Bilgisayarınızı yeniden birleştirin. M.2 SSD'yi taktıktan sonra masaüstü bilgisayarınızın söktüğünüz parçalarını geri takın. Bir dizüstü bilgisayarla çalışıyorsanız, eğer çıkardıysanız pili tekrar takmayı unutmayın. Bilgisayarınızı açın.
Başka bir diske aktarmanıza gerek yok zaten, SSD'ye Windows'u kurarken kurulum sırasında disk düzenleme kısmı gelecek, oradayken HDD'de bulunan Windows bölümlerini sileceksiniz, SSD'yi seçip kurulumu başlatacaksınız. Başka hiçbir şey yapmanıza gerek yok.
Bilgisayarı yeniden başlatın> BIOS'a girmek için F2 / F8 / F11 / DEL tuşlarına basın> Kurulum'a girin> SSD'yi açın veya etkinleştirin> Değişiklikleri kaydedin ve çıkın. Bundan sonra, PC'yi yeniden başlatın ve artık diski Disk Yönetimi'nde görebilmeniz gerekir.
Mevcut bir SSD'yi yeni bir amaçla kullanmayı planlıyorsanız, işletim sistemini yeniden yüklemeden önce sürücüyü formatlamayı unutmamalısınız.
Eğer SSD'deki Windows UEFI ise ve sistem UEFI desteğinden yoksunsa açılmaz, tekrar format ister. Ikisi de birbiriyle uyumluysa SSD'yi bilgisayara takıp SSD'den bilgisayarı başlatırsanız sistem önce donanım değişikliğini tanımlar ve ardından sistem açılır.
İlgili 29 soru bulundu
Örneğin; Eğer bilgisayarında 1 HDD ve 1 SSD var ise, HDD 'Disk 0', SSD ise 'Disk 1' olarak gözükür. (Windows'un yüklü olduğu disk 'Disk 0' olur.) Ya da SSD kaç GB ise Disk Yönetimi sayfasından bulup 'Sürücü Harfi Değiştir' seçeneğinden aktif edebilirsin.
SSD çoğu kişinin bilgisayarlarını daha hızlı bir şekilde kullanabilmeleri için bilgisayarlarına yerleştirdikleri bir disktir. SSD harddisk bilgisayara takıldıktan sonra çok daha hızlı bir şekilde çalışabilyor. HDD'ye göre çok daha yeni ve hızlı bir sistem olan SSD her türlü bilgisayara takılabiliyor.
Laptop'a Ssd Takılır Mı? Evet Laptop bilgisayarımız yavaş çalışıyorsa eski tip hdd sürücüsünü sökerek yerine SSD disk takabilirsiniz. Bu işlem teknik bilgi gerektirmekte olup yanlışlıkla anakarta zarar verebilirsiniz.
Bilgisayarı USB Kurulum Ortamından başlatın. Eski sistem diskini çıkarın. Yeni SSD'yi ve önyüklenebilir USB'yi PC'nize takın, PC'yi yeniden başlatın, BIOS'a girin ve Kurulum Ortamından PC önyüklemesini ayarlayın. Adım 3. Windows'u yeni sürücüye yüklemeden önce tercihleri ayarlayın.
Bilgisayarınıza format attıktan sonra verileriniz silinir.
SSD'lerin zamanla bozulmasının tek bir nedeni olmamakla birlikte, en yaygın nedenini açıklamış bulunuyoruz. Fakat, belirttiğimiz üzere, SSD'ler farklı sebeplerden dolayı da işlevini yitirebilir.
SSD ve/veya HDD'nin bozuk olması bilgisayarın işletim sistemini açmasına engel, BIOS ekranına gelmesine değil.
Ancak, avantajlarına rağmen eski SSD'ler genellikle düşük veri saklama kapasitesi gibi bazı sınırlamalara sahiptir. İşletim sistemi, düzgün çalışabilmesi için SSD alanının yaklaşık %20'sinin boş olmasını gerektirir.
Hayır. Bir M.2 SSD, ya SATA'yı ya da PCIe'yi destekler. Aynı anda her ikisini de desteklemez.
Yine de, SSD'nizin kaç yılı kaldığını merak ediyorsanız, bunu öğrenmenin çeşitli yolları bulunuyor. Modern bir SSD, ömrü boyunca ortalama olarak yaklaşık 700 TB veri yazana kadar hayatta kalacaktır.
SSD yükseltmesi, laptop performansını önemli ölçüde artırabilir. Bir SSD, daha hızlı bir veri okuma ve yazma hızı sunar, bu da laptopun daha hızlı açılmasını ve uygulamaların daha hızlı başlatılmasını sağlar. Ayrıca, dosya aktarımları daha hızlı gerçekleşir ve bilgisayarın daha duyarlı hale gelmesini sağlar.
Kingston XS2000 taşınabilir SSD'si gibi harici sürücüler, oyun oynamak için kullanılamaz ancak oyunların saklanması için kullanılabilir. En iyi PS5 oyunlarının birçoğunun 40-60GB veri saklama alanı gerektirmesiyle oyunların harici bir SSD'ye boşaltılması avantajlı olabilir.
Şart değildir. SSD, HDD'ye göre daha hızlı olduğu için performans açısından daha tatmin olursunuz.
Eğer hızlı performans istiyorsanız, SSD tercih etmelisiniz. Bu şekilde oyunlarınız çok daha hızlı açılacak ve yüklenecektir. Ancak daha fazla depolama alanına ihtiyacınız varsa, HDD bir seçenek olabilir.
Harici SSD'lerin avantajları
Piyasadaki en iyi performanslı NVMe sürücüler 7.000MB/s'ye kadar hızlara ulaşabilir. Bu da videolar veya büyük grafik dosyaları gibi büyük dosyaların aktarımı için mükemmeldir. SSD'ler HDD'lere göre daha dayanıklıdır: Yapısal olarak SSD'ler, HDD'lere göre hasara karşı daha dayanıklıdır.
Sadece bir adet takabilirsin.
Bilgisayarınızın başlatılma hızını ve depolama kapasitesini artırmak istiyorsanız SSD tercih edilebilir. Ancak çoklu görevlerde veya bellek açısından yoğun görevlerde daha iyi performans istiyorsanız RAM yükseltmesi daha mantıklı olabilir.
Katı hal sürücüsü (SSD) takmak ve RAM'i artırmak Masaüstü PC veya laptop performansını artırmanın iki kolay ve uygun maliyetli yoludur. Yeni sayılabilecek sistemler bile HDD'nin bir SSD'ye yükseltilmesiyle önemli performans artışları sağlayabilirler.
Hocam, SSD ile açılış ve yükleme süresi hızlanır. RAM takviyesi ile RAM kaynaklı drop yemezsiniz. Çözünürlüğü yüksek tutun. Bu şekilde işlemci yükü hafifler.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri