Tonerin çipli olması durumunda baskı kapasitesinde dolma olmaya yakın uyarı verecektir. Tonerin az olduğu uyarısını aldığınızda değişim vaktinin geldiği kesinleşir. Çipli olmayan kartuşlar için ise alınan çıktıların kalitesinde düşüklük olması durumunda kartuşun bittiği anlaşılır.
Baskı adedi fazlaysa ve tonerin doluluk oranı %40'ın altındaysa baskı sırasında bitme ihtimali yüksektir. Baskıların silik çıkması, tonerin bittiği anlamına gelir. Bazen toner bittiği halde baskı devam edebilir. Baskılarda siyah lekeler varsa atık tozu kullanılıyor demektir.
Bakım (Maintenance) sekmesinde, Yazıcı Durumunu Görüntüle (View Printer Status) seçeneğini tıklatın. Tahmini mürekkep düzeyleri (Estimated ink levels) için (açma üçgeni) düğmesini tıklatarak, mürekkep durumunun bir resmini görüntüleyin.
Toner tükenmeye başladıktan sonra bir toner kartuşun baskı kalitesi ilk takıldığı zaman ki gibi koyu ve net olmaya bilir. ve kartuş bittiğinde, yazıcınızın tonerin bittiğini size uyarı göndererek değiştirmesini hatırlatır bu uyarıyı gördüğünüzde artık yazıcınızdan baskı alamazsınız.
Eğer seyrek sayıda baskı alıyorsanız mutlaka daha düşük kapasiteli tonerleri tercih etmelisiniz. Tonerler, gıda gibi tüketilebilir bir ürün olmadığı için bu ürünlerin ömrü daha uzundur. Tonerin ömrü iki yıl olarak belirlenmiştir. Yazıcı toneri bu tarihten sonra donmaya ve kurumaya başlayacaktır.
İlgili 24 soru bulundu
Baskı sayıları, kağıt üzerindeki mürekkebin yoğunluk durumuna bağlı olarak değişebilir. Ortalama bir kartuş ile 500 sayfalık baskı alabilirsiniz.
OEM (Orijinal Ekipman Üreticisi) kartuşlar: Genellikle 3-5 kez doldurulabilir. Uyumlu kartuşlar: 2-4 kez doldurulabilir. Yeniden üretilmiş kartuşlar: 1-3 kez doldurulabilir.
Orijinal tonerler sıfır olarak sizlere sunulur. Ürünün sıfır olması, toner tozunun içinde bulunduğu kartuşun da sıfır olması anlamına gelir. Bu nedenle eğer ürün üzerinde hasar, çizik veya toz akma gibi durumlar varsa bu tonerler sahte toner olabilir.
Renkli ve Siyah Kartuş dolum fiyatları sadece 50 TL'dir. Siyah toner dolum fiyatı 85 TL'dir. Renkli toner dolum fiyatı ise 85 TL'dir.
Windows görev çubuğunuzu açın, Smart Panel simgesine sağ tıklayın ( ) ve ardından Smart Panel öğesini seçin. Toner kartuşlarının durumu Smart Panel yazılımında görüntülenir.
Yeni doldurulan bir kartuş yazdırmıyorsa iki sebebi vardır. Ya kartuş nozulları tıkanmıştır ya da kartuş kurumuştur. Kartuş dolu ama yazmıyor diyenlerin bu iki noktaya dikkat etmesi gereklidir. Dolu kartuş modellerinin kartuş kurumasından muzdarip olmaması için güvendiğiniz firmalardan destek almalısınız.
Bitmeyen kartuş sisteminde ise hortum bağlantıları olan bir tank mürekkebi sağlar. Mürekkep bittikçe tanktan mürekkep dolar. Böylece tekrar tekrar kartuş değiştirilmesi gerekmez. Bu sistem tasarruflu bir sistem olduğundan ofis ortamlarında sıklıkla tercih edilir.
Çipli Toner Dolumu Nasıl Yapılır ve Çip Resetleme
Toneri cihazınıza uygun şekilde satın alabilirsiniz. Dolum deliğine uygun bir enjektörle doldurabilir, delik geniş ise enjektöre gerek kalmadan da dolum yapabilirsiniz. Ardında da çipi değiştirmeniz gerekir.
Yanlış toner tozu kullanmak yazıcıya zarar verebilir veya baskı kalitesini etkileyebilir. Ayrıca maliyeti etkileyip etkilemediği de sıkça sorulan sorular arasında yer alır. Toner dolumu, orijinal toner kartuşlarına göre daha ekonomik bir seçenektir. Dolum yaparak baskı maliyetlerini önemli ölçüde düşürebilirsiniz.
Toz haznesini temizledikten sonra diğer parçayı elinize alın. Bu parçaya toner doldurmanız için, manyetik silindir bölümünü sökmeniz gerekir. Dikkatli şekilde söktüğünüz bu parçayı kaybolmayacak bir noktaya bırakın. Elinizdeki parçanın kapağını açtığınızda tonerin doldurulması gereken hazneyi bulabilirsiniz.
Dolum yapılan tonerlerde zamanla ömürlerini tamamlamaktadır. Kurumsal firmalar olası baskı bozukluklarını riske atmayıp orjinal toner tercihlerini sürdürmektedir. Boşalan tonerlerde geri dönüşüme bizlere ulaşmaktadır. Sizde topladığınız boş toneri bizlere satabilirsiniz.
1 kg toner tozu, 10-12 dolum yapılmasına olanak sağlar. Bu da ortalama 100 bin sayfa siyah beyaz baskı yapabileceğiniz anlamına gelir.
İlk kullanıldığında karbon tozu ile çalıştırılan tonerler, zamanla onun yerini polimer maddeler almıştır. Toner mürekkebi içerisinde demir oksitten tutun, balmumuna kadar birçok madde barındırır.
Bir kartuş veya tonerin raf ömrü, hem saklama koşullarına hem de üreticiye bağlı olarak değişiklik gösterir. Ortalama olarak, orijinal ve mühürlü kartuşlar kullanımdan önce 12 ila 24 ay dayanır. Ancak kartuşlar orijinal ambalajından çıkarıldığında raf ömrü 3 ile 6 aya kadar düşer.
Evet, lazer yazıcı mürekkebi biter. Eğer çipli bir toner kullanıyorsanız toner azaldığında yazıcı size bir uyarı verir. Bazı durumlarda toner atıkları, toner bitse dahi baskı yapmaya devam eder.
(şek. 9). Tüm orijinal HP toner kartuşlarının hem kutusunda hem de kartuşunda, ilk beş karakterin eşleştiği bir kod bulunur (şek. 10).
Kartuşlar, baskı esnasında yazıcı nozullarının püskürtme yoluyla kağıda baskı yapılmasını sağlar. Tonerler ise yazıcı içerisinde bulunan fırınlarda baskı esnasında tozun ısıtılarak kağıt üzerine yapıştırılmasını sağlar.
Toner partikülleri, yazıcı içerisinde bulunan fırında 180-200 derece arasında ısıtılarak kâğıt üzerine yapıştırılmaktadır. Standart bir tonerden sayfanın %5 doluluk oranında 2000 sayfa baskı elde edilebilmektedir.
Kısacası şöyle denilebilir; bazı markaların tonerlerini yeniden doldurup kullanabiliyorken bazılarının ise, bittikten sonra çöpe atıp yenisini almak gerekiyor. Çünkü, bu tür yazıcılarda, çipli bir sistem ile dolum veya muadil gibi kendi ürünleri olmayan tonerleri kullanamamaktasınız.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri