Bankamızca kartınızı ilk aldığınızda tarafınıza gönderilen kredi kartı şifreniz, geçici bir şifre olup, söz konusu şifreyi en kısa sürede değiştirmeniz gerekmektedir. Tarafınızca belirlenecek yeni şifre, kredi kartınızın kalıcı şifresi olmakta ve bu şifreyi alışveriş ve nakit işlemlerinde kullanabilmektesiniz.
Eğer sahip olunan kartın mevcut şifresi hatırlanmıyorsa banka şubesine gitmek gerekiyor. Şahsen yapılması gereken başvurunun ardından sorun giderilir. Kimlik gösterilerek banka çalışanları yardımı ile yeni bir kart ya da yeni bir şifre almak mümkün olur.
Kullanıma açılmamış olan kartı ilk olarak bankamatiğe vererek şifre belirle işlemi yapılabilir. Şifre almak için bir başka yolda telefon yani SMS yöntemidir. Kartın ulaştırıldığı belge üzerinde yer alan SMS numarasına istenilen bilgiler mesaj ile iletilerek şifre alınabilir.
Yeni Gönderilen Kart Ne Zaman Aktif Olur? Yeni gönderilen kredi kartı il veya ilçenin durumuna göre 3 ile 10 gün arasında teslim edilebilir. Teslim edilen kredi kartı hemen kullanıma uygundur. Kredi kartının teslim edilmediği süre içerisinde müşteri hizmetlerini arayarak kredi kartını online kullanıma açtırabilirsiniz.
SIFRE yazıp, kartınızın son 4 rakamını aralarında boşluk bırakarak 4440'a SMS gönderdikten sonra telefonunuza gelecek aramada talep ettiginiz 4 haneli şifreyi tuşlayabilirsiniz.
İlgili 26 soru bulundu
4 rakamlı şifre (PIN) ise, kartın kaybolması veya çalınması durumunda, başkaları tarafından kullanılmasını büyük ölçüde engeller. Şifre (PIN) nedir? Çipli Maximum Kart'ınızın şifresini aktif hale getirdiyseniz, yapacağınız kredi kartı alışverişlerinizde, 4 rakamlı şifrenizi girmeniz istenecek.
Hem alışverişlerde hem de ATM'lerde kullanacağınız şifrenizi almak için SIFRE yazıp bir boşluk bırakarak Bankomat Kart numaranızı 5724'e SMS olarak gönderebilir, Bankamız ATM'lerinden, VakıfBank Şubesi'nden veya 0850 222 0 724 Müşteri İletişim Merkezini arayabilirsiniz. 5724'e gönderilen kısa mesajlar tüm operatörlerin ...
Kart Başvurusu
Onay SMS'inden sonra Bankamız ATM'sinde öncelikle banka kartınız ile şifreli bir işlem gerçekleştirmeniz, sonra kartınızı ATM'ye tekrar takarak görüntülenen menüden kredi kartınızı seçmeniz gerekmektedir. Böylece kartınızın kredi kartı özelliği açılacaktır.
Günümüzde kart bakiyesi ile ödeme işlemleri gibi sayısız husus, online bankacılık uygulamaları sayesinde kolaylıkla takip edilebilmektedir. Yani online bankacılık uygulamasına giriş yapan kişiler, kartının kullanıma açık olup olmadığını ve diğer detaylı bilgileri görüntüleyebilmektedir.
Kullanıma kapatılan kartın borcunun tamamının ödenmesi halinde kart kullanıma tekrar açılır. Borcu ödenmeyen kart kullanıma açılamaz. Borcu yasal takibe düşmüş kartın da yeniden kullanılması mümkün değildir.
Akbank Kart şifrenizi oluşturmak için; BKSIFRE yazıp bir boşluk bırakarak şifre almak istediğiniz Akbank Kart'ınızın son 4 hanesini 4425'e gönderin. (Örnek: BKSIFRE 1234)
Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), temassız kartların müşteri bilgisi dışında kullanımının engellenmesi için ilk işlemlerde şifre girilmesinin sağlanması yönünde bankalara talimat verdi.
Kartın ön yüzünde, kartın son kullanım tarihine ait bilgiler de bulunmaktadır. Kredi kartı veya banka kartı numarasının (16 haneli sayı dizisi) altında yer alan 4 haneli sayı dizisidir. Örneğin; 08/22 yazan kredi kartının son kullanım süresi Ağustos 2022 yılı (ağustos ayının sonuna kadar) olur.
Şifrenizi hemen oluşturmak için; SIFRE boşluk kendi belirlediğiniz 4 haneli şifre boşluk kartınızın son dört hanesini ve kartınızın arkasındaki son üç rakamı yazıp 3280'e SMS göndererek şifrenizi alabilir veya değiştirebilirsiniz.
Şifre(PIN), Banka kartınız ile alışverişte ve Bank 24'lerde işlem yaparken kullanacağınız size özel 4 rakamlı güvenlik numarasıdır.
Bu cevap, konu sahibi tarafından kabul edilebilir bir cevap olarak işaretlendi. Hocam iban bilgisi kesinlikle değişmez.
İkamet edilen il ve ilçeye göre kredi kartının ulaşma süresi değişkenlik göstermekle birlikte yaklaşık 3 ila 10 gün arasında kredi kartı sahibine ulaşır. Ayrıca şube üzerinden teslim veya online kullanıma açma gibi alternatiflerle bazı bankalar aynı gün içerisinde kredi kartını kullanıma açıp teslim edebiliyor.
Ayrıca, SIFRE yazıp aralarında boşluk "Kartınızın son 6 hanesi, Doğum Yeriniz, kartınızın arkasındaki 3 haneli güvenlik kodu" bilgilerinizi ekleyip 4757'e SMS göndererek de şifre alabilirsiniz.
Kartınızın kurye ile size gelmesini beklemeden Karekod ile Ödeme ve Mobil Temassız Ödeme sayesinde cep telefonunuzla POS cihazlarında hızlı ve temassız alışveriş yapabilirsiniz.
Alışveriş sırasında şifrenizi yanlış girerseniz, "Temizle" / "Clear" tuşuna basın ve şifrenizi (PIN) tekrar girin. Eğer şifrenizi (PIN) 3 kez üst üste yanlış girerseniz, kartın şifresi kullanıma kapatılacaktır.
Başvuru sonrası ilk giriş işlemini nasıl yapacağım? Başvuru sonrası müşteri numaranız ve kayıtlı cep telefonu numaranıza gönderilen internet ve mobil bankacılığı şifreniz ile isterseniz internet bankacılığımızdan isterseniz cihazınıza indireceğiniz Ziraat Mobil uygulamamızdan ilk girişinizi gerçekleştirebilirsiniz.
Artık Şubeye gitmeden de Bankamız müşterisi olabileceksiniz! Nasıl Ziraat Bankası müşterisi olurum? Uygulama marketlerinden indireceğiniz Ziraat Mobil'i telefonunuza yükleyip açtıktan sonra karşınıza çıkacak olan “Müşterimiz Olun” butonunu tıklayarak, başvuru işleminize başlayabilirsiniz.
Kayıtlı olmayan alıcılara ve abonelere yapılan para transferi gibi işlemlerde tek seferlik kullanım olanağı sağlayan bir şifre üretilerek, kayıtlı cep telefonunuza mesaj olarak gönderilmektedir. Gönderilen şifre 3 dakika süre ile geçerli olup, daha sonra kullanılması mümkün değildir.
Dijital Şifre tüm dijital kanallarımızda geçerli, 6 haneli ve tamamen sayılardan oluşan (numerik) bir şifredir. Henüz Dijital Şifre'nizi almadıysanız; Mobil ve İnternet Şubemizde yer alan “Anında Şifre” menüsünden kart bilgileriniz ile hemen alabilirsiniz.
SIFRE yazıp kartın son 6 hanesi, kartınızın arkasındaki güvenlik kodunun ilk 2 hanesini aralarında boşluk bırakıp 3340'a gönderebilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri