Aile Birleşimi Vizesi; halk arasında “evlilik vizesi” olarak da bilinen bu vize uzun süreli (D TİPİ) vize türlerinden olduğu için beraberinde başvuru sahiplerine oturma izni hakkı da sunmaktadır. Bundan dolayı Aile Birleşimi Vizesi geçerlilik süresi de uzundur.
Edindiğimiz tecrübelere göre, aile birleşimi için yapılan başvuruların işlem süresi yaklaşık 8-12 haftayı bulmaktadır. Söz konusu işlem süresi, başvurunuz için gerekli tüm belgeler eksiksiz olarak tarafımıza iletildiği andan itibaren başlamış sayılır.
Vize başvuruları Schengen için 15 gün ulusal başvurular için 30-90 gün içinde sonuçlanmaktadır. (Altunizade, Bursa, Trabzon, Gaziantep, Antalya, Bodrum Adana'daki iDATA ofislerine yapılan başvurular için 2 iş günü eklenmelidir).
Almanya aile birleşimi vizesi sonuçlanma süresi konsolosluklarının inisiyatifinde olmakla birlikte, yoğunluklarına ve tatil oldukları günlere göre de değişkenlik göstermektedir. Almanya Federal Cumhuriyetine yapacağınız Aile birleşimi müracaatlarının yaklaşık çıkış süresi 3 ay sürmektedir.
Fransa Aile Birleşimi Vize Kaç Günde Çıkar? Fransa aile birleşimi başvuru sonuçları 1,5- 3 ay arasında sonuçlanmaktadır.
İlgili 30 soru bulundu
Pasaportun Teslim Aşaması: Evlilik vizesi Fransa başvuru işlemlerinin sonuçlanma süresi kesin olmamakla birlikte 7-15 iş gününü bulabilmektedir.
Fransa vize başvuruları, İstanbul ve Ankara'dan yapılacak vize başvurularında 3-5 iş günü arasında sonuçlanacaktır. Fransa vizesi için İzmir'den yapılacak başvurular 5-8 iş günü arasında değişmektedir.
Aile birleşimi vizesinin en büyük reddedilme sebebi, evrakların eksik ve yanlış hazırlanmasıdır. Ayrıca gireceğiniz mülakatta yetkili birimler evliliğinizi inandırıcı bulmazsa, vizeniz yine olumsuz bir şekilde sonuçlanabilir. Bu gibi durumlarda doğru bir yönlendirme ile başvuru yapmak çok önemlidir.
Bundan dolayı Aile Birleşimi Vizesi geçerlilik süresi de uzundur. D tipi vize kategorisinde bulunan aile birleşimi, başvuru sahiplerine 3 ay ila 6 aya kadar geçerlilik süresi tanımaktadır.
A1 dil şartını kaldırdı!
Ulusal vize başvurusunun işlem süresi genellikle 8-10 haftadır, fakat bazı münferit durumlarda daha uzun sürebilir. Bunun nedeni ise, çoğunlukla Almanya'daki yetkili yabancılar dairesinin onayının gerekmesidir. Bunun için dosyanız Almanya'ya gönderilir. Vize bölümü ancak bu onay geldikten sonra vizenizi düzenleyebilir.
İlk vizeniz 15 günlükken, ikinci vizeniz iki aylık olacak, üçüncü başvuruda alacağınız süreyse 6 aya çıkacak. Hangi ülkeye seyahat edecekseniz, oranın konsolosluğuna başvurun.
Avusturya Öğrenci ve Aile Birleşimi Vizesi (D Vize) Kaç Günde Çıkar? Avusturya ulusal vize (D tipi vize) kapsamında değerlendirilen Avusturya öğrenci ve Avusturya aile birleşimi vize başvurularının çıkma süresi 2 hafta ile 2 ay arasında değişiklik göstermektedir.
İtalya Aile Birleşimi Vizesi Kaç Günde Çıkar? İtalya Aile Birleşimi vizesi başvuru tarihinden itibaren 180 gün içinde çıkar. Vize, Göçmenlik ofisi tarafından başvuru yapılan İtalya Konsolosluğu'na gönderilir.
Aile birleşimi ile Almanya'ya giden bir kişi doğrudan çalışma iznine sahip olamamaktadır. Çalışma izni de almak için, aile birleşimi yapmak üzere aldığınız oturum hakkınız ile, Almanya yabancılar dairesinde iş bulduğunuz ve çalışmak istediğinizi belirterek çalışma hakkı talep edebilirsiniz.
Almanya aile birleşiminde A1 dil şartı bu kişiler için kaldırıldı!
Aile Birleşimi Nedir? Aile birleşim vizesi, uzun süreli Ulusal vize yani D tipi vize kategorisinde yer almaktadır. D tipi vize, gidilecek olunan ülkede uzun süreli kalmak isteyenlerin başvurması gereken bir vizedir.
Berlin-Brandenburg Yüksek İdare Mahkemesi'nin bugünkü kararına göre, Federal Almanya Cumhuriyeti'nde işçi olarak yaşayan Türk vatandaşlarının eşleri aile birleşimi vizesi için almanca dil becerilerini kanıtlamak zorunda değillerdir.
Vize geçerlilik süresi ise ilgili kurumun incelediği koşulların uygunluğuna göre belirlenir. Ancak ülkeye giriş yapabilmek için mutlaka vize başvurunun onaylanmış olması gereklidir. Konsolosluktan vize müracaat talebin olumlu sonuçlanmadığı takdirde, yasal olarak bahse konu ülkeye giriş yapamazsın.
Konsolosluklar tarafından resmi olarak yetki verilmiş kuruluşların internet sitelerinden vize sorgusu yapmak mümkündür. Pasaport numarası ve barkod numarası gibi bilgileri girerek kısa süre içerisinde vize sorgulama işlemi tamamlanmaktadır.
Öncelikle şunu belirtelim, vize redleri pasaporta işlenmez.
9.VİZE BAŞVURUM REDDEDİLİRSE, TEKRAR BAŞVURABİLİR MİYİM? Genelde ilgili ülkeler başvuru sayısına sınırlama koymamaktadırlar. Ancak, ilk başvuru koşullarınızda (ekonomik durumunuzun iyileşmesi, seyahat nedeninizin farklı olması gibi) bir değişiklik yok ise, ikinci başvuru para ve zaman kaybına yol açabilecektir.
Vize başvurusunun sonuçlanma süresi genellikle 3-15 iş gün içerisinde olmaktadır. Fakat ülkelere ve kurumların yoğunluğuna göre süreç daha da uzayabilir. Talep edilen vize türüne göre başvurunun kabul süreci farklı zamanlarda olabilir. Uzun süreler için yapılan ulusal vize başvuruları daha geç sonuçlanabilmektedir.
Seyahat etmek istediğiniz ülke konsolosluğu tarafından bir mektup ile bildirilmektedir. Vizenizin reddedilmesinin sebeplerini listelemektedirler ve tarafınıza göndermektedirler. Bu sayede neden vizenizin reddedildiğini maddeler halinde öğrenebiliyorsunuz.
90 gün üzeri kalış süreli vizelerin (ulusal vize) işlem süreleri daha uzun olduğu için planladığınız seyahat başlangıç tarihinden en az bir ay önce başvuru yapmanızı öneririz. Schengen (90 gün altı) vize başvuruları seyahat tarihinden en erken 180 gün önce yapılabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri