Bilgisayar teknolojisi ve bilişim sistemleri bölümü mezunu olan kişiler şirketlerde, kamu kuruluşlarında ve çeşitli devlet memurluğunda ya da özel sektörde çalışabilirler. Bu bölümden mezun olan kişiler web tasarımı işi veya ağ geliştirme işinde de çalışabilirler.
İlgili 15 soru bulundu
Son dönemlerde oldukça popüler hale gelen ve ülkelerin bu alanda yatırım yaptığı yazılım alanı geleceğin meslekleri arasında yer alıyor. Endüstri 4.0, nesnelerin interneti (IoT), yapay zekâ ve birçok teknolojik yenilik yazılıma ihtiyaç duyuyor.
Yazılımcı olmak için hangi bölüm okunmalı diye düşünüyorsan, Bilgisayar Mühendisliği ya da Yazılım Mühendisliğinde bir üniversite eğitimi güçlü bir temel sağlayabilir. Genellikle işverenler tarafından da bu tercih edilebilir; ama programlamayı öğrenmenin ve gerekli becerileri geliştirmenin alternatif yolları da var.
1. Fırıncılık. Az ekmek tüketsek de bunu sıfırlayamayacağımıza göre bu meslek asla ölmeyecek.
An itibari ile Türkiye'de en zor meslek dalının sanat ve hizmet sektörü olduğuna karar verdim. Koronavirüsün hayatımızı etkilemeye başladığı ilk günden bugüne baktığımızda bu durumdan en çok etkilenen müzisyenler, şarkıcılar, oyuncular ve arkalarındaki koca ekiplerin olduğunu bilmenizi isterim.
Günümüzde tercih edilen popüler mesleklerin başında uzman doktorlar yer alır. Bunun yanı sıra avukatlık, pilot, yazılım mühendisi, bilgisayar mühendisi, noter, diş hekimi, mimar ve polis gibi meslekler günümüzde çok fazla tercih ederler.
Bilişim Teknolojileri donanım da dahil tüm bilgisayar ve teknoloji bileşenlerini kapsar. Yazılım mühendisliği ise yalnızca yazılım teknolojileri konusunda uzmanlaşmış kişilerin yaptığı iştir.
Öncelikle IT'nin başlangıcı elektronik mühendisliğine dayanır. Bilişim çağının getirisi olan bilgisayar mühendisliği ve yazılım mühendisliği de IT'nin temellerini oluşturur. IT uzmanları bilişim alanındaki sorunlara çözüm bulur ve uzman oldukları branşlarda şirketlere hizmet sağlar.
Bilgisayar Teknolojisi ve Bilişim Sistemleri, üniversitelerde eğitimi verilmekte olan 4 yıllık bir lisans bölümüdür. Bilgisayar Teknolojisi ve Bilişim Sistemleri bölümü yalnızca Sayısal puan türünden tercih edilebilir.
Yazılım Uzmanı olarak çalışan kişinin maaşı deneyim süresi, firma, yapılan işin kapsamı gibi birçok kritere göre değişmektedir. Yazılım Uzmanı maaşı 2023 verilerine göre ortalama 36.200 TL civarındadır.
Savaşta en ön cephede yer alan, ölümle burun buruna olan, doğal afetlerde halkın yanında olan askerler en stresli meslekler listesinin zirvesinde. İkinci sırada alevlerin, dumanın ortasından can kurtaran ve bu uğurda kimi zaman ölümle burun buruna gelen itfaiyeciler yer alıyor.
Pilotlar. Pilotlar, Türkiye'de ve Dünyada en yüksek maaşlara sahip kişiler olarak bilinirler. Pilotlar bir ayda maksimum 14 gün çalışırlar.Bu meslekte de maaşlar çalışılan firmaya ya da şirkete göre değişkenlik gösterir.
Araştırmaya göre 'mesleki itibar' sıralamasında ilk 10 meslek sırasıyla tıp doktorluğu, hakimlik, üniversite profesörlüğü, pilotluk, büyükelçilik, valilik, diş hekimliği, yüzbaşılık, generallik ve avukatlık yer aldı.
Dolayısıyla yaşınız ne olursa olsun bu işi öğrenmek için erken veya geç olduğunu düşünmemelisiniz. Buna ek olarak bir kıstas olmaması devam ederken genelde 19- 20 yaş arası gençler yazılım öğrenme konusunda daha yüksek başarılar sağlayabiliyor.
Üniversitelerin dört yıllık Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi altında bulunan Yazılım Mühendisliği bölümü, öğrencilerin sayısal puan ile tercih edebileceği bir bölüm. Yazılım Mühendisliği (Soft Engineering) yazılımlarla ilgilenen bilim dalı.
Bütün yazılımcılar işlerinde yüksek matematik kullanmazlar, böyle bir genelleme yanlış olur. Fakat yazılım mühendisliğinin yeni nesil uygulamalarında ve yazılım mühendisliğini okurken yüksek matematik gereklidir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri