"Bataryamı yeniledikten sonra ilk şarjı nasıl yapmalıyım?" Yeni cep telefonunu veya yeni bataryayı , ilk kullanım için 10-15 saat şarjda bekletmenize gerek yoktur. Eski nesil cep telefonlarında yer alan bataryaların, telefonun ilk açıldığı andan itibaren uzun bir süre şarjda kalması gerekmekteydi.
Birkaç kere şarjınız tam bittiğinde şarja takın ve 100 olmadan çıkarmayın. Yeni tip bataryalar için tamamen bitirip tekrar doldurmak daha zararlıdır deniyor. Önerilen belirli aralıkta tutmak.
Yeni alınan telefonların ilk şarj süresi 6 saat ve üzeri olabilir. Özellikle yeni nesil iyon lityum bataryalar için 6 saat cihazın tam kapasite dolması için yeterli bir süredir.
Telefonunuza takılan pil orijinal olmayabilir. Orijinal iPhone pilleri, yeni değiştikten sonra ısınma yapmaz. Eğer olağan dışı bir ısınma hissedersiniz pilinizi değiştiren yer ile hemen temasa geçmenizi tavsiye ederiz. Telefonunuzun pili değişmedi ise pil sağlığı çok düşük seviyelere gerilemiş olabilir.
Cep telefonları %50'nin altına düştüğünde şarja takılmalıdır. Daha verimli bir şarj içinse, %30 civarındayken telefonunuzu şarja takmanız gerekir. Şarjın tamamen doldurulması yerine, %70 ya da 80 civarındayken şarjdan alınması bataryanız açısından en verimli yaklaşım olacaktır.
İlgili 26 soru bulundu
Geçmiş yıllarda akıllı telefonlarda pil seviyesi genelde boş olarak geldiği için cihazlar direkt olarak şarja takılıyordu. Ancak günümüzde önce yeni cihazın batarya seviyesinin %10 ile %5 arası bir değere düşmesini beklemek ve bunun ardından cihaz tamamen şarj olana kadar şarj etmek gereklidir.
Cihaz şarjı minimum %30'a geldiğinde şarj etmeli ve %80'e geldiğinde ise şarjdan çıkarmalısınız. Son olarak büyük bir alışkanlık olan gece yatarken telefonu şarjda bırakmak oldukça zararlıdır. Bu alışkanlık nedeniyle telefonunuz %100 dolacak ve batarya performansınız zamanla düşecektir.
Ancak kullanılmamış pil bir şeye bağlı değilse, tamamen boşalması ve depolamadan sonra yeniden şarj edilmesi durumunda dört yıl iyi durumunu koruyacaktır. Lityum-iyon pillerin kendiliğinden deşarj oranı düşük olduğundan, dört yıllık pillerden iyi olması mümkündür.
Android telefonlarda pil sağlığınızı kontrol etmenin işletim sistemine dahil edilmiş bir yolu bulunmuyor. Ancak bunun için kullanabileceğiniz ücretsiz pil koruyucu bir uygulama mevcut. AccuBattery adlı bu uygulamayı Google Play Store'dan indirebilir ve Android batarya sağlığını kontrol edebilir.
5000 mAh kapasitesinde bir bataryası bulunan 'Oppo Realme 5i'; tek şarjda 49 saat konuşma, 32 saat müzik dinleme ve 19 saat video izleme deneyimi sunmayı vadediyor. Ters şarj özelliği de bulunan telefonda kullanıcılar, diğer cihazlarını da şarj edebiliyor. Bu sayede cihaz, şarj istasyonu gibi kullanılabiliyor.
İphone Pil Sağlığı Kaç Olmalıdır? Apple, İphone'ların bataryalarının normal kullanımlarda 500 tam şarj döngüsüne ulaştığında pil sağlığının %80 seviyelerine kadar koruduğunu belirtmektedir. Buna göre eğer İphone'unuzun pil sağlığı %80 seviyesinin altına düşmesi pil ömrünün önemli ölçüde azaldığını göstermektedir.
Genel olarak, şişmiş bir batarya, batarya hücreleri aşırı şarj olduğunda ve ısınmadan olmaktadır. Bu reaksiyon bataryanın içindeki gazları ısıtan ve genleşmelerine neden olan ısı üretir. Havalandırmanın herhangi bir yolu olmadan, bataryanın kasası gazlarla genişler ve batarya şişer.
Aslında bataryaların kullanım ömründen kasıt, performanslarını koruyabildikleri dönemdir. Her markanın ürettiği bataryaların kullanım süresi değişebilir. Ancak genel olarak bu sürenin yaklaşık 2 yıl olduğunu söyleyebiliriz. Bataryanın ne zaman değiştirilmesi gerektiği sorusunun yanıtı performansını kaybettiği zamandır.
Bunun belli başlı sebepleri vardır. Konum bildirimi, Wifi durumu, titreşim durumu, uygulamalar, pil ömrü, ekran parlaklığı gibi sebepler telefonun şarjını hızlı bir şekilde bitmesine sebep olur. Eğer telefonu kesintisiz bir şekilde kullanmak istiyorsanız düzenli olarak şarj etmeniz gerekmektedir.
Batarya değişim işlemlerinin müşterilerin yanında yapılması güven sağlanması açısından oldukça önemlidir. İşlem ortalama yirmi dakika sürmesi nedeniyle telefonun bırakılıp gitmesine gerek olmamaktadır.
Uygulamalar, ekran parlaklığı, WİFİ durumu, konum bildirimi, titreşim durumu ve pil ömrü gibi nedenlerden dolayı telefonun şarjı bitebiliyor. Uygulamaların kullanım sıklığı ve arka planda çalışma durumu, telefonun şarjını yakından etkiliyor.
Kısa pil ömrüne etki eden bir dizi faktör mevcut. Bunlar arasında parlaklık düzeyi yüksek ekran, arka planda çalışan uygulamalar ve dahası bulunuyor. Telefonların mümkün olduğu kadar uzun süre dayanmasını sağlamak için çeşitli yöntemler uygulayabilirsiniz.
Duracell Şarj Edilebilir AA 2500mAh piller, kullanılmadığında 12 aya kadar dolu şarjlı kalır. Duracell Şarj Edilebilir AA 2500mAh piller önceden şarj edilmiştir, kullanıma hazırdır. Tüm NiMH şarj cihazlarıyla çalışır. Duracell Şarj Edilebilir AA 2500mAh pillerin 5 yıl dayanma garantisi mevcuttur.
Bu bilgilerden hareketle akıllı telefonların şarjının, yüzde 40 ile yüzde 80 arasında bulunması ve telefonu şarja takacağımız zamanı bu aralıklara göre belirlememiz, en ideal batarya performansını ortaya koyuyor. Özellikle yüzde 20'nin altına düşmesine izin verilen batarya kapasitesi, ileride sorunlara yol açabiliyor.
Bu yüzden pile zarar vermemek için telefonunuzla birlikte gelen adaptörü kullanmanızda fayda var. Enerji tüketiminin yanında pilinizi devamlı olarak yüzde 100'de tutmak, pilinizin ömrünün biraz daha hızlı tükenmesine neden olabilir.
Gece yatarken telefonu şarjda bırakmak bataryanın aşırı yüklenmesine ve ömrünün azalmasına neden olur. Dolayısıyla yatarken telefonunuzu şarjda bırakmak gibi bir alışkanlığınız varsa cihazınızın ömrünü uzatmak ve güvenliğini sağlamak için bu alışkanlıktan vazgeçmeniz gerekir.
Birçok kafa karıştırıcı durum var ancak bu kadar kafanıza takmanıza gerek yok. %20 ile %80 arasında kalması yeterli. %100 şarj edince herhangi bir zararı olmaz.
Pil koruma işlevi açıksa (varsayılan: kapalı), pilin %85'ine kadar şarj edilmesini sınırlar.
Ayrıca telefonun şarjdayken çok fazla ısınması da yine bataryanın bozulma belirtilerinden biridir. Telefonlarda şarjın aniden bitmesi ve telefonun kapanması da bir batarya sorunu olarak ön plana çıkar. Bataryanın herhangi bir nedenle şişmesi ya da ısınması da yine batarya belirtileri arasında yer alır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri