Denetim Masası penceresinde Görünüm ve Temalar öğesine, ardından Görüntü öğesine tıklayın. Görüntü Özellikleri penceresinde, Ayarlar sekmesine tıklayın. Ekran çözünürlüğü altında, ekran çözünürlüğünü değiştirmek için yatay kaydırıcıya tıklayıp sürükleyin ve ardından Uygula öğesine tıklayın.
Ekran Ayarları Menüsünü Kullanmak
Ayarlar menüsünü açmak için Uygulamalar menündeki veya ana ekranındaki simgeye dokun. Ekranın üstünden aşağı kaydırıp, ardından çıkan açılır menüdeki dişli simgesine de dokunabilirsin. Her Android telefonun Ayarlar menüsünde ekran çözünürlüğünü değiştirme seçeneği bulunmaz.
Dış mekan kullanımını göz önüne alırsak nit değerinin fazla olması bir o kadar iyi sayılacaktır. Güneş ışığında iyi okunabilirlik açısından 1000 nit ve üzeri parlaklık teknik anlamda ideal olarak düşünülmüştür.
İlgili 44 soru bulundu
Bu bakımdan televizyon renk ayarında parlaklığı %50 olarak, yani genellikle varsayılan oranda bırakmak en idealidir. Ton ayarını ise %0'a çekmelisiniz. Kontrast %70 ila 80'in üzerine çıkmamalı. Keskinliğin ise %10 ila 15 bandında olması da iyi bir oran kabul edilir.
Parlaklık kaydırıcısı, Windows 10, sürüm 1903'te işlem merkezinde görünür. Windows 10'un daha eski sürümlerinde parlaklık kaydırıcısını bulmak için Ayarlar > Sistem > Ekran'ı seçin ve ardından parlaklığı ayarlamak için Parlaklığı değiştir kaydırıcısını hareket ettirin.
1 Uygulamalar ekranına erişmek için ekranı yukarı veya aşağıya doğru kaydırın. 2 Ayarlar öğesine dokunun.
Telefon ana ekranındayken herhangi bir yere uzunca dokunun , Ayarlar menüsü belirecektir buraya dokunup sonrasında açılacak olan menüde yeralan Ana ekran düzenini kilitle butonunu açık konuma getirin.
Ekran çözünürlüğü, bir cihazın ekranında yatay ve dikey olarak kaç piksel bulunduğunu ifade etmek için kullanılır. Pikseller, ekran üzerinde görüntülerin oluşmasını sağlayan en küçük sayısal görüntü parçalarıdır. Bu yüzden piksel sayısı ne kadar çok olursa, ekrandaki görüntü de o kadar detaylı ve net olacaktır.
Aşağıdaki yöntemlerden birini kullanarak Ayarlar uygulamasını açmayı deneyin: Başlat simgesine tıklayın ve Ayarlar öğesini seçin. Başlat simgesine tıklayın, Ayarlar yazın ve uygulamayı listeden seçin. Başlat simgesine sağ tıklayın ve menüden Ayarlar öğesini seçin.
Ayarlar > Kişiselleştirme > kilit ekranı'na gidin. Kilit ekranınızın arka planı olarak kendi resimlerinizi kullanmak için Arka plan altında Resim'i veya Slayt gösterisi'ni seçin.
Ayarlar düğmesini açmak için
Ekranın sağ köşesinden çekin ve ardından Ayarlar'a dokunun. (Fare kullanıyorsanız ekranın sağ alt köşesine işaret edin, fare işaretçisini yukarıya hareket ettirin ve ardından Ayarlar'a tıklayın.) Aradığınız ayarı bulamıyorsanız ayar Denetim Masası'nda olabilir.
Sarı renk rakamların telefonunuzda görülmesinin nedeni cihazınızın 'recovery' (kurtarma) moduna girmiş olmasıdır. Recovery(kurtarma) modu ses tuşları ve açma kapama tuşlarına aynı anda basıldığında açılmaktadır.
Monitörlerin hemen hemen tamamı ise 9.300K renk sıcaklığı ile gelmektedir. İhtiyacınız olan ise gün ışığına yakın bir değer bulmaktır - 6.500K'ye yakın bir değer.
Bunun için Ayarlar > Sistem >Telefon hakkında>Derleme numarası adımlarını takip etmeniz gerekiyor. Derleme numarasına ”Artık siz bir geliştiricisiniz” bildirimi görene kadar basmanız durumunda ise geliştirici seçeneklerini aktif hale getirebiliyorsunuz.
Gözleriniz için en iyi monitör parlaklığı %40 ila %60 arasındadır. Ancak bu değer ortam ışık koşullarına bağlı olarak değişebilir. Parlak ışık koşulları daha yüksek parlaklık gerektirirken, loş ışık koşulları daha düşük parlaklık gerektirir.
Ayarlar > Ekran bölümüne gidin ve otomatik parlaklık ayarını etkinleştirin (veya devre dışı bırakıp tekrar etkinleştirin).
Telefondaki ortam ışığı sensörünün, koruyucu film ya da herhangi bir yabancı cisim ile kapatılmadığından emin olun. Karanlık bir ortamdaysanız ortam ışığı sensörü aydınlatmanın zayıf olduğunu algılar ve bu da ekran parlaklığının azalmasına neden olur. Bu durumda ekran parlaklığını manuel olarak ayarlamanız önerilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri