Motoru yenilenme işlemi gören araç için usta kişilerin çalışmış olması tercih sebebi sayılabilir. Böyle bir durumda usta eller tarafından motoru yenilenen bir araç alınabilir. Bunda bir sakınca yoktur. Böyle bir uzun yıllar boyunca kullanılabilir.
Motor değişimi yapıldıktan sonra araç, alınabilir, binilebilir veya satılabilir. Yenilenen motorda bu üç işlem gönül rahatlılığı ile uygulanır. Ancak gerekli garanti işlemlerinin düzgün bir şekilde yapılmış olması gerekir.
Rektifiye Yapılmış Motor Araç Alınır Mı? Araç sahiplerinin yanlış bildiği konulardan biri de rektifiye işlemi görmüş motorun kötü olduğu ve asla alınmaması gerektiğidir. Bu bilgiyi kesinlikle yanlıştır. Çünkü rektifiye işlemi, hasar gören motorun yenilenmesi ve canlandırılmasına yarayan bir bakım işlemidir.
Motor teknolojilerindeki gelişmeler maksimum 150-200 bin kilometreye kadar gidebilen benzinli motorların ömrünü 300 bine kilometreye çıkarırken, en büyük fark dizel motorlarda görüldü. Modern dizel motorlar 500 bin kilometrenin üzerine rahatlıkla çıkabiliyor.
Motor rodaj kısaca, aracın ilk dönemde daha dikkatli ve fazla zorlanmadan kullanılması temeline dayanıyor. Bunun için ilk başlarda araç kullanılırken yüksek devirde uzun süre kalmamalı, ani ara hızlanmalardan kaçınmalı, yüksek hızlara çıkmamalı ve ani ya da sert frenden uzak durmalısınız.
İlgili 34 soru bulundu
Motorun yağ yakması yaygın bir sorundur ve göz ardı edildiğinde büyük hasarlara neden olabilir. Günümüzde çoğu yeni motor 5.000 ila 8.000 km. arasında yarım litreden az yağ tüketir. Bazı motorlar ise hiç yağ eksiltmez. Ancak kilometre artıkça ve aşınmalar hızlandıkça yağ tüketimi de doğal olarak artar.
Rektifiye ne demek diye merak edenler için Türkçede düzeltme veya yenileme anlamına geldiğini belirtmek gerekiyor. Rektifiyede piston kafası, silindir kapağı, motor kayışları, segmanlar, krank mili, eksantrik mili ve supaplar gibi önemli motor bileşenleri üzerinde yenileme ve düzeltme işlemi yapılıyor.
Motor Beyni Değişince km Sıfırlanır Mı? “Motor beyni değişince kilometre sıfırlanıyor mu?” sorusunun cevabı hayır. Kilometre sayacı motora bağlı değildir ve bu nedenle motorun değiştirilmesi kilometreyi sıfırlamaz.
Motor performansı düşmüşse, yağ yakmaya başlamışsa, kompresyonu azalmışsa artık ufukta rektefiye görünüyor demektir.
Geçmişte 150.000 km seviyelerinde olan araç motor ömrü günümüzde benzinli araçlar için 300.000 kilometreyi aşarken dizel araçlar için de 500.000 kilometre seviyelerin görmekte. Öyle ki kimi dizel araç motorlarının 1 milyon kilometreyi devirdiği de görülmekte.
Rektifiye Zararlı Mıdır? Profesyonel kişiler tarafından yapılacak olan motor rektifiye işlemi için herhangi bir zararlı durum söz konusu değildir.
Motor rektefiye işlemleri genelde 1 hafta sürerken bu tercih ettiğiniz teknik servisin durumuna göre dee değişiklik gösterebilir.
kesinlikle. Rektifiye edilmiş aracın motoru sıfır motor gibidir. Bilmeyen için düşebilir.
Araç motor tadilat projesi alındıktan sonra tüvtürk araç tadilat muayenesi yapılması zorunludur, tüvtürk'ten araç tadilat muayenesi yapıldıktan sonra araç ruhsat değişimi yapmak için ruhsat değişimi yapmak zorunludur. Notere başvuru yapılarak ruhsat değişimi yapılarak yeni motor numarası ruhsata işlenmiş olur.
Motor sıfır yapıldı demek; motor piston, gerekirse piston gömleği, krank taşlaması, ana kol yatak değişimi, emme eksoz subaplar ve gaydları, eksantrik yatakları, krank ayı, eksantrik ve v. kayışlarının değişimi, tam takım conta v.b. malzemeler ile motorun rektefiye edilmesi demektir.
Motosiklet Rodaj Aşamasında Çok Yakar Mı? Motosiklette rodaj sürecinde dikkat edilmesi gereken en önemli nokta, aracı düşük devirde kullanmak olabilir. Bu sayede yakıt tasarrufu da sağlanmış olur. Genel olarak bakıldığında rodaj aşamasında motosiklet yakıt tüketimi söz konusu değildir.
Gömlek ve piston hariç olmak kaydı ile üst motor ekipmanlarının revizyona uğraması olayına yarım motor adı veriliyor.
İkinci el araba satın alırken aracın o döneme kadar bakımlarının düzenli yapılmış olması önemli. Düzenli bakımı yapılmış olan benzinli ve atmosferik motorlu araçlar 200 bin km'ye kadar kullanılabiliyor. Benzinli ve turbo motorlu arabaların ise 150 bin km'yi aşmaması öneriliyor.
Kilometrenin orjnal olduğunu anlamanın en kesin yolu, aracı bir elektronikçiye götürmektir. Kilometre düşürme işlemi, gösterge paneli üzerindeki chip'i kandırmak yolu ile yapılmaktadır. Yani bir aracın gösterge paneli arıza yapsa da yenisi veya çıkması ile değiştiğiniz takdirde aracın kilometresi orjinal kalacaktır.
2. El Motor Alırken Kaç En Fazla Km Olmalıdır? Motosiklet gibi pratik ulaşım araçları da tıpkı arabalar gibi ne kadar uzun yol kat ederse, yıpranma payı o kadar artar. Motosiklet kullanıcıları tarafından sıkça sorulan “2.el motor alırken kaç km olmalı?” sorusuna verilebilecek en iyi yanıt, 25-30 bin km arasıdır.
2 kişi binmek sakıncalıdır rodaj döneminde. 125-150cc'de özellikle bayır çıkarken motoru bağırtmak (devri yükseltmek) zorunda kalırsınız ki bu, rodajda tavsiye edilen bir şey değildir.
Km sifirlanmiyor.Zaten km si aracin motorunu değil ayni zamanda tüm sistemin kaç kmlik yol boyunca kullanildigini gösteriyor.Km sifirlansa 20 yasinda araca sidir motor takip 0 km olarak satarlar araçları. Öyle bir işlem yok. Sıfırlamanız mümkün değil, sıfırlasanız bile sahtekarlığa girer.
piston segman yenilendiyse eğer ilk çalıştırışta usta hava filtresinden yağı boca ederki motor ilk çalıştığında yağsız çalışmasın diye. he bu da bir müddet duman yapar eğer durum böyle değilse conta yakmış olabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri