Hamile olduğunuzu öğrendiğinizde içiniz içinize sığmaz, sevimli bulduğunuz kıyafetlere karşı koyamayarak, her gördüğünüz minik kıyafetleri almak isteyebilirsiniz. Ancak acele etmeyin bebek alışverişinize 25. haftadan itibaren başlamak sizin için en doğru zamandır.
Genelde bebek kıyafetleri satın almaya başlamak için doğru zaman yoktur, fakat çoğu kişi yenidoğan bebek kıyafetleri satın almaya başlamak için hamileliğin ikinci üç aylık dönemini ya da 12. haftasını bekler.
yenidoğan bebek için bir-iki tane 50 cm ölçüsünde giysi almanız ve. genellikle 0-3 ay arası için 50-56 cm ölçüsündeki giysileri tercih etmeniz. Çünkü bebekler özellikle ilk aylarda çok hızlı büyüyebilir.
Geleneklerimize göre yeni doğan bebeğe altın, altın künye veya maşallah takılır. Nazar boncuklarının, kurdelelerin eşlik ettiği altın ve maşallah bebeğin yatağında bulunan altın yastığına iliştirilir. Altın künye de bebeğe takılabilecek hediyeler arasındadır.
İlgili 38 soru bulundu
Kırk Uçurma Neden Yapılır? Eski zamanlarda annenin dikişlerinin iyileşmesi, kendini toparlaması için 40 gün gerektiği söylenmiştir. Bu 40 günlük sürede bebek de dış dünyaya adapte olup annesi ile bağ kurmaktadır. Bu süreçte de anne ve bebek mikrop kapmaya çok müsait durumda olduğu için ikisine de özel bakım yapılır.
40 gün rahim ve vajinanın toparlanması, eski haline dönmesi ve fiziksel yorgunluğun azalması için verilen süredir.
Yenidoğan 1 numara bebek bezi doğumdan altıncı aya kadar kullanımı devam eder lakin gelişimi fazla olanlar için daha büyük bedene ihtiyaç olur.
Yenidoğan çağında bebekler çok hızlı büyüyecekleri için, alınan giysileri 1-2 kereden fazla giyemezler.
Hastane çıkışı setlerinde bebeğinizin ihtiyaç duyacağı bütün giyim parçaları olduğu için tek seferde bütün ihtiyaçlarınızı karşılayabilirsiniz. Bu nedenle, doğumdan önce bebeğiniz için hastane çıkışı setlerinden en az iki tane satın almalısınız.
Eğer bebeğinizle evdeyseniz bol ve hafif giysiler seçebilirsiniz. Dışarıya çıkarken ise üzerine yapışmayan açık renkli giysiler ile yüzünü, başını, boynunu ve göğsünü gölgeleyen geniş kenarlı bir şapka giydirebilirsiniz.
Genelde 300 Kısa Programda Yıkamalıyız
Yıkama talimatında buna aykırı bir durum yoksa özellikle pamuktan üretilmiş bebek kıyafetlerini 300 kısa programda yıkamalıyız. Yüksek dereceli programlar kıyafete zarar verebilir.
Uzmanlar doğum çantası kaçıncı haftada hazırlanmalı sorusunun cevabını 32. hafta olarak veriyorlar. Hamileliğin 8. ayına denk gelen bu zaman zarfı yaklaşan doğumun hazırlıklarını tamamlamanız için oldukça uygun bir dönem olarak kabul ediliyor.
Çocuk aldırma, yasalarımıza göre gebeliğin 10. haftasına kadar yapılabilmektedir. Yani hamileliğin 2,5 ayına kadar kürtaj yapılabilir.
Gebelikte artan protein gereksinimi karşılamak için kırmızı ve beyaz et, süt ve süt ürünleri, yumurta, balık, kuru baklagiller (fasulye, mercimek, barbunya…) gibi proteinden zengin besinler önerilir. Proteinler, hayvansal ve bitkisel proteinler olarak ikiye ayrılır.
Yenidoğan bebek bezleri kullanımı günde ortalama 8 ile 12 adet arasında değişebilir. Bez değişimini yenidoğan bebeğiniz için uygun aralıklarda değiştirerek cildinin pişik olmasının önüne geçebiliriz.
Bebekler doğdukları andan itibaren oldukça fazla ihtiyacı olan ilk kıyafetleri genellikle zıbınlar, tulumlar, ayağı açık tulumlar, uzun pantolonlar, şapka, eldivenler ve hastane çıkışlarıdır. Bebekler ilk etapta hızlı büyüyecekleri için bu ürünler kısa sürede kullanılmaktadır.
Bebeğiniz 2-5 kg arasındaysa tercih edebilirsiniz. Prematüre bebek bezinin numarası 0'dır. 3 kg'a kadar bebekler için tercih edilebilir. Bebeğinizle birlikte bebeğinize uygun bebek bezinin numarası da büyür.
Dünyaya gelmiş ve hızla büyüyen bebekler, ortalama 4. aylarında 3 numara bebek bezi kullanır.
Örneğin; 1 beden bebek bezi 2-5 kilo bebekler için uygunken, 3-6 kilo bebekler için 2 numaralı bezler tercih edilmelidir. 5 numara bebek bezi veya 5 numara külot bezi ise üç yaşında olan ya da büyük çocuklar için tercih edebilir.
Halk arasında "lohusanın mezarı 40 gün açık kalır" sözü yaygın olarak kullanılır. Bu söz bir yerde gerçekleri yansıtmaktadır. Çünkü doğum ve lohusalık döneminde ortaya çıkan hastalıklar hayatı tehdit edici boyutlarda olabilir.
Bu dönemde uzmanlar çiftlerin hem fiziksel hem de ruhsal sağlığı için belirli bir süre cinsel ilişkiye girilmemesini öneriyorlar. Genellikle ruhsal ve fiziksel toparlanma için doğumdan sonra lohusalık döneminin geçmesi beklenir. Bu süre içinde uzmanlar genellikle 6 hafta kadar bir cinsel ara veriliyor.
Tıbben ve dinen, doğumdan sonraki ilk 6 hafta içerisinde cinsel ilişkiye girilmesinin sakıncalı olduğu belirtiliyor. Lohusalık döneminde enfeksiyon riski daha yüksek olduğundan bu süreçte ilişkiden kaçınılması öneriliyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri