Sırt ağrısında evde sıcak uygulama nasıl yapılır? Sırt ağrısında sıcak uygulama sıcak su torbaları, havlunun ütü ile ısıtılması sonrası uygulanabilir. Sırt ağrısında magnezyum kullanılır mı? Magnezyum tüm kas ağrısı kaynaklı sırt ağrılarında kullanılır.
Kas Spazmının Giderilmesi
Genellikle ıslak bir havlu veya sıcak su torbasıyla uygulanır. Bazı kasları gevşetir ve dolaşımı artırır. Ancak çok uzun süre uygulanırsa semptomları artırabilir. Doktorunuzun önerilerini takip ettiğinizden emin olun.
Sıcak su torbası; bel ağrıları, boyun ağrıları, ayak ağrıları, stres ve regl günlerinde fiziksel ve ruhsal sorunların rahatlamasına yardımcı olan bir araçtır. Ağrı ve rahatsızlıkları azaltmak için sıcak suyun uygulandığı bir torbadır.
Bel fıtığı ağrısına ne iyi gelir? Bel fıtığının neden olduğu ağrı durumunda sıcak veya soğuk kompres uygulaması ağrıyı dindirmeye yardım edebilir. Ayrıca, kas zayıflamasına neden olabileceği için çok uzun tutmamak kaydı ile istirahat ve ağırdan alarak hareket edip, kasları çalıştırmak işe yarayabilir.
SICAK SU TORBASI İÇİN KULLANMA TALİMATLARI: Doldurmak için kaynar su kullanmayınız ve sıcak su torbasının üçte ikisinden fazlasını doldurmayınız.
İlgili 38 soru bulundu
Klasik model sıcak su torbaları için ise tek yapmanız gereken su ısıtıcısından kaynar suyu bu ürünün içerisine koymanızdır. Ardından sıcak su torbasının su kaçırıp kaçırmadığını kontrol etmeniz gerekir. Eğer herhangi bir su kaçırma durumu yoksa gönül rahatlığıyla kullanım sağlayabilirsiniz.
Özellikle ağrılı bir menstrüasyon dönemi geçirenler regl iken sıcak su torbası nereye konur gibi sorular sorar. Ağrıyan bölgenize gelecek şekilde koyabilirsiniz. Ağrılarınızı düşük seviyeye indirecek şekilde kesebilir. Bu da geçici olarak ağrılarınızın dinmesine sebebiyet verir.
Birde soğuk havalar başlayınca kaslarımız gerilmeye başlıyor. Sıcak havalarda ise tam tersi oluyor ve sıcağın etkisiyle gevşiyor. Soğuk havaların etkisiyle kaslarımız spazm geçiriyor ve gerilen kaslarımız nedeniyle omurga açıklığı giderek azalıyor ve bu sefer fıtık ağrılarımız artıyor.
Bel Tutulması Nasıl Geçer? Çeşitli nedenler sonrası meydana gelen bel tutulması yaşandıktan sonra yapılması gereken başlıca şey ilk günler mümkün olduğunda dinlenmektir. Dinlenmenin dışında sıcak kompresli masaj yaparak da bel tutulmasının önüne geçilmesi mümkündür.
Sıcak uygulama, kas spazmlarını azaltabilir ve kan dolaşımını artırarak ağrıyı hafifletebilir. Bununla birlikte, sıcak uygulama, fıtığın neden olduğu inflamasyonu azaltmaya veya fıtığın kendisini tedavi etmeye yardımcı olmaz.
Soğuk uygulamalar genellikle düşme, çarpma, ezilme gibi nedenlerle gelişen akut enflamasyon dediğimiz ani yangıya iyi gelirken, sıcak uygulamaları kas gevşemesi sağlarlar. Hangisi size daha iyi geliyorsa onu kullanın fakat bir defada en fazla 20 dakika uygulayın.
Genel kural olarak soğuk uygulama aniden olan (akut) yaralanma ve ağrılarda tedavi amaçlı kullanılır. Akut yaralanmalarda inflamasyon (bağışıklık sistemi aktivasyonu) ve ödem fazladır. Soğuk uygulama bunu azaltır. Sıcak uygulama ise genellikle uzun süredir devam eden (kronik) sorunlarda tercih edilir.
Sıcak Kullanım: Jel Kompres paketlerini, sıcak uygulamak için kaynar suda 10 -15 dakika bekletmeniz yeterlidir. Mikrodalgada 50 saniye ısıtmanız yeterlidir. (daha fazla bekletmeyiniz).
Öte yandan sıcak su, kasları gevşettiği için kramplarını da sıcak suyla duş alarak rahatlatabilmen mümkün. Egzersizden sonra ise sırayla sıcak ve soğuk suyu açarak kan dolaşımını hızlandırmaya ve vücudunun toksinlerden arınmasına yardımcı olabilirsin.
Sıcak uygulamanın yapılmasının sakıncalı olduğu durumlar
Vazodilatasyonun zararlı olduğu durumlar, Akut enflamasyonlar , Kötü huylu (maling) tümörü olanlar, Akciğer hastalığı, kalp hastalıkları ve böbrek hastalıkları olanlar.
Dinlenme, masaj, fizik tedavi, soğuk ya da sıcak uygulamaların yanında kas gevşetici ilaçlar sırt ağrısına iyi gelen yöntemlerdir.
Isı, ağrıları hafifletmek için kan akışını hızlandırarak kasları gevşetir. Bunun aksi olarak ise buz da kemiklerde iltihap varsa kan damarını daraltarak ağrıyı uyuşturur. Sırt ağrınız varsa sürekli olarak yatmak sırttaki sertliği kötüleştireceğinden yoga ve pilates gibi hafif aktivitelerle hareketi sağlayabilirsiniz.
Bel tutulması yaşayan kişilerin zaman kaybetmeden uzman bir hekime danışması gerekir. Bel tutulmalarında tedavi ve tanı için Nöroloji(beyin ve sinir hastalıkları bölümü) ya da fizik tedavi ve rehabilitasyon bölümlerinden herhangi birinden randevu alması gereklidir.
Fıtığa bağlı sinir hasarı, ayaklarda düşme, idrar ya da dışkı tutamama gibi özel durumlar yoksa ameliyat en son tedavi seçeneğidir. Bel fıtığına bağlı ağrıların % 85-90'ı ilaç tedavisi, fizik tedavi uygulamaları, egzersiz, davranış tedavisi, manuel terapi uygulamaları ile tedavi edilebilmektedir.
Uyku Pozisyonu
Sırt üstü yatılacak ise gövdeyi biraz kaldırmak için ayarlanabilir yatak yada yastık desteği kullanılabilir. Yan yatarak omurganın öne eğilmesi sağlanırsa omurgaya binen yükler azalır ve bel fıtığına bağlı ağrı da azaltılabilir. Yan yatarken bacakların arasına yastık almayı ihmal etmemekte yarar vardır.
İlaç tedavisi ve istirahat
Dejeneratif ve mekanik bel ağrılarında akut dönemde Anti inflamatuar ilaçlar,kortizon kullanmak gerekebilir. Kronik dönemde basit ağrı kesiciler yeterli olabilir. Akut (yeni başlamış) bel ağrılarında birkaç günlük tam yatak istirahati yeterlidir.
Bunun için ağrılı bölgeye 20 dakikalık sürelerle buz torbası veya havluya sarılmış buz parçaları ile kompres yaptıktan sonra ılık bir duş almak veya sıcak su torbası uygulamak yeterli olmaktadır. Bu yöntemler var olan ağrıların giderilmesi için kullanılır.
Su torbası eczanede ne kadar? Eczanede bu torbalar 20-30 TL civarında satışa sunulmaktadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri