Damak tadınıza göre yemekteki salça yoğunluğu kırılana kadar karbonat ekleyebilirisiniz. Karbonatı birden dökmeyin ki yemeğin tadı bozulmasın. Patates, havuç gibi sebzeler ekleyerek salçanın yoğunluğunu kırabilirsiniz.
Unutmayın salça domateslerden sonra gelir, önce koyarsanız salçanın yüzeyi pişer karışımın içinde topaklı bir biçimde kalır. Salça olarak biber salçasını tercih etmeniz daha doğru olacaktır çünkü zaten taze rendelenmiş domatesleri daha önce eklemiştiniz.
5) Salça İlavesi Olmazsa Olmaz
Kullandığınız biber salçası, kuru fasulyelerin en iyi lezzette pişmesini sağlayacaktır. Salça miktarını az tutarsanız yemeğiniz çok soluk renkli olur. Ev salçası eklerseniz tam rengi yakalayabilirsiniz.
- Salçası fazla kaçan yemeklere, sodyum bir karbonat ya da bilinen adıyla içme sodası ilave ediniz. Yemek normal tadına dönecektir. - Yemeği süzgeçten geçirdikten sonra üzerine kaynar su tutunuz ve daha sonra yaptığınız tencereye geri koyduktan sonra baştan pişirmeye devam ediniz.
İlgili 30 soru bulundu
Ya da kış için hazırlanmış domates pürelerini tercih edebilirsiniz. Domates yerine zeytinyağlı bir yemeğe asla salça koyulmamalıdır! Kimi zeytinyağlıya taze kimisine kuru soğan ilave edilir.
Salça her zaman domatesten sonra gelir. Bu nedenle bir yemek içerisine önce domates daha sonra salça eklemelisiniz. Eğer önce salçayı eklerseniz salçanın yüzeyi pişer ve topaklı bir şekilde kalır. Domates kullandım salçada kullanmak istiyorum derseniz biber salçası tercih edebilirsiniz.
Taze fasulye yemeğini sıcak olarak da ılık olarak da servis edebilirsiniz. Zeytinyağlı gibi soğuk servis etmek isterseniz salça eklemeden aynı şekilde pişirebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.
akdenizlilerin ya da doguluların yapmayacagı, yemeyecegi yemek. soluk beniz li yemek. ancak taze domates veya domates puresi konuluyorsa salcasiz olmasini affettirebilir.
Öncelikle fasülyeler hem uçlardan hem ortadan kesilir güzelce yıkanır. Tencereye yağ alınır soğan kavrulur. Üzerine salça eklenir 2 dk karıştırılır ve 3 domates ufak ufak doğranıp üzerini geçecek kadar sıcak su eklenir böyle 10 dk pişirilir.
Domates pişirildiğinde asidik özelliğini bir miktar kaybettiği için 9 aylık bebeklerin yemeklerinde ve çorbalarında bebek domates salçası kullanılabilir. Bebeklerde salça kullanımı, domates salçası yerine bebek biber salçası ile 6 aydan sonra başlamalıdır.
Sağlıklı gün ışığında hazırlanmış bir salça yapmak istiyorsanız, Eylül ayını tercih edin ya da 9-11 ve 15:00-17:00 saatleri arasında salçanızı dinlendirmeye özen gösterin. Aynı durumu biber salçası içinde uygulayın.
Sulu yemeklerin lezzetini ve kıvamını belirleyen en önemli etmenlerden biri soğandır. Yemeğe soğanla başlanır, yani yemeğin ilk lezzet vericisi soğandır. Soğanı olması gerektiği gibi kavuramazsanız yemeğin lezzeti de olması gerektiği gibi olmayacaktır.
Küçük bir tavada zeytinyağı ıslatılır, salça eklenir güzelce karıştırılır, 2 dakika kavrulur.
Salça bir gıda saklama yöntemidir, yaz aylarında daha bol ve lezzetli olan domates veya kırmızı biberin diğer aylarda da yemeklerde kullanılabilmesini sağlar. Salça Türk mutfağında sıkça kullanılan bir malzemedir. Çorbalarda, sebze yemeklerinde, et yemeklerinde, böreklerde veya pidelerde kullanılabilir.
Aldante: Normalden daha az pişirme usulü (Aldante spagetti, aldante sebze gibi) .
Yiyecek, canlıların hayatlarını devam ettirebilmeleri için yemek suretiyle tüketmeleri gereken maddelerdir. Belirli bir öğünde tüketilen yiyeceklere yemek denir.
Kuru fasulye yemeği için geniş bir tencere içine 1 adet ince ince doğranmış soğan koyun. Üzerine yarım çay bardağı zeytinyağı döküp, soğanlar hafif pembeleşinceye kadar (yaklaşık 2-3 dakika) kavurun. Ardından 1 yemek kaşığı dolusu domates salçası ekleyin.
Fasulyelerin varsa kılçıklarını ayıklayarak eşit şekilde kesin.Zeytinyağında ince kıyılmış soğanı kavurun. Daha sonra ince kıyılmış biber ve domatesi ekleyin. Salçayı da ilave edin. Ardından fasulyeleri ekleyerek kavurmaya başlayın.
Salça ve baharatlar ilave edildikten sonra suyunu süzmüş olduğunu kuru fasulye eklenir. Üzerini geçecek kadar sıcak su ilave edilip tencerenin kapağı kapatılır. Kaynadıktan sonra kısık ateşe alınarak ortalama 30-35 dk pişirilir. Afiyet olsun.
Kısık ateşte pişen yemekler daha lezzetli olur. Bunun sebebi; sebzelerin içten dışa doğru kendi içindeki suyu ile pişmesidir. Yüksek ateşte pişen yemekler ise dıştan içe doğru piştiği için su ilave etmek zorunda kalırsınız. Oysa; kendi suyu ile pişen yemekler her zaman daha leziz sonuçlar verir.
Salça ve soğanın kavrulma sırası
Sarımsak, soğandan hemen sonra kavrulur ve ardından salça eklenirse, sarımsağın kavruk ve hafif yanık tadı yemeğinize özel bir baharatmışçasına tat verir.
Evet, bazı yemeklerde salça iyi kavrulmaz ise yemek ekşiliği ile birlikte tadında değişmeler olur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri