Yavaş yavaş pişmesini istediğiniz yiyecekler için fırını 150 – 160ºC'ye ayarlayabilirsiniz. 180 – 190- 200 ºC orta sıcaklıkta pişmesi gereken yiyecekler için idealdir. 220 – 230ºC hızlı ve yüksek ısıda pişirilmesi gereken yiyecekler içindir.
Tepsiyi fırına atmadan önce fırını 220 derece sıcaklığa getirmeniz gerekiyor.
Rahatlığına rağmen, mikrodalga yiyeceklerinizin tadını kaçırabilir. Bunun yerine, kalan yemekleri fırında, ocak veya ızgarada ısıtmayı deneyin. Ancak hangi yöntemi seçeceğinizi, yemeğin türüne göre belirlemeniz gerekir. Örneğin, makarnalar ocakta güzelce ısıtılabilirken, et ve sebzeler fırından gevrek ve yumuşak çıkar.
Tepsiyi fırına atmadan önce fırını 220 derecede ısıtmayı unutmayın ve fırında 3 dakikadan daha uzun süre tutmayın.
Fırının ısınması, fırının kalitesi ve performansına göre değişiklik gösterir. Ancak ortalama 15 dakika içinde fırın 165 derece sıcaklığa ulaşır.
İlgili 31 soru bulundu
örneğin pişireceğin şey 150 decede pişiyorsa önceden ısıtılmış fırın demek 150 derece sıcaklığa ulaşmış fırın demektir.
Paketinden çıkarmadan mikrodalgada, tencereye dökerek ocakta veya ambalajı açmadan sıcak suyun içinde bekletilerek yemeğe hazır hale getirilmektedir. Mikrodalgada ısıtmak için ambalaj ucundan 2-3 cm kesilerek mikrodalgaya koyulur ve 2 dakika ısıtılarak yemeğe hazır halde gelir.
Sulu yemekler çorbalarda olduğu gibi saklaması ve ısıtması kolay gıdalar kategorisindedir. Aynı şekilde ağzı sıkıca kapanabilen kaplarda 4 güne kadar saklanabilir ve ocakta ısıtılarak tüketilebilirler.
Buzdolabından çıkan yemeğin yeniden ısıtılmasının değil, kaynatılması gerektiğine dikkat çeken Doğan, “Bir çorbayı tekrar ısıtmak doğru değil, kaynatmak gerekiyor.
Izgara ya da kızartma yaptığınız et, köfte ya da sebze yemeklerini oda sıcaklığında tamamen soğuduktan sonra buzdolabında cam ya da plastik ve kapağı kapalı saklama kaplarında saklayabilirsiniz. Isıtmak içinse az miktarda sudan destek alarak ocakta ısıtma yöntemini uygulayabilir ya da fırınınızdan destek alabilirsiniz.
10. Adım / Servis. Servis sırasında sıcak yemeklerin 65°C üzerinde ve soğuk yemeklerin 8°C altında olmasına dikkat edilir. Servis sonunda hiçbir gıda mutfağa geri dönmez, kalan ürünler imha edilir.
Ön ısıtma; fırın içerisine gıda koymadan önce 15-20 dakika maksimum (Max.) sıcaklıkta fırının çalıştırılması işlemidir. Bu işlemde sıcak ortama giren gıda yüzeyinde oluşan kabuk, gıda suyunun dışarı çıkmasını engelleyerek içeride kalmasını sağlar. Bu durum daha lezzetli bir pişirme deneyimi sağlar.
Bu nedenle yiyeceklerinizi daha çabuk pişirebilirsiniz. Dolayısıyla fırın fanı ne zaman kullanılır sorusunu soran bir kişinin acelesi varsa hızlı ve homojen yemekler için fanı çalıştırabilir. Fanlı fırınlar, sıcaklığı daha iyi kontrol edebilir ve daha hassas bir şekilde ayarlanabilir.
Fırın tercihinde kullanım amacı önemlidir. Eğer fırını hamur işleri haricinde et ve sebze yemeklerinde de kullanıyorsanız aynı zamanda normal pişirme ayarı da olan turbo fırın modelleri sizin için uygundur. Diğer yandan sadece hamur işleri yapıyorsanız normal fırın sizin için yeterli olacaktır.
Ortada pervane simgesi olan alt ve üst çizgi: Alt ve üst ısıtıcı ile arka duvardaki fan açık anlamına gelir. Sıcaklık fırının her yerine eşit oranda ve hızlı bir şekilde dağıtılır. Kar tanesi olan sağ alt köşesinde damla işareti: Isıtma yapmaz.
İkinci kez ısıtılan yemeklerde besin değerlerinde kayıplara ve besin zehirlenmelere veya sindirim sorunlarına neden olabilir bu nedenle öğünlerinizi tüketebileceğiniz porsiyon kadar pişirmeli ikinci kez ısıtılması riskli olan besinleri tekrar ısıtmamalısınız.
Dondurulmuş ürünlerin buzdolabında 4 derece sıcaklıktaki bölümde de çözülebileceğini aktaran Yrd. Doç. Dr. Şık, ocakta kısık ateşte daha hızlı çözülme gerçekleştiği için etin besin değerini kaybetmediğini kaydetti.
Pilavı yeniden ısıtırken, pirinçlerin tamamen piştiğinden emin olmanız gerekir. Üzerinden dumanlar çıkmalı ve pilavın her tarafı eşit bir şekilde ısınmalıdır. Pilavı buzdolabından çıkarttıktan sonra bir kez ısıttınız ve buna rağmen hala arttıysa, artık vedalaşmanız gerekiyor.
Yiyecekleri yeniden ısıtırken, her tarafının iyice sıcak olmasına dikkat edin ve bir defadan fazla tekrar ısıtmayın. Sofrada yediğiniz yemeğin kalan bölümünü buzdolabında saklamalısınız. Ertesi veya takip eden günlerde soğumuş yemeğin sadece yenilebilecek kadar olan bölümü ısıtmak gerekir.
Çorbayı ocakta ısıtın ve sık sık karıştırın. Tencereyi ısıya dayanıklı bir kapakla kapatın ve çorbayı orta-düşük ısıda ısıtın. Çorbanın yanmasını önlemek için her 30 saniyede bir karıştırın. Kalın tabanlı bir tencere çorbayı ısıtmak için en iyi sonucu verir çünkü ısıyı eşit şekilde dağıtır.
Fırınlarımız genel olarak 1200°C derece ve 1300°C derece olarak ikiye ayrılmaktadır. Yapacağınız ürüne göre ihtiyacınız olan fırın derecesi değişebilir. Örneğin sadece çini ve seramik ürünler ile çalışacaksanız 1200°C dereceye kadar olan fırınlarımızdan almanız yeterli olacaktır.
Tavuğunuzu üzerinde yağlı kağıt bulunan bir fırın tepsisine yerleştirip önceden ısıtılmış fırında ısıtabilirsiniz. Üzerini kıtır ya da karamelize olmasını isterseniz de fırının üst rafına alabilirsiniz.
Harper özellikle yüksek rijitlik gerektiren uygulamalarda kullanılan pek çok toz metalin ve yüksek katsayılı karbon fiberin üretiminde kullanmak için 3000°C'ye kadar dayanıklı ultra yüksek sıcaklıklı fırın (UHT) sistemlerinde dünya lideridir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri