Mide ve bağırsak hastalığı olanların, tansiyon hastalarının ve hamilelerin biberi kesinlikle kullanmamaları gerektiğini ifade eden Bilgin, "Ayrıca çok fazla tüketimi mide ve bağırsakta tahrişe, hatta böbrek ve karaciğerde hasara bile neden olabilir. Lütfen tüketmeden önce bir uzmana danışalım.
- İçerdikleri antioksidan ve diğer maddeler vücudu birçok kanser türüne karşı korur. - Bağışıklık sistemini kuvvetlendirir. Barındırdığı C vitamini vücudu güçlendirir. - Düşük kalori içeriği ile çiğ şeklinde salata ve yemeklere tüketilmesi tokluğu arttırdığı için kilo vermeye yardımcıdır.
Yüksek tansiyonlu laboratuar fareleri üzerinde yapılan deneylerde, acı biberdeki 'kapsasin' adlı maddenin tansiyonu düşürdüğü belirlendi. Bibere acılığını veren bu maddenin damarları gevşeterek kan basıncını düşürdüğü kaydedildi.
Acı bibere tadını veren maddenin kan damarlarını gevşettiği belirlendi. Sonuçları, Cell Metabolism adlı bilim dergisinde yayınlanan araştırmaya göre, acı biberde bulunan 'kapsasin' adlı madde, farelerde tansiyonu düşürdü.
Yeşil biber özellikle C vitamini açısından oldukça zengindir. Bunun yanında kanamaları önler. Bronşit ve grip gibi hastalıklarda faydalıdır. Damar tıkanıklığı ve kalp hastalıklarına karşı koruyucudur.
İlgili 21 soru bulundu
Yeşil biber, sahip olduğu yüksek C vitamini ile özellikle kış aylarında bolca tüketilmelidir. 100 mg porsiyonunda yaklaşık olarak 242 mg C vitamini, 18 mg Kalsiyum, 340 mg Potasyum ve 25 mg Magnezyum bulunur. Kırmızı biberde de A vitamini oranı oldukça yüksektir.
Bunun yanı sıra acı biber hem sindirimi kolaylaştırır hem kan dolaşımını arttırır bundan dolayı kalbe yararlıdır.
Küçük-büyük herkesin tükettiği salatalık, hem güzelleştiriyor, hem de sağlığa sağlık katıyor. Tansiyonu dengeleyen bu sağlıklı besin aynı zamanda ağız kokusunu da gideriyor... Tansiyonu dengeler: Kan basıncı sorunlarını giderebilir, kan basıncını sağlıklı bir seviyede tutmaya yardımcı olabilir.
Çinli bilim adamları, acı biberin tansiyonu düşürücü etkisi olduğunu ortaya çıkardı. Yüksek tansiyonlu laboratuvar fareleri üzerinde yapılan deneylerde, acı biberdeki 'kapsasin' adlı maddenin tansiyonu düşürdüğü belirlendi. Bibere acılığını veren bu maddenin damarları gevşeterek kan basıncını düşürdüğü kaydedildi.
Acı biber, kan dolaşımını hızlandırır. Bu yönüyle tansiyonu dengelemekte, tansiyon ve kan dolaşımının normal seyrettiği vücutlarda hipertansiyonu kontrol altında tutmaktadır. İşte bu sayede acı biber, tansiyon değerlerini normal seviyelerde tutmaya yardımcı olmaktadır.
Kahvaltıda az yağlı peynir, bir miktar tam buğday ekmeği, yeşillik, domates, salatalık, meyve tüketilebilir.
Yüksek tansiyonu beraberinde getiren bir diğer meyve zeytindir. Bol tuzlu bir şekilde tüketilen zeytin tansiyon hastaları tarafından tüketilmemelidir. Yüksek kan dolaşımı sağladığı için tansiyonu yükselten zeytin yine de tuzsuz bir şekilde tüketilebilir.
Acı biber, sindirime yardım eder, iştah açıcıdır ayrıca kanda şeker ve kolesterolü azaltır ve kanın pıhtılaşmasını engeller (Kanı inceltir).
Yeşil biber Kolesterolü düşürür. Kapsaisin kolesterol emilimini azaltarak fazla kolesterolün bünyeden atılmasına yardımcı oluyor. Bu da düzenli olarak acı biber tüketmenin kolesterolünüzü sağlıklı bir seviyede tutmaya yardımcı olduğunu gösteriyor.
Zengin vitamin ve mineral kaynağı ile lif zengini olması üzerinden yeşil biber, insan sağlığı için çok önemli faydalar getiriyor. - Güçlü bir antioksidandır ve böylece bağışıklık sistemini güçlendirir. - Kolon kanseri ile savaşır ve önemli oranda mücadele gösterir.
Tansiyonu yükselten besinlerden uzak durmak, hareketli bir yaşam biçimi tercih etmek, egzersizlerle desteklemek ve bol su içmek, tansiyon seviyesini dengede tutmaya yardımcı olur.
Bu etkenler; genetik faktörler, aşırı kilo olması, şeker hastalığı, yaş, cinsiyet, stres, fazla alkol, aşırı tuz tüketmek, hareketsiz yaşam sürdürmek gibi faktörler olarak sıralanabilir.
Doğal bir antibiyotik olarak bilinen sarımsak tansiyonu düşürmektedir. Tansiyon hastaları tarafından yoğun olarak kullanılan sarımsak kan basıncını da düşürmektedir.
Ceviz tansiyonu yükseltir mi? Bilinen aksine ceviz yemek tansiyonu yükseltmez. Fındık, badem ve ceviz gibi magnezyum açısından zengin yağlı tohumlar hipertansiyon tedavisine destek olur. Ancak yüksek tansiyon hastaları kuruyemiş tüketirken tuzsuz olanları tercih etmelidirler.
Yüksek tansiyon, kardiyovasküler hastalık için bir numaralı risk faktörüdür, bu nedenle onu azaltmanın ve düzenlemenin yollarını bulmaya devam etmemiz önemlidir Süt ürünleri, özellikle yoğurt, kan basıncını düşürme yeteneğine sahip olabilir.
5) Köklü Hastalıklara Kolay ve Etkili Çözüm
Düzenli ve yeteri kadar acı biber tüketerek kalp krizi, tümor oluşumu ve birçok kanser türünü daha az bir orana indirebilirsiniz. Özellikle içeriğindeki farklı takviye edici özelliği sayesinde acı biber, baskılayıcı ve olumlu yönde tetikleyici bir ilaç niteliği taşımaktadır.
Acı Biber Kalp Krizi Riskini Azaltır: Acı biberin içinde C vitamini, beta karoten ve antioksidan bulunmasından dolayı vücudu kansere ve kalp krizi riskine karşı korur. Dolaşımın hızlanmasında etkilidir ve felç geçirme riskini en aza indirir. Acı Biber Ülseri Engeller: Midedeki mikropların ölmesinde etkilidir.
Acı ve ateşli olan biberde kapsaisin adında bir enzim bulunmaktadır. Bu özel enzimin kan dolaşımını artırıcı etkisi bulunuyor. Bu da libidonuzu yükseltmenize yardımcı olabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri