yanlış cevaplarınızın sayısının dörtte biri düşürülerek puanınız hesaplanacak. Başarı notu alt sınır değeri 35'tir. Başarı notu alt sınırın altında olan öğrencilere FF harf notu verilir.
Daha önce aldığım bir dersi yaz okulunda aldığımda devam zorunluluğu var mıdır? Evet, vardır. Bir dersin bulunduğu eğitim-öğretim döneminde devam zorunluluğunun yerine getirilmiş olması bu dersin yaz döneminde devam zorunluluğunu ortadan kaldırmaz.
Yaz okulu sınav sonuçlarında ders geçme notu alt sınırı 35 olacak. Sınavlarda 4 yanlış cevap 1 doğru yanıtı götürecek.
(6) Yaz okulunda DC ve daha düşük harf notu alan öğrenciler, o dersten başarısız sayılır. MADDE 14 – (1) Öğrencinin kayıtlı bulunduğu fakülte/yüksekokulunda ders açılmadığı takdirde, öğrenci bu dersi, Üniversite içinde başka bir fakülte/yüksekokuldan alabilir.
Erkenden diplomasını almak isteyenler hem yaz okuluna hem de 3 ders sınavına girerek okullarını erkenden tamamlamışlardı. Ancak 3 ders sınavının iptal edilmesi sonrasında öğrencilerin böyle bir imkanı bu sene için olmayacak.
2- Bir öğrenci, üç ders sınavına ve yaz okuluna aynı anda katılamaz.
Devamsızlıktan kalan öğrenciler söz konusu dersin yarıyıl, yıl sonu ve yaz okulu sonu sınavlarına giremez ve dersi tekrar ederler.
Yaz okulunda devamsızlıktan kaldığım dersi alabilir miyim? Yaz okulunda devamsızlıktan kaldığınız, nottan kaldığınız veya hiç almadığınız dersleri alabilirsiniz. Bu konuda kısıtlama yok.
Eğer ders notu 35 puandan fazlaysa, çan eğrisine girerek harf notu alacak ve adayın tüm sınavlarından aldığı genel ortalamaya göre doğrudan ya da koşullu geçmiş olacaktır. Özetle AÖF yaz okulunda çan eğirisi var.
Mazeret sınavı, ilgili yönetim kurulunca kabul edilen haklı ve geçerli bir sebeple sınavlara katılmayan öğrenciler için açılan sınavdır. Öğrenci, mazeretini takip eden 5 (beş) iş günü içinde ilgili akademik birime kanıtlayıcı belgelerin eklendiği bir dilekçe ile ilgili birime müracaat etmelidir.
Mazeret sınavları ara sınavların bitimini izleyen 15 (on beş) gün içinde ilgili yönetim kurullarınca belirlenen tarihlerde yapılır.
Duruşmaya gelmeyen taraflardan biri, mahkemeye bir mazeret dilekçesi göndermiş ise bakılır: Mahkeme özürü yerinde görerek kabulüne karar verirse, yeni bir duruşma günü belirleyerek tarafların bu duruşmaya davet edilmelerine karar verir. Diğer bir anlatımla, dava dosyasının işlemden kaldırılmasına karar veremez.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri