Bir programlama dilini öğrenmeniz ona ayırdığınız zamana, ilgiye ve yaptığınız pratiğe bağlı olarak değişir. Ancak, yazılım öğrenmek sanıldığı kadar zor değildir. Yazılımcı olmak için, sadece teorik bilgileri hatırlamak yeterli olmaz. Bu nedenle de bol bol pratik yapmalısınız.
Örneğin, sıfırdan kodlamayı öğrenmek, rahat temponuza ve diğer faktörlere bağlı olarak 18-24 ay kadar sürebilir. Sadece eğlence için yeni şeyler denemek isteyen sıfır programlama becerisine sahip sıradan bir öğrenciyseniz , kodlamayı öğrenmek için en uzun süreyi harcarsınız (birkaç yıl kadar).
İyi yazılımcı nasıl olunur sorusunun cevabı ise basit, gelişen teknoloji ile birlikte kendini güncelleyen, analitik düşünme yeteneğine ve problem çözme becerisine sahip olan kişiler yazılım sektöründe oldukça kolay yer edinebilirler.
Kolay değil elbette. Ancak bu işi seviyorsanız ve ilginiz varsa zordan ziyade yalnızca uzun bir süreç istiyor. Bir yazılım dilini tamamen öğrenmek diye bir şey yoktur. Zamanla daha bilgili ve tecrübeli olursunuz.
Kısaca yazılımı öğrenmek zorunda değilsiniz elbetteki yazılım öğrenmeden de mesleğinizi yapabilir veya mesleğinizi devam ettirebilirsiniz. Ancak ilerleyen yıllarda veya şu an diğer işlerden öne çıkmak istiyorsanız yazılımı bir araç olarak kullanabilirsiniz.
İlgili 18 soru bulundu
Yazılımdan para kazanabilmek için rahat 2 yıl kendini geliştirmen gerekir, tabi dediğim gibi ne kadar zaman ayırdığına bağlı olarak bu süre oynar.
eleman.net verilerine göre, Yazılım Uzmanı 2024 yılı itibariyle aylık ortalama 47.800 TL maaş alıyor. Yazılım Uzmanı, 2024 yılında en düşük 46.800 TL alırken, en yüksek 60.700 TL maaş alıyor. Önceki yıllara baktığımızda Yazılım Uzmanı, Temmuz 2023 yılında ortalama 36.200 TL maaş alıyordu.
Bilgisayarda kod yazmak, sabit bir sözdizimi ile birlikte kesin ve doğru talimatlar gerektirdiğinden kolay değildir. En küçük bir hata bile kodun yanlış sonuç vermesine neden olur. Yazılan kodun doğru sonuç vermesi içi yapısal ve mantıklı düşünmek gerekir.
Evet, üniversite eğitimi almadan da yazılımcı olman mümkün. Yazılımcı olmak için hangi bölüm okunmalı diye düşünüyorsan, Bilgisayar Mühendisliği ya da Yazılım Mühendisliğinde bir üniversite eğitimi güçlü bir temel sağlayabilir.
Bütün yazılımcılar işlerinde yüksek matematik kullanmazlar, böyle bir genelleme yanlış olur. Fakat yazılım mühendisliğinin yeni nesil uygulamalarında ve yazılım mühendisliğini okurken yüksek matematik gereklidir.
Kariyer.net kullanıcılarının iş başvurusu yaparken paylaştıkları maaş beklentilerine göre, Yazılım Uzmanı maaş beklentisi aylık ortalama 41.800 TL seviyesindedir. Kullanıcıların en sık paylaştığı maaşlar 37.500 TL ile 47.500 TL arasında değişmektedir.
Yazılımcı olma yolculuğu kişinin kendi hızında ve isteğine bağlı olarak şekillenir. Kurslarımız genellikle başlangıç seviyelerde başlar ve ileri seviyeye doğru gider. Infotech Academy'den kurs alarak yazılımcı olmak, temel bilgileri edinmek, pratik deneyim kazanmak ve sürekli öğrenme pratiği ile mümkündür.
3-4 ay süren bir kurstan mezun olduğunuzda basit bir web sitesini yapabilir, web sitesini veri tabanı ile ilişkilendirebilir düzeye gelebilir ve bir yazılımcının ihtiyaç duyduğu yeteneklere başlangıç seviyesinde sahip olabilirsiniz.
Üç ayda yazılım öğrenmek genel anlamda mümkündür ancak uzmanlık elde etmek için yeterli değildir. Üç ayda yazılımın temellerini kavramak ve sonrasında bilgilerini geliştirmek, yazılım uzmanı olmak isteyenler için doğru bir öğrenme şeklidir.
Yazılım mühendisleri, özellikle de dijital dünyaya geçişle birlikte artan talep sonucunda birden fazla işte çalışma olanağına sahiptir. Bu da rahatlıkla freelance iş bulma imkanını beraberinde getirir. Dolayısıyla, yazılım mühendisliği home office çalışma modeliyle yapılabilecek meslekler arasındadır.
Ancak, yazılım öğrenmenin ne kadar süreceği konusu, birçok kişi için merak uyandıran ve endişe yaratan bir konudur. Yazılım öğrenmek için akademik bir yol izlemek isterseniz, lisans veya yüksek lisans programlarına kaydolabilirsiniz. Bu programlar genellikle dört ila altı yıl arasında sürebilir.
diploma olmadan çok iyi bir yazılımcı olabilirsiniz. sadece ciddi sorumluluk isteyen projelerde yazılımın altına imza atamazsınız. imza atabilmeniz için belli bir diplomaya sahip olmanız gerekmektedir. diplomasız, bir bankaya ya da tüm ülkeyi ilgilendiren konularda devlette bir yazılım yapamazsınız.
Yazılım Mühendisliği Maaşları
Türkiye'de 2024 yılı itibariyle en düşük yazılım mühendisliği maaşı 28.000 TL, en yüksek yazılım mühendisliği maaşı ise 110.000 TL civarındadır. Yani bir yazılım mühendisinin maaşı ortalama olarak 35.000 TL ile 45.000 TL arasındadır.
Yazılım alanında çalışmak ve yazılım geliştirici olarak uzmanlaşmak için bilgisayar ile ilgili eğitimler almak şarttır. Günümüz şartlarında bunun tek yolu da üniversiteler değildir. Fakat üniversite eğitimi, yetkinlik ve nitelikleri kazanmak için en doğru yoldur.
Herhangi bir insan bilgisayarın anlayabileceği kod yazabilir. İyi programcılar ise insanların anlayabileceği kod yazarlar.
Telefondan kodlama yapılır mı? Konusunu gündeme getirmek istiyorum bugün. Evet, tabi ki yapılabilir. İster IOS ister ANDROID işletim sistemli bir telefona sahip olalım telefonumuz üzerinden kodlama işlemleri yapabiliriz.
Kodlama; bilgisayarın anlayacağı dilden konuşmak diyebiliriz. Ardından kodlamada kullanacağımız algoritmanın tanımını yapalım. Algoritma, bir problemin çözümüne ulaşmak için atılan adımlara denir. Kodlama yapmaya karar verdiğimizde ilk olarak sıfırdan başlamak için görsel tabanlı programlamadan başlanmalıdır.
Almanya'da kariyerine yeni başlayacak tecrübesiz bir yazılımcı, yıllık ortalama 40.000 € ile 50.000 € arasında bir maaş beklentisine sahip olmalıdır. Bu noktada Almanya yazılımcı maaşları, kişinin eğitim düzeyi ve staj tecrübeleri gibi faktörlere bağlı olarak değişmektedir.
eleman.net verilerine göre, Python Developer 2024 yılı itibariyle aylık ortalama 45.200 TL maaş alıyor. Python Developer, 2024 yılında en düşük 34.500 TL alırken, en yüksek 65.500 TL maaş alıyor. Önceki yıllara baktığımızda Python Developer, Temmuz 2023 yılında ortalama 33.500 TL maaş alıyordu.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri