Minik şekilde doğrayın. Saklama poşetine istediğiniz miktarlarda yerleştirin. Havasını çıkarıp kapatın. Dondurucuda 6-8 ay muhafaza edebilirsiniz.
Dondurucuya Çiğ Biber Nasıl Konulur? Biberler güzelce yıkayıp suyu süzüldükten sonra içlerini temizleyelim. Ve hepsini küp küp doğradıktan sonra poşetlere istediğiniz şekilde doldurabilirsiniz.
Yemeklik ya da kızartmalarda kullanılacak şekilde doğrayın. Doğradığınız biberleri buzdolabı poşetlerine yerleştirin. Buzluğa atın. Yemeklerde kullanacağız durumlarda yemeğe doğrudan ilave edebilirsiniz.
Biberler dondurucudan çıkar çıkmaz yani çözünmeden doldurulup pişirilmeli yoksa biberin tadı bozuluyor. Saklama Süresi 10-12 aydır.
İlgili 18 soru bulundu
Biberleri yıkayıp kurulayın. İçlerini temizleyip yemeklik doğrayın. Tek kullanımlık miktarlarda poşetleyerek derin dondurucuya kaldırın. Özellikle evde kullanabileceğinizden fazla biber varsa bozulmadan bu şekilde dondurucuya kaldırabilirsiniz.
Poşete koymak yerine yeşillik saklama için çeşitli özel kapları veya kavanozları da kullanabilirsin. Yeşillikleri buzdolabında veya derin dondurucuda bu şekilde daha uzun süre muhafaza edilebilirsin.
Dondurucudan çıkartılan biber hiç bekletilmeden kızgın yağa atılarak yüksek olmayan orta ateşte pişirilir. Böylece biberin rengi kararmadan yeşil olarak kalacak ve lezzetinde önemli bir kayıp olmayacaktır. Biberin kararmasının nedeni buzunun çözülerek sulanması.
Soyup dilimlediğiniz sarımsakları da araya yerleştirin. Bütün biberler, sarımsaklar ve maydanozları bu sıraya göre kavanoza yerleştirin. Kavanozun üzerine bastırarak havasını alın. Zeytinyağı, sirke ve tuzu karıştırıp kavanoza dökün ve kapağını sıkıca kapatın.
Temizlediğiniz kırmızı biberleri kullanacağınız kadar poşetlere koyun. Poşetin havasını alıp, dibinden düğüm atın. Daha sonra dondurucuya kaldırın. Közlenmiş olan kırmızı biber poşetleri kullanacağınız zaman dondurucudan çıkartın.
Tavamıza bol yağ koyupk kızdıralım. Kızartma yapacağımız tava derin olursa, kızartmak daha kolay olur. Biberleri ekleyip kızartalım ve süzgecin altına derin kase koyup, biberleri süzgece koyalım ki yağı süzülsün. Bütün biberler bitene kadar bu işlemi yapalım ve soğumaya bırakalım.
Biberlerin tepe kısımları kesilerek bardak şekline getirilir. İçleri boşaltılır ve yıkanır. Suyu süzülüp kuruyan biberler fotoğraftaki gibi iç içe gelecek şekilde yerleştirilir ve birer pişirim olacak şekilde poşetlenir. Derin dondurucuya kaldırılır.
Yeşil sivri biber hem fırında hem de güneş gören bir yerde ipe dizilip asılarak kurutulabilir. Burada dikkat edilmesi gereken püf nokta: biberlerin yıkandıktan sonra kesilmemesi sadece üst gövdeden yorgan iğnesi ile delinerek ipe geçirilmesidir.
Buzluktan Çıkan Biber Nasıl Pişirilir? Dondurucudan çıkan yeşil biberler bekletilmeden kullanacağınız kadar alıp, hemen yemeğe koyulmalıdır. Eğer biberlerin çözülmesi beklenirse yumuşar, biberler yemek içerisinde çabuk erir ve görüntüsü kötü olur.
Dondurucudan çıkartılan biberleri hiç bekletmeden kızgın yağa atıp, orta ateş üzerinde pişirin. Biberleri kızgın yağa attıktan sonra mutlaka kapağını kapatın ki etrafa yağ sıçramasın. Buzluktan çıkan biberleri bekletmeden kızarttığınızda biberin rengi yeşil olarak kalır ve lezzetinde bir kayıp olmaz.
Dondurucudan çıkardığımız dolma biberlerine(buzu çözülmeden) hazırladığımız iç harcı çok tepmeden tatlı kaşığı yardımı ile dolduruyoruz. Tencereye dizdiğimiz dolmalarımızin üzerini domates ile kapatıp 2 bardak suda 1 yemek kaşığı salçayı eziyor ve üzerinden boca edip kısık ateşte pişiriyoruz.
Marul, salata yeşilliklerinin yanı sıra kereviz, turp, soğan, patates ve biber gibi sebzeleri derin dondurucuya koymamalısınız.
Sebzeler. Dolmalık biber, havuç, fasulye, ıspanak, mantar, bezelye, kabak, mısır, brokoli gibi sebzeler dondurulabilir. Doğal olarak yüksek bir su içeriğine sahiplerse, dondurmadan önce püre haline getirilmeleri, sotelenmeleri veya pişirilmeleri en iyisidir.
Tam olgunlaşmadığını bildiğimiz yeşil biber, daha erken hasat edilir bu nedenle yetiştirilmek için daha az zamana ihtiyaç duyulur. Diğer renk biberlerin hasadı daha uzun sürdüğü için daha fazla kaynak harcarlar bu durumda da normal olarak daha pahalı olurlar.
Yaz aylarında salata ve ızgaraların vazgeçilmezi olan yeşil biberin içerdiği vitaminler, antioksidan özelliği, betakaroten ve yüksek orandaki lifli yapısı sağlığımıza oldukça faydalıdır.
Depoda yeterli bir hava hareketi sağlanarak, yer yer sıcak yuvaların oluşması önlenmelidir. Bu koşullarda dolmalık biberler 20 gün kadar depolanabilmektedir. Buna karşın sivri biberler 4 °C ile 5 °C'de %90-95 bağıl nemde 2 ay kadar depolanabilirler.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri