Düşük sıcaklıkla ısıtma , Yüksek Sıcaklıkla Soğutma! Yerden ısıtma sistemlerimiz kış aylarında ısıtma amaçlı kullanılabileceği gibi yaz aylarında da soğutma amaçlı kullanılabilir. Yerden ısıtma sisteminin yerden soğutma sistemi olarak kullanılabilmesi için birçok şartın sağlanmış olması gereklidir.
Yerden serinletme, sıcak bir cismin her zaman soğuk cisme ısı verdiği fiziksel ilkeden yararlanarak radyasyonla çalışır. Radyant soğutma etkisi, hava sıcaklığı zeminin yüzey sıcaklığını aştığında odalarda mevcut olan ısının emilmesini sağlar.
Yerden Isıtma mı Petek mi Enerjiyi Daha Verimli Kullanır? Petek sisteminin en yüksek sıcaklığı verebilmesi için kombinin 90 derecelere kadar ısınması gereklidir. Yerden ısıtma sistemleri ise en yüksek 55 derece sıcaklıkta çalışır. Yani yerden ısıtma sistemleri peteklerin harcadığından çok daha az güç ve enerji harcar.
Yerden ısıtmalı sistemde genellikle sistemiz besleyen kazanda veya kombi de su kaybı düşer ve buna bağlı olarak basınçta meydana gelen değişim (Basınçın düşmesi) nedeniyle sorun ortaya çıkmış olur. Ya da yerden ısınma sisteminde istenilen verim alınamadığından dolayı yine aynı şekilde sorunun ortaya çıkacağı görülür.
Elektrikli yerden ısıtma sistemleri kullanımında ortamdaki hava dengesi etkilenmemekte nem oranında değişiklik gözlemlenmemektedir.
İlgili 16 soru bulundu
Genel olarak kombilerin başlangıç sıcaklık ayarı 30 – 40 derece arasında değişir, yerden ısıtma sistemleri için kullanılan max. sıcaklık ayarı 40 derecedir. Bu sebepten ötürü her tip kombi yerden ısıtma sistemleri için yeterlidir.
Sağlık açısından hiç bir zararlı yanı tespit edilmemiştir. Aksine toz yapmadığından ötürü astım hastaları için önerilir. Yerden ısıtmalar anti alerjiktir. Radyatörler toz biriktirir ve odanın havasını olumsuz etkiler.
Isıtma sonrasında soğumuş olan su, yeniden ısıtmak için kazana pompalanır. Geleneksel su ısıtıcılarının yerine, duvara monte edilen tanksız su ısıtıcıları, evlerde kullanmaya daha uygundur. Yerden ısıtma kombi ile; Kapalı yapılar, dakikalar içinde eşit şekilde ısınmaya başlar.
Elektrikli yerden ısıtma sistemi nasıl yapılır çok yakar mı sorularına cevabımız hayırdır. Sistem oldukça tasarruflu bir alt yapıya sahiptir. Petekli ısıtma sistemine nazaran daha verim alınabilirken aynı zamanda tasarruf sağlanarak bir kullanım sağlanır.
Yerden ısıtma sistemleri genellikle su bazlıdır. Su ile çalışan sistemlerde ısınma süresi, suyun ısıtma kaynağına ve borular boyunca dolaşma hızına bağlıdır. Ortalama olarak, ısıtma sistemi açıldıktan sonra yaklaşık 1 ila 2 saat içinde zeminin hafifçe ısındığını gözlemleyebilirsiniz.
Yerden Isıtmada Hangi Çeşit Malzeme Kullanılmalı: Seramik mi Laminant mı? Ev ve iş yerlerimizde tadilat yapılmadan yerden ısıtma uygulaması istiyorsak bunun tek yolu parke altından karbon ısıtma filmleri ile ısıtma yapmaktır. Karbon ısıtıcı filmlerin seramik ya da beton altında kullanılması uygun değildir.
Sürekli kullanım olan yerlere genelde yaşlı ve çocuklu yerlerde kullanılır. Böyle yerler sürekli ısınması gereken yerler olduğundan sistem hiç kapatılmaz ve ısınan sistem soğumadan sürekli çalışır. Yerden ısıtma sistemi sürekli çalıştırılan petekli sisteme göre biraz daha fazla yakıt tüketir.
Yerden Isıtma Ortalama Maliyeti, Otomasyonsuz m² 'de 350- 500 TL arasında, Otomasyonlu m²'de 600 - 1000 TL arasında Değişkenlik Göstermektedir. Kullanılacak Malzeme ve Net Fiyatlar İçin Mimari Projenizi Bize Göndermeniz Yeterli Olacaktır.
Yerden ısıtmalı evlerde halı seçiminde zemin sıcaklığının yüksek olması hav yüksekliği az ve ince halıların tercih edilmesini gündeme getirir. Bu nedenle, makine ve jüt halılar ile kilim modelleri popüler seçimler arasındadır.
6- Yerden ısıtma, yerdeki tozları havaya kaldırır mı? Sağlıksız bir sistem midir? Yerde oluşan toz, yüksek sıcaklıklarda havaya yükselebilir. Uluslararası standartlarla belirlenen yerden ısıtma sistemleri için sağlıklı döşeme sıcaklığı maksimum 26°C'dir.
Tek bir; 70-90 kolonla beslenen bölgelerde radyatör ve yerden ısıtma, ister aynı anda ister farklı bölgelerde birlikte kullanılabilir.
Elektrikli yerden ısıtma sistemi, doğalgaz sistemine göre %44 daha az yakıt yakmaktadır. Bu durum sonucunda büyük bir afaki fark görmekteyiz. Hem sıcaklık verimi yaşatan elektrikli yerden ısıtma sistemi, aynı zamanda yakıt tasarrufu da sağlamaktadır.
Yani saatde 0.60kw tüketim demektir. Günde 8 saat çalışmada bu oda 0.60 Kw , ayda 144 kw elektrik harcar .
Yerden Isıtma Sisteminin Avantajları
Radyatör olmadığı için alandan tasarruf sağlar. Sağlık ve Hijyen: Yerden ısıtma sistemi, havadaki kirletici maddelerin dolaşımını azaltır. Tozlanma yapmaz. Ortamın nemini kurutmaz ve bu sayede aşırı kuru havanın neden olduğu sağlık sorunlarını azaltır.
Vanayı Kontrol Edin: Petek vanalarının üzerinde çoğu zaman açma kapama yönü yer alır. Eğer bu bilgilendirme yoksa vanayı saat yönünün tersine çevirin. Bir nevi sola doğru çevireceksiniz. Bu işlemden sonra petek ısınmaya başlayacaktır.
Hava tamamen bitip, su gelinceye kadar devam edilir, su geldiğinde purjörler sıkılarak kapatılır. Eğer hiç hava gelmeden, su akmaya başladıysa 5-10 saniye kadar su akıtır hala hava gelmezse kapatılır. Bunun sonucunda sistemde hava olmadığı görmüş oluruz. Yerden ısıtmadan hava alma işlemi bu şekilde gerçekleştirilir.
YERDEN ISITMA SU SICAKLIKLARI
Yerden ısıtma sistemlerinde besleme suyu sıcaklığı 35-40 C arası alınmalıdır. Eski yıllarda besleme suyu sıcaklığı 55 hatta 60 C olarak alınırdı. Enerji maliyetlerinin artması ile artık besleme suyu sıcaklıkları düşürülmüştür.
Yerden ısıtma temizliği düzenli yapılmadığında zamanla kötü bir koku oluşabilir. Temizlik düzenli olarak yapıldığında kombiye giden su borularının ve tesisatının parçalarının da tıkanmasını, tortulanmasını ve bozulmasını engeller.
Yerden ısıtma zemin altında gizli ve aynı zamanda radyatörlerden daha güvenli olduğu anlamına gelir. Yaralanmalara neden olabilecek açıkta sıcak veya keskin yüzeyler veya borular yoktur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri