Yerleşme Kanaması Adetten Kaç Gün Önce Olur? Yerleşme kanaması yumurtlamadan yaklaşık 1 hafta sonra, adet kanamasından birkaç gün önce görülür.
İmplantasyon (Yerleşme) Kanaması: Gebeliğin en erken bulgusu olabilir. Oluşan embriyo rahim içine yerleşirken ilişkiden 6-12 gün sonra yani beklenen adet tarihinin son bir hafta lekelenme tarzında ya da biraz daha fazla kanama olabilir. Bazı kadınlarda kanama ile birlikte kramp tarzında ağrı olabilir.
Rahmin yapısının değişmesi, döllenmiş yumurtanın rahme yerleşmesi, kabızlık ve gaz sorunları nedeniyle kramp şeklinde ağrılar ortaya çıkabilir. Ağrılar adet krampları gibi saplanan bir ağrı şeklinde hissedilebilir. Ağrıların hafif olması ve bir süre sonra geçmesi normaldir.
Yerleşme veya implantasyon kanaması; doğal adet döngüsüne göre beklenen kanama tarihinden genellikle 2 – 5 gün önce yaşanan, iç çamaşırda leke olarak görülebilen, pembe veya kahverengi renklerindeki akıntı şeklinde kanamaya denir.
Bebeğin döllenmeden sonra rahime yerleşme süresi ise 5 hafta sonuna kadar devam eder. Bebeğin rahime yerleştiği nasıl anlaşılır? Sorusunun cevabı ise kasık ağrılarıdır. Kasık ağrıları bebeğin rahime yerleşme sürecinden dolayı meydana gelir.
İlgili 35 soru bulundu
Bebeğin rahim duvarına tutunması ile birlikte implantasyon kanaması olarak adlandırılan, hafif hafif birkaç gün devam eden kanama görülebilir. Ardından sık sık idrara çıkma, şişkinlik, mide bulantısı gibi ilk trimesterin son dönemine kadar devam edecek bazı gebelik belirtileri başlar.
Adet kanaması ile de zaman zaman karıştırılabilen yerleşme kanamalarının belli başlı özellikleri vardır. Rengi pembe ya da açık kahverengi olabilir, Genellikle ağrı ya da kramp hissedilmez, Az miktarda olur, 2-3 gün sürebilir.
Yerleşme kanaması, kadınlarda adet döneminden 2-5 gün evvel ortaya çıkan, leke olarak görülen kahverengi ya da pembe tonlarında yaşanan kanamaya verilen isimdir. Bu durum halk arasında “üstüne görme” olarak da ifade edilmektedir.
Yerleşme kanaması, ilk adet kanamasından 21-25 gün sonra, sonraki adet kanamasından yaklaşık birkaç gün önce meydana gelir.
Yerleşme kanamasından kaç gün sonra test yaptırılır sorusunun cevabı; yerleşme kanaması üzerinden yaklaşık 5 ile 6 gün geçtikten sonra idrarda gebelik testinin pozitif olarak gelmektedir.
Yaşanan kanama, kadının her ay yaşadığı adet kanamasından farklıdır. Lekelenme tarzında, yoğun olmayan bu kanama; embriyonun rahme tutunduğunun işaretidir. Halk arasında “yerleşme kanaması” olarak da bilinmektedir. Akıntı ise erken hamilelik belirtileri arasında kabul edilir.
Adet günü gelmeden hamilelik belirti verebilir. Ancak bu belirtilerin birçoğu adet öncesi belirtilere benzerdir. Hamilelik ihtimali varsa ve rutin adet belirtilerinden farklı belirtilerin olup olmadığına bakılmalıdır.
Hormonların ani değişimi ile bu belirti ilk haftalarda da görülebilir. Adet öncesi gebelik belirtileri, aslında hamilelik belirtileri ile hemen hemen aynıdır. Sadece şiddetleri farklı olabilir. Gebeliğin seyri ilerledikçe şikâyetlerde de artış olabilir, bazı zamanlarda azalma yaşanabilir.
Özellikle adet döneminin başlamasına 2-3 gün kala kendini gösterir. Adet sancısına benzeyen ve alt karın bölgesinde oluşan bu karın ağrıları birçok nedenle oluşabilir. Bağırsağın tıkanıklığını ve hamilelik durumunu gösteren bir belirti olabilir.
1 aylık hamilelikte adet benzeri kramplar görülebilir. Bu karın ağrısı yerleşme ağrısı olarak da bilinir ve adet döneminde daha çok hissedilir. Hafif sancılar ve hafif yerleşme kanaması, döllenmiş yumurtanın rahim duvarına tutunması sürecinde yaşanır.
Hamilelikte meme ağrıları genellikle gebeliğin 4 ila 7 haftasında hissedilir seviyeye ulaşır. İlk haftalarda gebeler memelerindeki değişimi fark edemese de hamileliğin 5. haftasına ulaşıldığında bu ağrılar artık yaşam kalitesini etkilemeye başlar. Bu ağrıların geçme süresi ise daha çok gebenin kendisine özeldir.
Erken sonuç verebilme niteliğine göre değişmekle birlikte döllenme sonrası 7-14 gün içerisinde ise yine Beta-HCG hormonunu ölçen ve evde yapılabilen idrar testleri uygulanabilir. Dolayısıyla yerleşme kanaması bittikten birkaç gün sonra kan testi ve erken sonuç verebilen idrar testleri yapılabilir.
Yerleşme Kanaması Sırasında Gebelik Testi Yapabilir miyim? Yerleşme kanaması sırasında evde uygulanan bir gebelik testi yapabilirsiniz. Gebelik testlerinin tespit ettiği gebelik hormonu olan insan koryonik gonadotropin (hCG) döllenmiş yumurta rahme yerleştiği anda üretilmeye başlar.
Bu kanama yumurtlama işleminin başarıyla tamamlanmasından sonra 6 ve 12. gün Arasında ortaya çıkmaktadır. En sık olarak 8 ve 9. günde yerleşme kanaması yaşanmaktadır. Yerleşmenin kesin olarak ortaya çıkma zamanı yumurtlamanın gerçekleştiği zamana ve hamilelik için yumurtanın yerleşme dönemine bağlı olmaktadır.
Yumurta ve spermin birleşmesiyle oluşan embriyonun rahme tutunması, yaklaşık olarak döllenmeden 10-12 gün sonradır. Ve bu andan itibaren bazı erken gebelik belirtileri ortaya çıkabilir. Bu belirtilerin nedeni döllenmeden sonra, anne kanında beta hCG, östrojen ve progesteron hormonlarının artmaya başlamasıdır.
Miyom ve polip varlığında oluşan lekelenmeye çoğunlukla, pelvik bölgede ağrı, adet düzensizliği ve doğurganlık problemleri eşlik eder. Geciken adet ve lekelenme ise implantasyon ya da yerleşme kanaması olarak bilinen durumdan kaynaklanabilir.
Bu kanama genel olarak 1-2 gün sürer. Hafif lekelenme ya da akıntı olarak görülür.
Alt karın bölgesinde hafif kramp benzeri ağrılar, Yerleşme Kanamasının Süresi: Bu süre kadından kadına değişebilir. Genellikle 1 ila 3 gün arasında süren bir yerleşme kanaması meydana gelir, ancak bazı durumlarda süresi daha kısa veya daha uzun olabilir. Kanama genellikle adet döneminden daha hafif ve daha kısa sürer.
Döllenmiş Yumurtanın Rahme Yerleşmesi
Genellikle gebeliğin oluştuğu ilk haftalarda, rahimde hafif kasılma ve sancılanmalar sık görülür.
Bulantı, halsizlik ve yorgunluk
Anne adaylarının hamileliğin ilk günlerinde en sık yaşadığı sorunlar; mide bulantısı, uyku hali, yorgunluk gibi şikayetler olur. Çünkü döllenen yumurtanın tutunması aşamasında vücut embriyoyu tehdit olarak algılayıp, bu belirtileri yaşatabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri