Bebeklerin cildi hassastır. Onu emzirirken, rahat uyumasını sağlarken, oyun oynarken cildini tahriş etmeyecek kıyafetler tercih etmeniz önemlidir. Bebeğinizi giydirirken yumuşak ve pamuklu kumaşlardan oluşan, mümkün olduğunca az dikişli kıyafetler tercih etmelisiniz.
Hastane çıkışında bebeğinize set olarak satılan bebek hastane çıkışı giysilerini giydirebilirsiniz. Tulum, alt üst takım, çıtçıtlı body ile çorap, bebek şapkası ve eldiven gibi aksesuarlardan oluşan setler bebeğinizi pratik bir biçimde giydirmenizi sağlar.
Bebeğin hareketini kısıtlayacak giysileri tercih edilmemelidir.. Satın alınacak olan bebek kıyafetleri her zaman esnek ve bebeğin hareket yapısına uygun olmalıdır. Sıkı kıyafetler satın almamaya özen gösterilmelidir. Boyundan açılmaya başlayarak ayağa kadar fermuarlı ya da çıt çıtlı olanlar tercih edilmelidir.
Yenidoğan bebekler, yetişkinlere göre bir kat daha fazla giydirilmelidir. Siz de ortam ısısının uygun olması halinde yeni doğan bebeğinizi sıcak tutmak için kendinizden bir kat daha fazla giydirebilirsiniz. Bebeğin üşümemesi ve de cildine zarar vermemesi için de tamamı pamuk içerikli olan giysileri tercih etmelisiniz.
İlk aylarda bebek hediyelik kıyafet olarak 0-6 ay bedenler alınması önerilmektedir. Ayağa kadar fermuarlı veya çıt çıtlı olan kıyafetlerin seçilmesi, iyi bir tercih olmaktadır. Sık bez değiştirileceği için altının kolaylıkla açılabilmesi, önem arz etmektedir.
İlgili 33 soru bulundu
yenidoğan bebek için bir-iki tane 50 cm ölçüsünde giysi almanız ve. genellikle 0-3 ay arası için 50-56 cm ölçüsündeki giysileri tercih etmeniz. Çünkü bebekler özellikle ilk aylarda çok hızlı büyüyebilir.
Yenidoğan bebeğin kıyafetlerinin teri emen, cildin havalanmasını sağlayan, tüylü olmayan, pamuklu kumaşlar olmasına dikkat edilmeli. Yumuşak, az dikişli ve mümkün olduğu kadar üzerinde metal veya sert parçalar barındırmamasına özen gösterilmeli. İlk aylarda iç giyim için tulumlar tercih edilebilir.
Yenidoğan dönemindeki bebeğe yaz aylarında tek kat olacak şekilde ince, pamuklu, uzun kollu ve ayaklı tulumlar giydirilebilir. Eğer hava çok sıcak ise yarım kollu ayaksız tulumlar da olabilir. Üç aylık ve üzeri bebeklerde kısa kollu bodyler, kısa ya da uzun alt giyim ürünleri tercih edilebilir.
Isıya oldukça duyarlı oldukları bu sürede elleri, burunları ve özellikle kafaları çok üşür. Vücut ısısının büyük bir kısmı baştan kaybedilir. Bu nedenle yaz aylarında da, tıpkı kış mevsiminde olduğu gibi bebeğinize şapka takmanız gerekir.
3 aylık ve üzeri bebeklerde gece yatarken tek kat uzun veya kısa kollu zıbın üstüne ince bir pijama giydirilebilir. 1 yaşını geçmiş bebeklerdeyse kısa kollu ve kapri pijama takımları tercih edilebilir.
Çok kalın olmayan, cildin hava almasına olanak veren pamuklu kıyafetler yeterli olacaktır. Yünlü, polar, kalın kıyafetlere gerek yoktur. Uyurken ise üzerine yine çok kalın olmayan pamuklu bir penye örtü örtülmesi yeterlidir.
20-21 derece arasında olan ortamlarda ise 2.5 tog uzun kollu body ve kalın tulum giydirilebilir. Bebeğin bunalması durumunda 1.0 tog uzun kollu body ve bebek tulumu tercih edilebilir. 22-23 derece ortam ısısı mevcut ise 1.0 tog uzun kollu body ve tulum tercih edilmelidir.
Soğuk havalarda yedek bir yelek, hırka ve battaniye taşınmalıdır. Hava sıcaklığı 16-22 derece gibi çok soğuk veya sıcak değilken, rüzgar ve güneş yokken, bebek dışarı şapkasız çıkabilir. Soğuk havalarda ve yaz mevsiminde şapka önerilir.
Bu nedenle bebekler de hızlı büyüdükleri için kısa sürede bu kıyafetler küçük gelmeye başlar. Buna bağlı olarak yenidoğan bebek kıyafetleri seçiminde fazla abartmamak ve gerekli sayıda almak yeterli olacaktır. Yeni doğan bebekler için kıyafetler şu şekilde tercih edilmelidir: - 4 veya 5 tane body yeterli olmaktadır.
Hastane çıkışı takımlar zıbın, çıt çıtlı body, yelek, patikli alt, patikli tulum, şapka ve eldiven gibi bebeğinizin rahatlıkla giyebileceği kıyafetler ile önlük, ağız bezi, göbek bağı kuşağı, mendil, kundak,battaniye ve takı yastığı gibi aksesuarlardan oluşur.
Bu detay en önemlilerinden biri. Bu nedenle de hastane çantası, hastane çıkış çantası olarak da bilinir. İçinde mevsimlik bebek battaniyesi, alt değiştirme bezi, tulum, çıtçıtlı body, önlük, banyo havlusu, emzik, biberon, pişik kremi, yelek, hırka, çarşaf gibi ürünler olur.
Musa Bostancıoğlu, ''Çünkü bebeğin ne eli ne de yüzü onun beden ısısı hakkında bilgi verir. Bebeğin rüzgardan yüzü üşümüş ancak vücudu sıcak olabilir. Unutmayın bebekler en çok boynundan üşür. Bu yüzden yaz sıcaklarının rehavetine kapılıp bebeğinizi rüzgarlı ya da klimalı ortamda korumasız bırakmayın.
Adetlerimizden kaynaklı olarak 40 gün boyunca dışarı çıkarmadığımız yenidoğanların 20. günde banyo yaptırılmasına yarı kırk denir. Günümüzde daha çok kırk çıkarma yöntemiyle aynı olarak bilinir ve aynı şekilde yapılır.
KIRK BASMASI
Bu kırk gün içerisinde anne ve çocuğu hastalıklardan, nazardan, kötü etkilerden korumak için çeşitli önlemler alınır. Bunun için, kırk gün anne de çocuk da ziyarete gelenlerden korunur. Bu süre içerisinde anne ve çocuğun dışarı çıkmasına izin verilmez.
uykuda 18-21 derece yeterlidir. olacaktır. Yünlü, polar, kalın kıyafetlere gerek yoktur. bir battaniye örtülmesi yeterlidir.
Ancak, eğer evin içinde klima çalışıyorsa ve bebeğin ayakları soğuyorsa ince çoraplar giydirebilirsin. Gece uyurken de aynı durum geçerlidir. Eğer bebeğinin odası soğuksa ve ayakları soğuyorsa çorap giydirebilirsin.
Yenidoğan Bebek Kıyafetlerini Ne Zaman Satın Almalısınız? Genelde bebek kıyafetleri satın almaya başlamak için doğru zaman yoktur, fakat çoğu kişi yenidoğan bebek kıyafetleri satın almaya başlamak için hamileliğin ikinci üç aylık dönemini ya da 12. haftasını bekler.
Göbeği düştükten bir gün sonra bebek banyo yaptırılabilir. Göbek genelde doğumdan sonra 1-2 hafta içinde düşer. Düşünceye kadar yumuşak bir bezle cildini kaynamış ılımış su ile silin ve kurulayın. Bu işlemi gün aşırı yapabilirsiniz.
Yazın Bebeklerin Üstü Örtülür Mü? Bebeğinize terlememesi ve pişik olmaması için uyurken de ince ve pamuklu kıyafetler giydirilmesi önemlidir. Üzerine ince pamuklu bir battaniye örtülmesi yeterlidir. Eğer bebeğiniz hareketlenmeye başladığı dönemde ise ve üzerinde battaniye tutmuyorsa, uyku tulumu tercih edilebilir.
Bebek kıyafetlerinin tam olarak temizlenmesi için yüksek sıcaklıklarda yıkanması gerekmektedir. Günlük kıyafetlerin 40 derecede yıkanması temizliğin sağlanması için yeterli olmaktadır. Fakat iç çamaşırlarının 60 derece gibi daha yüksek sıcaklıklarda yıkanması tavsiye edilmektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri