Hemen çorbanıza süt ekleyin. Böylece hem kıvamını hem de lezzetini bozmamış olacaksınız.
Yemek pişirirken tencerenin kapağını mutlaka kapalı tutun. Bu sayede tencere içindeki buhar kaybolmaz. Bu şekilde de yemeğin pişme süresi kısalır.
İlgili 44 soru bulundu
İyi hesap edilerek verilen su miktarı, yemeğin pişme süresince yetecek ve piştikten sonra da kendine yetecek miktarda suyu olacaktır. Bir nedenle yemeğe ilave su vermek gerekirse, kaynar su verilmelidir. Pişen yemek içerisine ve pişmiş yemek içerisine soğuk su ilavesi yapılmaz. Çünkü, soğuk su yemeğin tadını bozar.
Kısık ateşte pişen yemekler daha lezzetli olur. Bunun sebebi; sebzelerin içten dışa doğru kendi içindeki suyu ile pişmesidir. Yüksek ateşte pişen yemekler ise dıştan içe doğru piştiği için su ilave etmek zorunda kalırsınız. Oysa; kendi suyu ile pişen yemekler her zaman daha leziz sonuçlar verir.
Özellikle yağı fazla kaçan çorba ve sulu yemeklerde çiğ patateslerden yardım alabilirsiniz. Soyup ikiye böldüğünüz çiğ patatesi tencerenin içine bıraktığınızda fazlı yağı içine çektiğini göreceksiniz. Ardından patatesi çıkararak hayatınıza devam edebilirsiniz.
Sos ve çorba yaparken az miktarda un ekleyin
Neden: Un, sos ve çorba gibi yiyeceklere kıvam verir.
Pişireceğiniz nohutu bol su ile önce iyice yıkamanızı, daha sonra kullanmadan bir gece önceden soğuk su dolu bir kaba koyup bekletmenizi öneririz.
SUYUNU FAZLA KAÇIRDIĞINIZ YEMEKLER İÇİN
Tencerenin üzerine kağıt havlu veya temiz kuru bir bez koyup kapağını kapatın. Ocağın altını en kısık dereceye getirin. Tencerenin kapağını açmadan pilavın suyunu azar azar çekmesini sağlayın.
Bir de yemeğin suyu kıvamlı ve homojen olsun dersen salçayla birlikte bir çay kaşığından az un koyup birlikte kavurabilirsin.
Keşkek sulu olursa ne yapılır? Hiç endişelenmeyin, keşkek sulu olduğunda tencerenin kapağı açık bir şekilde ocağa koyun ve suyunu çekmesini bekleyin. Bu esnada ara ara karıştırın.
Yemek yaparken bağlamak, sos, çorba, yahni gibi sulu yiyecekleri içine farklı malzemeler ekleyerek koyulaştırma ve kaynaştırma işlemine deniyor. Un, nişasta, yumurta sarısı, krema, peynir gibi birçok malzeme bağlayıcı olarak kullanılabiliyor.
Sinir sistemini düzenlemesiyle bilinen kuru bamyayı, sulu yemek olarak tüketebilirsiniz. Hazırlaması 20, pişirmesi ortalama 40 dakikadır.
Sulu yemekler çorbalarda olduğu gibi saklaması ve ısıtması kolay gıdalar kategorisindedir. Aynı şekilde ağzı sıkıca kapanabilen kaplarda 4 güne kadar saklanabilir ve ocakta ısıtılarak tüketilebilirler.
Sulu yemeklerin lezzetini ve kıvamını belirleyen en önemli etmenlerden biri soğandır. Yemeğe soğanla başlanır, yani yemeğin ilk lezzet vericisi soğandır. Soğanı olması gerektiği gibi kavuramazsanız yemeğin lezzeti de olması gerektiği gibi olmayacaktır.
Kevser suresi: Yemeğin Lezzetli olmasını sağlar. Ettehiyyatü okumak: Yemeğin bereketli olmasına vesile olur.
Salça ve soğanın kavrulma sırası
Sarımsak, soğandan hemen sonra kavrulur ve ardından salça eklenirse, sarımsağın kavruk ve hafif yanık tadı yemeğinize özel bir baharatmışçasına tat verir.
Tencere yemekleri tuzlu olduğunda soyulmuş patates eklemek en sık kullanılan yöntemdir. Patatesi doğrayarak yemeğe ilave edebilir, veya çorbalarda yaptığınız gibi birkaç parçaya bölüp piştikten sonra yemekten çıkarabilirsiniz. Sadece suyu tuzlu olmuş yemeklerde ise kızarmış ekmek çözümdür.
patatesi soyup ikiye böldükten sonra yemeğin içerisine atıp bir süre bekletin. lezzete kavuşmasına yardımcı olacaktır. demektir; çünkü marul, yemeklerdeki fazla yağı çeken kahramanlardan biridir! keyifle tüketebilirsiniz.
Listenin başında İtalya'dan Margherita pizza bulurken, ikinci sıraya 'Adana kebap' oturdu. Üçüncü sırada ise Japonya'nın Ramen'i (erişte) yer aldı. Türkiye'den listeye giren diğer lezzetler ise; biber dolması, sarma, köfte ve döner olarak sıralandı.
Fazla miktarda glikoz içeren nişasta, bitkilerin karbonhidrat sentezi sonucunda açığa çıkar. Nişasta, parça ve taneleri birbirine bağlayan ve lezzet katan bir maddedir. Bu nedenle nişasta çoğunlukla hamur işleri, tatlılar, soslar ve kurabiyelerde kıvam vermek için kullanılır.
Ana Sayfa » Sıkça sorulan sorular » Yemeklerde el lezzeti nasıl olur? Çünkü “elin lezzeti” diye bir olay gerçekten var. Basit bir kurabiye yapımında bile ellerinizi kullanarak ne kadar iyi yoğurursanız, karışım o kadar homojen bir hâl alır; malzemelerin lezzeti birbirine iyice geçer ve lezzeti yakalarsınız.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri