Yaz Aylarında Ağda Kullanımı
Yaz aylarının mevsimsel sıcaklığından dolayı ağdanın da tamamen erimiş bir vaziyette olması uygulama kolaylığı sağlaması açısından oldukça önemlidir. Ağda ne kadar erimiş ise deriye o kadar etkili bir nüfuz eder. Bu nedenle yaz aylarında ağdanın kullanımı kış aylarına göre oldukça kolaydır.
İnce bir kat ağda sürün
Ağdayı tüylerin çıkış yönüne doğru uygulayın ve olabildiğince ince bir tabaka halinde sürün. Ağdanın kalın sürülmesi çekilmesini güç hale getirir. Ağdayı çekerken ters yönden deriyi germek, acıyı azaltacak ve daha kolay bir çekiş sağlayacaktır.
Ağda yapacağınız bölgeyi sabunlu su ile iyice yıkayın ve kurulayın. Kuruladığınız bölgeye az miktarda bebek pudrası sürün. Acıyı azaltacaktır. Bölgenin yumuşak olması, ağda işlemlerinin de kolay olmasını sağlar.
Ağdadan en iyi sonucu almak istiyorsanız kıl ideal uzunluğu 3 - 6 mm. arasında olmalıdır. Bu uzunluk herkeste farklı bir zaman diliminde çıkar.
İlgili 21 soru bulundu
Bu nedenle regl dönemine yakın ve regl döneminde kadınlarda alınan tüyler daha fazla çıkar. Bu dönemin sonlanmasının ardından 2 ya da 3 gün içerisinde kendi dengesine kavuşan bayanlar ağda işlemini yaptırmalıdır. Adet dönemi aynı zamanda kadının en duyarlı olduğu bütün vücudun aktif olduğu dönemlerden biridir.
Hassas bir cilt yapısına sahip olan kişilerin cilt kusurlarının iyileşebilmesi için daha uzun bir süreye ihtiyacı bulunmaktadır. Bu nedenle hassas cilde sahip olanların ağda gibi epilasyon işlemlerini 7 veya 8 gün önceden yaptırması da önerilmektedir.
Şurada Paylaş! Şurada Paylaş! İnanmayacaksınız ama kasık bölgesi, alt bölgeden daha fazla acıtır.
Yeni Çıkan Tüyler Kaç Yaşında Alınabilir? Yeni çıkan tüylerin alınması konusu, kız çocuklarında ergenlik dönemiyle birlikte gelişen fizyolojik değişimlerle ilişkilidir. Her çocuğun gelişimi farklı olduğundan, kesin bir yaş sınırı vermek zor olsa da genel olarak 13-15 yaşları arasında tüy alma konusu gündeme gelir.
Boncuk ağda neredeyse acısız ağda olarak bilinir. Pratiklik konusunda ise oldukça kolay bir kullanımı vardır. Boncuk ağda son zamanlarda kendisine fazlaca kullanıcı bulmuştur. Bunun ilk nedenlerinden birisi de acısız olmasıdır.
Ağda: Ağda, “bikini bölgesi kılları nasıl alınır?” dediğinizde sık tercih edilen ve kılları kökünden aldığı için etkisi uzun süren bir yöntemdir. Ancak bikini bölgesinin hassas derisi üzerinde diğer yöntemlere oranla daha zorlayıcı ve acılı olabilir.
Makat bölgesi (anal bölge) temizliği her tuvaletten sonra uygun olarak yapılmalıdır. Tuvalet (dışkılama) sonrası makat bölgesinin su ile temizlenmesi ve tahriş edilmeden kurutulması gerekir. Kurutma için tuvalet kağıdı tahriş etmeden kullanılmalıdır. Makat bölgesi temizliği sonrası bu bölge ıslak bırakılmamalıdır.
Temiz beze sarılı buz parçalarını cildinize uygulayın. Böylece kızarıklık ve tahriş azalacaktır. Aloe vera jeli, badem yağı veya hindistan cevizi yağı ile cildinizi yatıştırmayı deneyebilirsiniz. Ağda sonrası kaşınan ve kabaran cilde soğuk süt uygulayabilirsiniz.
Temizlenen gözeneklerinizde sıcaklığın etkisi ile sivilce oluşumu tetiklenebilir. Bu da sivilcelenmelere neden olmak demektir. Ağda sonrası sivilce oluşumunu önlemek için alacağınız tedbir son derece basittir. Ağda uygulamasından sonra 12 saat süresince duş alınmamalıdır.
Ağda uygulamasından sonra 12 saat süresince duş alınmamalıdır. Ya da açık olan gözenek üzerine makyaj uygulaması da sağlıkla olmayacaktır.
Bunun için tek yapman gereken, pamuğu alkole batırmak. Ardından dairesel hareketlerle ağda kalıntısını çözülene kadar ovala. Çok bastırmamaya ve uzun süre yapmamaya özen göstermen gerekir. Olası cilt tahrişini azaltmak için bölgeye nemlendirici bir losyon uygulayabilirsin.
Bacaklar, bilekten yukarıya doğru nazikçe tıraş edilmelidir Koltuk altları, aşağı, yana ve yukarı olmak üzere gereken her yönde tıraş edilmelidir. Bikini Bölgesi, önce tüylerin uzama yönüne doğru tıraş edin; ardından daha yakın bir tıraş için tekrar tıraş kremi sürüp ters yöne gidebilirsiniz.
Genel olarak, temiz bir tıraş istiyorsanız her iki-üç günde bir; yalnızca şekillendirmek ve düzeltmek istiyorsanız üç-beş günde bir tıraş olmanızı tavsiye ediyoruz. Tüylerin uzamasını istiyorsanız tıraş olmayı bırakmanız yeterli. Tüylerin uzama hızı, vücudun hangi bölgesinde olduklarına da bağlıdır.
Lazer epilasyon tüyleri yok etmekte kullanılan en etkili yöntemdir. Ancak bunun dışında ağda ve sarartma da çokça tercih edilmektedir.Sarartma yöntemi daha çok, papatya suyu yada oksijen ile uygulanmaktadır. Oksijenli suya batırılan bir pamukla kollar silinir ve bir süre bekletilir.
Tüylerin kalıcı olarak çıkmamasını ağdayla sağlamak mümkün değildir. Ağda sadece deri altında bulunan tüylerin tamamen çekilmesine yardımcı olmaktadır. Deri altında biriken tüylerin son bulmasını ve bölgedeki tüm kiri almasını sağlaması tüylerin azalmasına yardımcı olmaktadır.
Bu pozitif özellikleri sayesinde sir ağdalar profesyonellerin de en çok tercih ettiği epilasyon yöntemi oluyor. Kuaförde yapılan epilasyon uygulamalarında hem hızlı hem de az acılı olması nedeniyle sir ağdalar öne çıkıyor.
İstenmeyen tüylere karşı tercih ettiğiniz çözüm ağdaysa tüyleri kökünden alabilir, yaklaşık 3-4 hafta pürüzsüz bir görünüm elde edebilirsiniz. Ancak bu süreçte biraz acıya göğüs germeniz gerekir.
Ağda, cımbız gibi tüy giderme işlemleri lazer epilasyondan minimum 1 ay önce bırakmak gerekir.
İstenmeyen tüyler gibi ağda tecrübesinin kendisi de pek heyecanla beklediğimiz bir şey değildir. 3-4 hafta boyunca pürüzsüz bir cilde sahip olsak da bazen bu 3-4 haftadan 2-3 günü çıkarmak gerekir çünkü ağdadan sonra çıkan sivilceler bizim için küçük bir problem olabilir.
Düğün Bittikten Sonra Gelin Damat Ne Yapar? Düğün sonrası gelin-damat, birlikte yaşayacakları evlerine gider. Genellikle evlenen çiftler düğünün ertesi günü balayına gideceği için düğün gecesi balayı için son hazırlıklarını tamamlarlar.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri