Yerebatan Sarnıcı'na ulaşım son derece kolaydır. Merkezi bir konumda bulunan Yerebatan Sarnıcı'na Kabataş – Bağcılar tramvay hattını kullanarak gidebilirsiniz. Burada Sultanahmet durağından indikten sonra 3 dakikalık bir yürüme mesafesi ile sarnıca ulaşabilirsiniz.
Avrupa Yakası Taksim ve çevresinden feniküler kullanılarak T1 Kabataş- Bağcılar tramvay hattına geçilir ve Sultanahmet durağında inilerek Yerebatan Sarnıcına ulaşabilirisniz.
Yerebatan Sarnıcı'na gitmek için en kolay yolun T1 Kabataş – Bağcılar Tramvay Hattı olduğunu ekleyelim, Kabataş ya da Bağcılar yönünden geliyorsanız Sultanahmet Durağında inerek Yerebatan Sarnıcı'na 3 dakika sürecek bir yürüyüşle ulaşabilirsiniz.
Fatih Yerebatan Sarnıcı konumuna en yakın tren durağı Sirkeci.
Yerebatan Sarnıcı Giriş Ücretleri
Yerli Ziyaretçi: 55 TL. Yabancı Ziyaretçi: 330 TL. Öğrenci ve Öğretmenler: 22.5 TL.
İlgili 20 soru bulundu
65 yaş üstü T.C. vatandaşları ve 7 yaş altı tüm ziyaretçilerimiz için girişler ücretsizdir. Müzelere ücretsiz giriş hakkı olan ziyaretçilerimiz kimlik ibrazıyla 09.00-18.30 saatleri arasında müzemizi ücretsiz ziyaret edebilmektedir.
Çocuk, bedensel ve görme engelliler ile engel oranı %70 ve üzeri olan engelli vatandaşlarımıza iştirak edenler ve refakatçi kimliği olanlara 09.00-18.30 saatleri arasındaki girişler ücretsizdir. Yoğunluk sebebiyle okul ve kalabalık grup gezileri öncesinde randevu alınması gerekmektedir.
2023 yılı için yapıya giriş fiyatları şöyle: Yerli ziyaretçi giriş ücreti: 50 TL. Yabancı ziyaretçi giriş ücreti: 300 TL. Öğrenci-öğretmen ve askeri personel giriş ücreti: 20 TL.
T1, Fatih bölgesinde bulunan Sultanahmet konumuna giden son Tramvay aracıdır.
Yerebatan Sarnıcı giriş ücreti 2023 yılı tarifesi şu şekildedir; Yetişkinler için Yerebatan Sarnıcı giriş ücreti = 80 TL. Öğrenciler ve öğretmenler için Yerebatan Sarnıcı Giriş ücreti = 30 TL. Yabancı ziyaretçiler için Yerebatan Sarnıcı giriş ücreti = 450 TL.
Tramvay ile de Sultanahmet durağında indiğinizde Ayasofya Camii'ne ulaşım sağlarsınız.
METROBÜS İLE EMİNÖNÜ'NE ULAŞIM
Metrobüs ile Eminönü'ne gitmek için bir metrobüse binip Zeytinburnu durağında inmeniz gerekmektedir. Ardından Eminönü'nden geçen T1 Bağcılar Kabataş hattına geçiş yaparak Eminönü durağında inmek yeterli olacaktır.
Dünya Savaşı döneminde Alman arkeolog Eckhard Unger tarafından alınmış ve 138 x 64,6 m olduğu belirtilmiştir. Sarnıcın, geçmişte üzerinde bulunduğu düşünüleni Basilika Stoa adlı anıtsal yapının ve bölgenin su ihtiyacını karşılamak için yapıldığı tahmin edilir. Yaklaşık 100.000 ton su depolama kapasitesine sahiptir.
Yapılan yeni düzenlemelerden sonra sarnıçtaki fiziksel koşulların ve bazı alanlardaki su seviyesinin, balıkların yaşaması için uygun olmaması sebebiyle balıklar sarnıçtan kaldırıldı. Yerebatan Sarnıcı, müze olarak kullanılmasının yanı sıra konserlere ve görsel şölenlere de ev sahipliği yapıyor.
İnşasında 7.000 kölenin çalıştığı sarnıcın suyu imparator Valens tarafından (368) yılında yaptırılan 971 m. uzunluğundaki Valens (Bozdoğan) kemeri ile imparator Justinianus'un yaptırdığı 115.45 m. uzunluğundaki Mağlova Kemeri yardımıyla şehre 19 km.
Fatih bölgesinde bulunan Şerefiye Sarnıcı konumuna en yakın tramvay durağı hangisidir? Fatih Şerefiye Sarnıcı konumuna en yakın tramvay durağı Çemberlitaş. 6 dk yürüme mesafesindedir.
Yenikapı'dan Ayasofya'ya gitmek için Tramvay'a aktarma yapmak gerekir. Tramvay T1 hattının Aksaray durağına giderek Aksaray/ Laleli-İstanbul Ü. / Beyazıt-Kapalıçarşı/ Çemberlitaş/ Sultanahmet duraklarını geçerek Sultanahmet durağında indiğinizde Ayasofya'ya gelmiş olacaksınız.
Marmaray'ın Sirkeci durağında indikten sonra Kabataş-Bağcılar tramvayına ulaşacaksın. Tramvay hattının Tophane durağında indiğinde Galataport'a varmış olacaksın.
İstanbul'u ziyaret edenler için Yerebatan Sarnıcı, bu mistik ve tarihi atmosferi bizzat yaşamak adına kesinlikle görülmesi gereken yerlerden biridir. Cumhuriyet'in 100. yılında Yerebatan Sarnıcı müzesi 100 gün boyunca ücretsiz ziyaret edilebilecek.
Yenilenen yüzüyle ziyaretçilerini ağırlayan Yerebatan Sarnıcı, farklı deneyimlere kapı aralamaya devam ediyor. Tarihi sarnıcı karanlıkta şifalı sesler eşliğinde deneyimleme imkânı sunan Night Shift: Bazilikanın Karanlığı etkinliği, ışık, koku ve mekân algısını bir arada yaşatıyor.
Yerebatan Sarnıcı giriş ücreti yerli ziyaretçi için 50 TL, yabancı ziyaretçi için 190 TL ve öğretmen-öğrenci ziyaretleri de 20 TL'dir. Sarnıç Kültür Bakanlığı'na bağlı olmadığı için müze kart geçmemektedir.
“İçeride fotoğraf ve video çekmek yasak mı?” Flaşsiz olmak kaydıyla fotograf ve video çekilebiliyor.
* Yerebatan Sarnıcı giriş biletlerini Passo'dan online satın alabilirsiniz. * Online indirimli bilet alanların girişte kimlik göstermesi zorunludur. * Satın alınan biletler aynı gün içerisinde bir kez giriş hakkına sahiptir. Bilet iadesi yapılmamaktadır.
Cumhuriyet'in 100. yılına özel olarak Miniatürk saat 11.00'e kadar T.C. vatandaşları için ücretsizdir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri