Continue Deyimi Java'da "continue" deyimi , döngü içinde bir koşul oluştuğunda o döngüyü tamamlamadan bir sonraki kademeye geçmeye yarar. Örnekte görüldüğü gibi eğer i değişkeni 5 sayısına eşit olduysa, o kod bloğundan sonraki kodlar çalışmayıp döngü bir sonraki adıma geçiş yapacaktır.
continue komutu: continue komutunun görevi kendisinden sonra gelen her şeyin es geçilip döngünün başa dönmesini sağlamaktır.
break , döngünün bu komutun görüldüğü yerde bitirilerek döngünün dışına çıkılması için kullanılır. Bundan sonra döngü devam ettirilmez. continue ise, döngü içinde bu komutun bulunduğu satırdan sonrası işlenmeden döngünün sonraki değeri işlemek / işlemi yapmak üzere başa dönmesini (sonraki tekrarı yapmasını) sağlar.
Her türlü programın temel yapıtaşlarından biri döngü yapılarıdır. Döngüler içindeki kod, belli bir şart doğru olduğu sürece tekrar tekrar çalıştırılır. Döngünün sona ermesi için, şartın eninde sonunda yanlış hale gelmesi gerekir.
Herhangi bir işlem yapmadan geçeceğimiz durumlarda kullanılır. Kısaca “Hiçbir şey yapmadan yola devam et!” anlamı katar.
İlgili 33 soru bulundu
Break ve Continue'nın kullanım mantığı çok basittir. Döngü çalışması sırasında Continue ile karşılaşıldığı zaman continue'nin altında kalan kısım atlanır ve tekrar döngünün başına dönülür. Break'te ise döngü tamamen kırılıp daha dönecek sayaç'ı olmasına rağmen döngü biter.
C++ 'da, istediğimiz zaman döngüden atlayabilir veya döngü başlangıç durumuna atlayabiliriz. Bunu sırasıyla kesme(break) ve devam (continue) ifadeleri yardımıyla yapıyoruz.
break komutu (C ve C++)
break komutu, bir döngüyü ( do , for ve while ) ya da switch komutunu mantıksal uçtan başka bir noktadan sonlandırmanızı ve çıkarmanızı sağlar. break komutunu yalnızca döngü komutunun gövdesine ya da switch komutunun gövdesine yerleştirebilirsiniz.
Continue Anahtar Kelimesi
Döngü bir sonraki iterasyondan devam eder.
While döngüsü Java'nın temel yapı taşlarından bir tanesidir. While terimini yazdıktan sonra yanına bir parantez açılıp kapatılır ve bu parantezler arasına boolean bir değer girilir. Sonrasında bir süslü parantez açılıp kapatılır ve bunun içine kod bloğu yazılır.
Break,genel anlamda döngü ya da switch koşulunun scope'u dışına çıkmamızı sağlar.Yukarıda da gördüğünüz gibi değişken case yapılarıyla kontrol edildikten sonra doğru olan kodlar çalıştırılacaktır. Diğer caseler kontrol edilmemesi için break komutuyla switch in scopelarından çıkılacaktır.
continue deyiminin çevirisi ise “Es Geç” ya da “Atla” olarak ifade edilebilir. continue deyimi break; de olduğu gibi kural ve şart tanımadan kapsamdan çıkış yapmaz. Döngü akışında altındaki komutları atlayarak döngü başına tekrar döner.
Deyimi return. deyimi, return göründüğü işlevin yürütülmesini sonlandırır ve varsa denetimi ve işlevin sonucunu çağırana döndürür. Yukarıdaki örnekte gösterildiği gibi, işlev üyesini return erken sonlandırmak için ifade olmadan deyimini kullanırsınız.
Birçok programlama dilinde olduğu gibi Python programlama dilide, döngü akışlarını değiştirmek için break ve continue ifadelerini kullanır. Döngüler belli bir şart sağlanana kadar kod bloğunun tekrarlamasını sağlamak için kullanılır ve programlama dilinin vazgeçilmez bir yapı taşlarından biridir.
Bir sonraki satırda ise while a == 1: gibi bir ifade yazdık. En başta da söylediğimiz gibi while kelimesi, '… iken, olduğu sürece' gibi anlamlar taşıyor.
Python while True döngüsünün anlamı içindeki işlemleri sonsuza kadar döndürür. Burada program yada bilgisayar hata verene kadar sürekli print fonksiyonunu ekrana basacak.
Continue Deyimi
Java'da "continue" deyimi , döngü içinde bir koşul oluştuğunda o döngüyü tamamlamadan bir sonraki kademeye geçmeye yarar. Örnekte görüldüğü gibi eğer i değişkeni 5 sayısına eşit olduysa, o kod bloğundan sonraki kodlar çalışmayıp döngü bir sonraki adıma geçiş yapacaktır.
Break komutu döngüyü tamamen sonlandırmak için kullanılır. Yani bir döngü çalışırken break komutu ile karşılaşırsa ondan sonra gelen kodları çalıştırmaz ve döngüyü sonlandırır.
C# dilinde döngü yapan dört ayrı yapı vardır.
Java'da "continue" deyimi , döngü içinde bir koşul oluştuğunda o döngüyü tamamlamadan bir sonraki kademeye geçmeye yarar. Örnekte görüldüğü gibi eğer i değişkeni 5 sayısına eşit olduysa, o kod bloğundan sonraki kodlar çalışmayıp döngü bir sonraki adıma geçiş yapacaktır.
İfade return sağlanmazsa, Microsoft C çalışma zamanı başarıyı (0) veya başarısızlığı (sıfır olmayan bir değer) gösteren bir değer döndürür.
Son olarak program putchar() fonksiyonunu kullanarak cd değişken değerini ekrana yazar. getchar(): Girilen karakteri okuma işlemi için ENTER tuşuna basılması gerekir. getche(): Karakter girilir girilmez okuma işlemi gerçekleşir. getch(): getche() fonksiyonundan tek farkı girilen karakterin ekrana yazılmamasıdır.
break deyimi (C++)
deyimi, break içinde göründüğü en yakın kapsayan döngünün veya koşullu deyimin yürütülmesini sonlandırır.
Bir veya birden fazla işlem satırını, bir koşula bağlı olarak, belirli sayıda veya bir koşul sağlandığı sürece tekrarlayarak çalıştıran kalıplara döngü adı verilir. C++'da, for, while ve do while olmak üzere 3 farklı döngü kullanılmaktadır.
float: 32-bitlik ondalıklı sayı tutabilen bir türdür. double: 64-bitlik ondalıklı sayı tutabilen bir türdür.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri