Yazıcının mekanik veya elektronik parçalarına su değdirmemeye dikkat edin. Yüzeyini çizecek kadar sert fırça kullanmayın. Yağlama maddelerini yazıcının iç bölümlerine damlatmayın; uygun olmayan yağlar yazıcı mekanizmaya zarar verebilir. Yazıcının yağlanması gerektiğini düşünüyorsanız
Optimum yazdırma kalitesini korumak için makine mürekkebi otomatik olarak karıştıracak şekilde ayarlanmıştır. Bu nedenle düzenli olarak yazdırma mürekkebin iyi durumda kalmasına yardım eder. Makine uzun bir süre kullanılmazsa, makineyazdırmadan önce otomatik olarak mürekkebi karıştırır.
Kartuşun serin ve kuru alanlarda muhafaza edilmesi gereklidir. Eğer kartuşu ıslak ve çok sıcak ya da çok soğuk ortamlarda muhafaza ediyorsanız hızlı bir şekilde donduğunu göreceksiniz. Bunun yanı sıra kartuşun uzun süre yazıcı içerisinde kullanılmaması da kuruması veya donmasına sebep olan bir başka etkendir.
Kartuşunuzun mürekkep aktarım uçlarını (Demirimsi görüntüye sahip olan uçlar) suyla temas ettirmelisiniz. Ortalama 2 ya da 3 dakika kadar kartuşunuzu bu şekilde tuttuktan sonra, bu uçlardan suya mürekkep aktığını görürsünüz. Bu, donmuş ve kurumuş kartuşunuzun artık açıldığına işaret eder.
İlgili 45 soru bulundu
Bir yazıcı kartuşu ne kadar dayanır? sorusunun yanıtı kartuşların markasına ve kapasitesine göre değişkenlik gösterir. Ortalama bir kartuştan 200 sayfalık bir çıktı almanız mümkündür.
Mürekkep püskürtmeli yazıcılar, teknolojisi itibariyle püskürtme teknolojisi kullandıkları için püskürtme yapan kanalların kurumaya çok elverişli bir yapısı vardır ve en az haftada bir bu yazıcıların çalıştırılması en az bir baskı almak gerekir.
Yazdırma kafasını, yazıcı sürücüsündeki Head Cleaning (Kafa Temizleme) yardımcı programını kullanarak bilgisayarınızdan ya da düğmeleri kullanarak yazıcıdan temizleyebilirsiniz. Not: Yazıcı kafasını yalnızca baskı kalitesi düşerse, örneğin çıktılar bulanık veya renkler yanlış veya eksikse temizleyin.
Halk arasında çok sık yapılan kolonya, ispirto, saf alkol, çamaşır suyu gibi kimyasalları kullanmanızı kesinlikle tavsiye etmiyoruz.
Baskı kafasını temizlemek için, özel bir baskı kafası temizleme solüsyonu kullanın. Bu solüsyonu bir miktar pamuklu bir bez veya fırça yardımıyla baskı kafasına uygulayın. Baskı kafasını kurumaya bırakın ve ardından yerine takın. Yazıcınızı test edin ve baskı kalitesini kontrol edin.
Yüksek kaliteli yazdırma: Lazer yazıcılar, yüksek çözünürlüklü yazdırma yapabilen birkaç yazıcı türünden biridir. Yazılar ve grafikler net bir şekilde yazdırılabilir. Daha düşük maliyet: Lazer yazıcılar, daha az mürekkep tüketirler ve toner kartuşları daha uzun süre dayanır, bu nedenle baskı maliyetleri daha düşüktür.
uzun süre kullanmayacaksanız kartuşları çıkarıp hava almayacak bir kapta saklayabilirsiniz. hp'lerde çok çabuk kuruma olmadığını duymuştum. kurumasın diye haftada bir ihtiyacınız olmasa da bir-iki sayfa çıktı almak da çözüm olabilir belki...
Bitmeyen kartuş sistemiyle baskı kalitesinde bir bozulma olmadan, %90'a varan oranlarda tasarruf sağlanmaktadır. Düşük maliyetlerle binlerce sayfa baskı alınabilir. Yazıcı içindeki püskürtme kartuşları; mürekkep bittikçe hortumlar vasıtasıyla bu tanklardan mürekkep çeker. Bu sayede kartuşları mürekkeple besler.
Baskı sayıları, kağıt üzerindeki mürekkebin yoğunluk durumuna bağlı olarak değişebilir. Ortalama bir kartuş ile 500 sayfalık baskı alabilirsiniz.
Ortalama olarak, orijinal ve mühürlü kartuşlar kullanımdan önce 12 ila 24 ay dayanır. Ancak kartuşlar orijinal ambalajından çıkarıldığında raf ömrü 3 ile 6 aya kadar düşer. Kartuşları 6 aydan daha uzun süre saklamak istiyorsanız, satın almadan önce mürekkep veya toner için ürün açıklamasını okumanızı öneririz.
Baskı türü: Eğer metin ağırlıklı veya siyah-beyaz belgeler sıkça baskı yapıyorsanız, lazer yazıcı tercih edilebilir. Eğer renkli belgeler veya fotoğraflar yazdırmak istiyorsanız, mürekkep tanklı yazıcılar, daha iyi renk doğruluğu ve yüksek çözünürlük sağlayabilir.
En İyi Yazıcılar 💯 Yazıcı yorumları dikkate alındığında; en iyi yazıcı markaları sıralamasında Xerox, Epson ve HP bulunuyor. 2024'te satın alınabilecek yazıcı tavsiyesi olarak ise Xerox C235, Epson EcoTank L3250 ve HP Smart Tank 515 modelleri ucuz ve olumlu kullanıcı yorumlarıyla sıkça öneriliyor.
Mürekkep püskürtmeli yazıcılar sıvı mürekkebi kağıt üzerine uygularken, lazer yazıcılar yüksek sıcaklıktaki bir silindir ile sayfayla kaynaştırılan kuru toner kullanır.
Bir şey olmaz ama toner içerisinde katılaşmış olabilir. En kötü ihtimalle toneri değiştirirsiniz. Eğer güzel görüntü vermezse toneri taktığımız yerin hemen üzerindeki lazer dediğimiz kısmı bir kulak çöpü ya da mikrofiber bez ile temizleyebilirsiniz. Birkaç çıktı aldıktan sonra kendiliğinden de düzelebilir.
Tonerin ömrü iki yıl olarak belirlenmiştir. Yazıcı toneri bu tarihten sonra donmaya ve kurumaya başlayacaktır.
Bir kartuşun ömrü, çeşitli faktörlere bağlı olarak değişir. Bu faktörler şunlardır: Kartuş tipi: Toner kartuşları, mürekkep kartuşlarından daha uzun ömürlüdür. Ortalama bir toner kartuşu 2.000 ila 10.000 sayfa arasında baskı yapabilirken, ortalama bir mürekkep kartuşu 200 ila 500 sayfa arasında baskı yapabilir.
Bu malzemelerin yanı sıra yazıcı temizliği için saf su, ılık sabunlu su, su ve sirke çözeltisi, tuvalet ispirtosu ve alkol temizleyici de kullanılabilmekte. Ne var ki, yazıcı temizliği sırasında özellikle tuvalet ispirtosu ve alkol temizleyici kullanırken çok dikkatli olmak gerekir.
Nedeni: 1.Kartuş üzerindeki bant hala çıkartılmamış olabilir. 2.Kartuş takılmadan önce yazıcının bir kere kapatılması gerekebilir. 3.Kartuş ve kartuş yuvasındaki kontaklar kirli olabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri