Yemek pişirirken tencerenin kapağını mutlaka kapalı tutun. Bu sayede tencere içindeki buhar kaybolmaz. Bu şekilde de yemeğin pişme süresi kısalır. Özellikle de işiniz aceleyse tencere kapağının kapalı olmasına daha çok dikkat etmelisiniz.
SUYUNU FAZLA KAÇIRDIĞINIZ YEMEKLER İÇİN
Tencerenin üzerine kağıt havlu veya temiz kuru bir bez koyup kapağını kapatın. Ocağın altını en kısık dereceye getirin. Tencerenin kapağını açmadan pilavın suyunu azar azar çekmesini sağlayın.
Sağlıklı yaşam için yemek hazırlarken dikkat etmemiz gereken kurallar; Temizlik kurallarına dikkat edin: Ellerinizi ve besinleri iyice yıkamadan yemek yapmaya başlamayın. Kurbaklagilleri pişirmeden iyice yıkayın bir gece önceden suda bekletin, ıslatma suyunu dökün, yeni su ilave edip pişirin. Pişirme suyunu dökmeyin.
Elinizin lezzeti yemeğe geçsin
Çünkü “elin lezzeti” diye bir olay gerçekten var. Basit bir kurabiye yapımında bile ellerinizi kullanarak ne kadar iyi yoğurursanız, karışım o kadar homojen bir hâl alır; malzemelerin lezzeti birbirine iyice geçer ve lezzeti yakalarsınız.
İlgili 44 soru bulundu
Listenin başında İtalya'dan Margherita pizza bulurken, ikinci sıraya 'Adana kebap' oturdu. Üçüncü sırada ise Japonya'nın Ramen'i (erişte) yer aldı. Türkiye'den listeye giren diğer lezzetler ise; biber dolması, sarma, köfte ve döner olarak sıralandı.
Yemek daveti öncesi ev sahibi konukların yerlerini belirlemelidir. Servis, ev sahibinin sağında oturan kadından başlanarak yapılır ve en son ev sahibine servis yapılır. Garsonun elinden yemek alınmaz ve garsona bir şey söylenecekse alçak sesle fısıldayarak söylenir. Tatlı servisine geçilmeden önce masa temizlenmelidir.
İyi hesap edilerek verilen su miktarı, yemeğin pişme süresince yetecek ve piştikten sonra da kendine yetecek miktarda suyu olacaktır. Bir nedenle yemeğe ilave su vermek gerekirse, kaynar su verilmelidir. Pişen yemek içerisine ve pişmiş yemek içerisine soğuk su ilavesi yapılmaz. Çünkü, soğuk su yemeğin tadını bozar.
Salça her zaman domatesten sonra gelir. Bu nedenle bir yemek içerisine önce domates daha sonra salça eklemelisiniz. Eğer önce salçayı eklerseniz salçanın yüzeyi pişer ve topaklı bir şekilde kalır.
yemek kaynayıp suyu kalmamak. tükenmek.
başlıklı, 9. maddesi, 2. fıkrasında; ?(Değişik ikinci fıkra: 24.12.2008/27090 RG) Normal öğretim yapan okullarda yemek ve dinlenme için en az 40, en çok 60 dakika süre verilmesi esastır.
Tadı dengeler: Limon suyu
Acısı fazla kaçmış yemeğin tadını dengelemek ve acıyı azaltmak için limondan yardım alabilirsiniz. Çay bardağının dörtte birine denk gelen limon suyu bu noktada yeterli olacaktır. Pişen yemeğinize limon suyunu ekledikten sonra artık içiniz rahatlayabilir.
Etli yemeklerinizin daha çabuk pişmesini sağlayacak püf nokta tencerenin içine biraz sirke katmaktır. Böylece yemeğiniz hem daha çabuk pişecek hem de daha lezzetli olacaktır. Ayrıca etlerinizin ve et yemekleriniz pişerken tencereye bir parça ekmek atmanız da etin daha hızlı pişmesini sağlayacaktır.
Süt ya da sulu bir yemek, kaynama aşamasına geldiğinde tencere tabanından aldığı enerjiyle yukarı doğru yükselir ve bir süre sonra taşar. Eğer taşmayı önlemek isterseniz tencerenin ağız bölümünü tereyağı ile yağlayabilirsiniz.
Salça ve soğanın kavrulma sırası
Sarımsak, soğandan hemen sonra kavrulur ve ardından salça eklenirse, sarımsağın kavruk ve hafif yanık tadı yemeğinize özel bir baharatmışçasına tat verir.
Yemek yaparken İhlas suresi, Kevser suresi ve Ettehiyyatü okunur. İhlas suresini okumak: Yiyenlerin hidayeti ve İhlaslarına vesile olur. Kevser suresi: Yemeğin Lezzetli olmasını sağlar. Ettehiyyatü okumak: Yemeğin bereketli olmasına vesile olur.
Bir seferde yaklaşık 1/8 çay kaşığını yemeğe ekleyip, karıştırın. Damak tadınıza göre, ekşilik istediğiniz seviyeye inene kadar, karbonatı azar azar ilave edin. Bir anda çok fazla karbonat eklemeyin. Karbonatı bir anda eklemek, yemeğin tadını ayarlayamamanıza neden olur.
Limonun ekşi, mayhoş tadını içeriğindeki sitrik asitten alır. Sitrik Asit; limon, mandalina, greyfurt ve portakalda bulunan ekşi tadı veren maddedir.
Kısık ateşte pişen yemekler daha lezzetli olur. Bunun sebebi; sebzelerin içten dışa doğru kendi içindeki suyu ile pişmesidir. Yüksek ateşte pişen yemekler ise dıştan içe doğru piştiği için su ilave etmek zorunda kalırsınız. Oysa; kendi suyu ile pişen yemekler her zaman daha leziz sonuçlar verir.
İnsan,yemeğe üflediği zaman bu bakteriler ağız boşluğundan dışarı çıkar,sıcak ortamla buluştuğu zaman zararlı bakteriye dönüşür.Bu bakteriler o zaman kanser hastalığının oluşumuna neden olur.Bundan dolayı,sıcak yemeğe üflenmemesi tavsiye ediliyor.Bu da Peygamberimizin sünnetidir.İnsanlara dinimizin yüceliğini öğretmek ...
İbn-i Sina diyor ki, '2 öğün sağlık 3. öğün hastalıktır. ' Hz. Muhammed de 2 öğün yerdi.
Bu hastalığa sahip kişiler bir oturuşta veya çok kısa bir sürede aşırı miktarlarda yemek yerler. Bu aşırı yeme davranışına halk arasında 'tıka basa yeme' adı verilir. Aşırı yeme hastalığındaki tıka basa yeme davranışı kişiyi rahatlatır ve kişi yeme davranışı üzerindeki kontrolünü kaybeder.
Gastronom: Gastronomiyi uygulayan kişiye gastronom denir.
Kendilerine aynı zamanda 'gastronomist' denildiği de olur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri