Rechau, yemeğin tabakta iken sıcak kalmasını sağlayarak soğuk tüketilme sorununun önüne geçer. Bu alet elektrik enerjisi ile tabağın bir süreliğine ısınmasını sağlar. Yemekleri sıcak tutmada kullanılan diğer ürün olan crafting dish de yaygın olarak kullanılır.
Termosuma ne koymalıyım? Güveç veya çorba gibi biraz sos veya sıvı içeren yiyecekleri termosa koyabilirsiniz. İyi bir termos, yiyecekleri ancak içinde biraz sos veya sıvı var ise sıcak veya soğuk tutabilir.
Yemek termosu sefer tası işlevi de görebilen ve özellikle hızlı bir günlük yaşama sahip olanlar için kurtarıcı etkiler doğurabilecek bir üründür. bir başka deyişle yemek termosu, özellikle sıcak yemekleri uzun süre sıcak tutmak için tasarlanmış bir cihazdır.
Yemeklerini sıcak yemeyi sevenler, yemek termosu kaç saat sıcak tutar diye düşünür. Stanley'in sana sunduğu yemek termosları ortalama 7 saat sıcak tutma özelliğine sahiptir. Ancak bazı modeller 15 saate kadar da ısıyı koruyabiliyor.
Yemek termosları yiyecekleri uzun saatler boyunca koruyabilir. Bu süre zarfında ısı kaybı yaşanmayacağı için öğle saatlerinde ve akşamüzeri saatlerinde dahi yemeğiniz sıcacık olarak önünüzde hazır bulunacak. Dilediğiniz zaman termosun kapağını açıp yemeğinizi yiyebileceksiniz.
İlgili 37 soru bulundu
Özetle, Stanley termosların sıcak tutmama sorununun çözümü, doğru kullanım, vakum yalıtımının yenilenmesi veya hasarlı termosların tamir edilmesidir. Ayrıca, içeceğinizi termosa doldurmadan önce, mümkünse kaynar su ile termosun iç yüzeyini ısıtmanız, sıcak tutma performansını artırabilir.
Genel olarak baktığımız zaman 48 saate kadar sıcak tuttuğu kanıtlanmıştır. Vakum insulasyon ve çift duvar konstrüksiyonu sayesinde Stanley termoslar ısı kaybetmemektedir. 32 saate kadar içecekleri sıcak tutan Stanley, dayanıklı olmasından dolayı şöhret yapmıştır.
Kaynamış suyu termosun içerisine doldurun ve kapağını kapatıp bekleyin. Önceden hazırladığınız yemeği mikrodalga fırında ısıtın. Yemek ısındıktan sonra termosun içerisindeki suyu dökün ve hemen yemeği termosun içerisine koyun. Bu işlemi yaparken ısı kaybı olmaması için elinizi olabildiğince çabuk tutun.
Örneğin standart su termosları, suyun sıcaklığı 5-9 saat arası koruyor. Hatta bazı modellerde buz takviyesi ile bu süreyi 2-3 güne uzatmak mümkün.
Çünkü bu süre, termosta kullanılan malzemenin özelliklerine ve termosun tasarımına göre değişebiliyor. Fakat ortalama bir süre verecek olursak termos çeşitlerinin 5 ila 9 saat arasında ısıyı koruduğunu söyleyebiliriz. Hatta bazı modeller, 24 saati geçen sürelerde içeceğinizi sıcak veya soğuk tutmayı başarıyor.
Ürün Özellikleri Paslanmaz çelik ve çok dayanıklı. Çift duvarlı yapısı sayesinde 15 saat sıcak 15 saat soğuk tutar.
Vakum insulasyon ve çift duvar konstrüksiyon sayesinde ısı kaybetmez. 32 saat kadar içeceklerinizi sıcak tutan termoslara sahiptir. Dayanıklılığı ile şöhret yapmış Stanley 1,9 lt termos buna en güzel örnektir.
Son olarak termos bakımıyla ilgili birkaç ipucu paylaşarak bitirelim: Termoslarınızın içinde gazlı içecekler ile kuru buz, sütlü ürünler gibi koymamaya çalışın. Bu tarz ürünler termos içi basıncı artırarak kapak ve conta kısmının bozulmasına sebep olabilir.
· 15 saat boyunca sıcak içecekleri sıcak, soğuk içecekleri soğuk tutar.
Belirli sıcaklıklarda bakteri üremesi meydana gelebileceğinden Stanley termosların ya da diğer Stanley ürünlerinin içine hayvansal süt ve süt ürünlerinin uzun süre konması önerilmiyor. Bakteri üremesinin yanı sıra fermantasyon, basınç oluşumuna neden olabilir ve kapak contasına zarar verebilir.
Stanley termosun içine ne konur diye düşünüyorsanız doğru başlığı okuyorsunuz. Termosların içerisinde genellikle günlük yiyecek ve içecek ihtiyaçlarını karşılayacak gıdalar konur. Zaten termosların keşfedilme sebebi ve üretilme amacı da günlük pratik ihtiyaçları karşılamaktı.
ÇELİK TENCERELER GÜVENLE KULLANILABİLİR
Çelik kaplar, aşınmaya ve oksidasyona son derece dayanıklı olduklarından yiyeceklerin sağlıklı bir şekilde saklanabilmesi adına güvenle kullanılabilir.
Yemek termosu seçimi de çocukların sağlığı için oldukça önemlidir. Yemek termoslarının ısıyı iyi korumasının yanında, BPA'sız olmasına da dikkat etmelisiniz. Bu durum sadece çocuklarda değil; işe giderken, besinlerini yanına alan yetişkinler için de önemli bir detaydır.
Kolay yıkanabilen ve sağlığa zararlı kimyasal barındırmayan termoslar tercih edilmelidir. Açılıp kapanabilen kapaklı termoslar yerine vidalı kapak sistemine sahip termoslar daha güvenlidir. Kapağın sızdırmaz olduğundan emin olun. Darbeye dayanıklı dış yüzeye sahip termoslara öncelik verin.
2 lt hacim. 12 saat sıcak, 24 saat soğuk tutabilme. Kapağının üzerindeki düğme sayesinde içeceklerinizi rahat doldurabilme.
Sıcak su ve hafif bir sabunla yıkandıktan sonra iyice durulanmalıdır. Ön Isıtma veya Ön Soğutma: Maksimum performans için termos önceden ısıtılabilir veya soğutulabilir. Sıcak içecekler için termosun içine sıcak su doldurulup birkaç dakika bekletilir ve ardından bu su dökülür.
Çelik termoslar, diğer termos çeşitlerine göre daha hafif ve kolay taşınabilirler. Bu nedenle seyahatlerde, iş ortamlarında veya açık hava etkinliklerinde rahatlıkla kullanılabilirler. Paslanmaz çelik, dayanıklı ve uzun ömürlü bir malzemedir.
En iyi çelik termos markalarına bakıldığında Stanley, Vaeske, Quechua ve Cooker isimleri öne çıkar. En iyi termos bardak markaları ise Starbucks, Allmug, Jumbo ve Aladdin olarak sıralanabilir.
%100 Türk sermayesi ile üretilen termoslara sahip olan marka, müşteri memnuniyetini her şeyden üstte tutuyor. Marka, en iyi termos bardak markaları arasında öne çıkıyor. Özellikleri: Penguen termoslar; içeceklerinizi 12 saate kadar sıcak, 24 saate kadar soğuk tutar.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri