Limon, soğan kokusunu bastırma konusunda oldukça başarılıdır. Kakule de soğan kokusuna iyi gelen besinlerden biridir. Kakuleyi, yemekten sonra çiğneyebilir veya kakule çayı yaparak tüketebilirsiniz. Karanfil, ağız kokularını giderme konusunda oldukça etkilidir.
Limonlu su için: Limon suyu soğan ve sarımsak kaynaklı kötü kokuyu azaltmaya yardımcı olabilir. Bir bardak suya bir yemek kaşığı limon suyu ekleyerek içebilirsiniz. Karanfil çiğneyin: Pek çok restoranda ve özellikle işkembe salonlarında hesabı ödemeye gittiğinizde kasanın yanında mutlaka karanfil bulunur.
Etkili yöntemlerden biri de sirke ve limonlu su kaynatmak. Yemekten sonra sinmiş olan kokuyu yok etmekiçin bir cezveye 1 bardak su, bir miktar elma sirkesi ve bir adet limonu sıkarak kısık ateşte kaynatın. Bu yöntem ile eve sinmiş kokular tamamen yok olacaktır.
Avuç içine bir tatlı kaşığı kadar karbonat dökün ve çok az bir su ile elinizi ovalayın. Elinizde köpürme oluştuktan sonra ılık su ile durulamaya geçin. Karbonat eldeki kiri yok ettiği gibi soğan ve sarımsaktan kalan kokuyu da yok edecektir. Karbonatla yıkamadan sonra elinize nemlendirici sürmeyi sakın ihmal etmeyin.
Bir bardak suya bir yemek kaşığı limon suyu katıp güzelce karıştırın. Ağızdaki soğan kokusu tamamen geçene kadar bu karışımdan bir kaç defa için. Ayrıca bu karışımla birkaç defa gargara yapmak da etkilidir. Mideden gelen soğan kokusunu geçirmek için bir yada iki bardak taze limonata da içebilirsiniz.
İlgili 37 soru bulundu
Limon, soğan kokusunu bastırma konusunda oldukça başarılıdır. Kakule de soğan kokusuna iyi gelen besinlerden biridir. Kakuleyi, yemekten sonra çiğneyebilir veya kakule çayı yaparak tüketebilirsiniz. Karanfil, ağız kokularını giderme konusunda oldukça etkilidir.
soğanın kokusunu gidermek için ise banyo ettikten sonra güzel bir deodorant+parfüm ile kendimizi zırhladıktan sonra 2 tur diş fırçalayıp finalde 1 bardak sert sade kahve içiyoruz. bu şekilde %70-75 oranında kokuyu absorbe edebilirsiniz.
Soğan, sarımsak ve baharat gibi bazı yiyeceklerin tüketilmesi de ağız kokusuna neden olabilir. Tütün ürünleri: Sigara içmek hoş olmayan ağız kokusuna neden olur.
Süt, maydanoz, elma, ıspanak, nane gibi besinlerin sarımsağın sebep olduğu kötü kokuyu azalttığı bilinir. Araştırmalar bu besinlerin, içeriklerindeki bazı maddeler sarımsak kokusuna neden olan organosülfür bileşiklerinin parçalanmasını kolaylaştırdığı için, koku giderici etkisi olduğunu gösteriyor.
Eğer hali hazırda oluşmuş bir koku var ise sirke ve karbonattan yardım alabilirsiniz. Buzdolabınızı sirkeli su yardımıyla sildikten sonra ağzı açık bir kaba karbonat koyun. Ardından bu kabı buzdolabı içerisine yerleştirin. Bu sayede kokunun dağıldığını göreceksiniz.
Bakterileri yok edici özelliği sayesinde temizlik alanında da oldukça tercih edilen elma sirkesi, bu kez buzdolabı kokusu için tercih edilecek. Bir bardak içinde elma sirkesini ve suyu karıştırıp dolaba yerleştirin. Hem oluşabilecek bakterileri önleyecek hem de kötü kokuları yok edecektir.
Bir bardak sirke kullanın
Özellikle kızartmalardan sonra, kokuyu gidermeye yardımcı olması için ocakta bir bardak beyaz sirke kaynatın. Ayrıca, daha taze kokan bir mutfakla uyanmak için gece boyunca tezgaha bir bardak sirke de bırakabilirsiniz.
Çiğ soğan sindirildiği zaman koku molekülleri kan dolaşımı yoluyla ciğerlere ulaşır ve nefes verildiğinde kötü soğan kokusu yükselmeye başlar. Soğan kokusundan kurtulmanın en etkili yolu, soğanları pişirerek yemektir.
Soğanları tereyağında biraz kavurun. Pişen etleri üzerine ekleyin ve biraz daha kavurun. Tuz ve karabiber ekleyin. Ardından sıcak sıcak servis edin.
Sulu yemeklerin lezzetini ve kıvamını belirleyen en önemli etmenlerden biri soğandır. Yemeğe soğanla başlanır, yani yemeğin ilk lezzet vericisi soğandır. Soğanı olması gerektiği gibi kavuramazsanız yemeğin lezzeti de olması gerektiği gibi olmayacaktır.
Bir kere öpüşmeden önce ağzınızın kötü kokmadığından emin olmalısınız. Ağız kokunuz olduğunu düşünüyorsanız ağzınıza meyveli ya da naneli bir sakız ya da şeker atarak sorunun üstesinden gelebilirsiniz.
Ağız kokusuna iyi gelen şeyler arasında karbonat, limon, nane ve karanfil başta gelir. Bunun yanında şekersiz sakız çiğnemek de oldukça faydalı bir çözümdür.
Yoğurdun, ağız kokusu, diş çürümesi ve dişeti hastalıklarının önlenmesine yardımcı olduğu ortaya çıktı. Japon uzmanlar, şekersiz doğal yoğurttaki canlı bakterilerin ağız kokusunun kaynağı olan hidrojen sülfürü azalttığını saptadılar.
Tuzlu suyla ağzı çalkalamak, yeşil çay, her türlü çerez (ceviz, fıstık vb.), su içeriği bol sebzeler (domates, kereviz, pırasa) ve meyvelerden özellikle elma, ağız kokusunu engelleyici özellikleri nedeniyle tüketilmelidir.
Ağız kokusu reflü gibi mide rahatsızlıklarından ötürü meydana geliyorsa öncelikle mide sorunu aşılmalı, tedavi olunmalı ve diş hijyeni aksatılmadan yapılmalıdır. ü Ağız kokusu sigara, alkol gibi kötü alışkanlıkları kullanmaktan kaynaklanıyorsa kötü alışkanlıklar azaltılmalı veya mümkünse tamamen bırakılmalıdır.
Pişmiş sogan cig kadar koku yapmaz suslu. Dişlerinizi fircalanirsiniz ustune gecer.
Metal yemek kaşığı: Metal yemek kaşığı ile su altında elleri ovalamak sarımsak kokusunun giderilmesine yardımcı olur. Kahve telvesi ve çay tomurcuğu: Kahve telvesini ya da demlenmiş atılacak olan çay tomurcuklarını elinize alın ve sanki sabunla yıkıyormuş gibi ovalayın. Sarımsak kokusunun gittiğini fark edeceksiniz.
Sigara içilen alana geceden birkaç kase sirke koyun ve kapıyı kapatın. Bir gün kadar sirkeli kaseler içeride kalsın ve sonra kaseleri odadan çıkarın. Mümkünse evinizde sigara içilmesine izin vermeyin, kül tablalarını dolu tutmayın.
Baharat olarak mutfaklarda çeşitli şekillerde yer alan karanfil, karanfil ağacının çiçek tomurcuklarının kurutulmasıyla elde edilir. Genellikle hoş bir kokusu olan karanfil baharat olarak kullanılırken çiğnendiğinde ağız kokusu giderme ve nefesi açma gibi çeşitli özellikleri de vardır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri