Olgunlaşmamış yeşil çam kozalaklarından temiz 3 tanesini kesip yarım litre su ile kaynatın. 24 saat aynı su da bekletin. Daha sonra kozalakları süzüp suyu ayrı bir tencereye ekleyip bir kes daha kaynatın. Acı bir tadı olacağında bal ilave edip tüketin.
1- Çam kozalağı kaynatılıp gargara yapılırsa diş eti enfeksiyonuna iyi gelir. 2- Çam kozalağı ve zeytinyağı karıştırılıp cilde sürülürse ölü hücreleri yeniler. 3- Çam kozalağı yeşilken kaynatılıp balla içilirse boğazdaki mikrobu öldürür. 4- Bağışıklık sistemini güçlendirir.
Su ve kozalakları ortalama 3 saat kadar kaynatın. Kaynayan kozalaklara 2 buçuk su bardağı toz şeker ilave edin ve karıştırarak kısık ateşte pişirin.
Çam kozalağı suyu direkt içilebildiği gibi farklı şekillerde de kullanılabilir. Çam kozalağı suyunun günde 1 2 fincandan fazla tüketilmesi önerilmez.
Astım, faranjit, bronşit, nezle, grip gibi hastalıların tedavileri için kullanılan yeşil çam kozalağından hem reçel hem de şurup yapılabilir. Yeşil çam kozalağından şurup ya da reçel yapmak isteyenlerin ise çam kozalaklarını olgunlaşmadan, daha yeşil iken Mayıs ayı gibi toplanmaları gerekmektedir.
İlgili 32 soru bulundu
MADDE 13. Devlet ormanlarında herçeşit bitkinin; yaprak, çiçek, meyve, tohum, polen, kök, yumru ve soğanları ile mantar, kozalak, balzam, ur ve benzerlerini, sökmek, kesmek ve toplamak için izin alınması zorunludur.
Çam kozalakları kesilerek kaynar suda kaynatılır ve dinlendirilerek tüketilir. Çam Kozalağı Suyu Nasıl Yapılır ve Kullanılır? Pek çok insan farkına varmasa da, çam kozalağı insan sağlığına oldukça yararlıdır. Mevsim geçişlerinde yaşanan üst solunum yolu hastalıkları kişilerin zor bir süreç yaşamasına neden oluyor.
1 Yaşından İtibaren 4 Yaşa Kadar 1 Tatlı Kaşığı Tüketebilir. +4 Yaş ve Üzeri 1 Yemek Kaşığı Olarak Tüketilmesini Tavsiye Ediyoruz.. Sabah Aç Karnına ve Gece Yatmadan Önce Tüketilmesi ve Ardından 30 Dakika Kadar Su Tüketimi Yapılmaması Tavsiyemizdir. Hamilelerle Kullanabilmektedir.
Genç çam kozalakları gastrit ve ülser ağrılarını hafifletmek için kullanılır. Mide sorunlarına yardımcı olur. Detoksifiye işlemi için kullanılır. Çam kozalakları antioksidan bakımından zengindirler.
kozalak şurubu, astım ve bronşit gibi hastalıklarda tedavi edici etkiye sahiptir. Akciğerlerin temizlenmesine yardımcı olur. Kozalak şurubu; bağışıklık sistemini güçlendirir, vücudu hastalıklara karşı korur. Mikroplara karşı vücudun dinç kalmasını sağlar.
-Topladığınız kozalakları içi sirkeli suda yarım saat bekletin daha sonra da biraz sabunla yıkayın, böcekleri pislikleri bir atsın.
Kozalak Şurubu alt solunum yolu hastalıklarından astım, koah , covid, korona gibi rahatsızlıkların tedavi sürecinde nefes açıcı, balgam söktürücü , öksürük kesici özellikleri ile tedavi sürecini destekleyen organik ev yapımı doğadan gelen şifalı bir bitki özüdür.
Ağız içi yaralarının çabucak geçmesine yardımcı olur. - Akciğerlerin temizlenmesini sağlayarak akciğerler kanserinden korur. Boğazdaki mikropların temizlenmesini sağlar.
Bağırsakların da düzenli ve sağlıklı şekilde çalışmasına yardımcı olan çam kozalağı şurubu ayrıca kabızlık sorununa çözüm oluyor. Balgam söktürücü özelliğe sahiptir.
Bu unsurların her biri insan sağlığına paha biçilmez bir katkı sağlar. Sadece bir grup B vitamini on çeşitle temsil edilir. Bu sayede sinir sistemi güçlendirilir, doku hasarını onarma süreci daha yoğun ve hızlı ilerler. Genç çam kozalakları, bağışıklık sistemimizi güçlendiren C vitamini ile yüklüdür.
Yeşil çam kozalağı, solunum rahatsızlığı olanların çok iyi bildiği doğal bir ilaçtır. Akciğerleri temizleyen, bağışıklığı güçlendiren yeşil çam kozalağının hem kaynatılıp suyu hem de reçeli tüketilebilir. İçeriğinde kalsiyum ve protein barındıran yeşil çam kozalağı bu bileşenler sayesinde vücudu hastalıklardan korur.
Yeşil kozalaklar güzel yıkandıktan sonra dilimlenir. Bir kabın içerisine yerleştirilen kozalakların üzerine su konur ve en az 8 saat bekletilir. Beklemenin ardından kozaların içerisine bir miktar daha su eklenip yaklaşık yarım saat kaynatılır. Ardından çay süzülür ve soğuduğunda içilir.
Sirke hazırlarken 5 adet kırmızı elma 4 e bölünür, bir miktar çam filizi eklenir ve ardından içerisine andız kozalağı ile birlikte çam kozalağı eklenmelidir. Tüm bu malzemeler kavanoz içerisine bölünerek koyulduktan sonrasında üzerine 3 tatlı kaşığı ya da 4 tatlı kaşığı bal eklenmelidir.
Kozalak pekmezi, insanlarda ilerleyen yaşlarda görülen şeker hastalığı gibi hastalıkların verdiği zararı en aza indirmektedir. Kozalak pekmezinin bilinen en büyük faydalarından biri de şeker ve romatizma gibi büyük hastalıkların verdiği zararı en aza indirmesidir.
ÜRÜN HAKKINDA. Buzdolabında muhafaza ediniz. Açıldıktan sonra 1 ay içerisinde de tüketimini gerçekleştirilmelidir.
Mutlaka buzdolabında muhafaza etmeniz gerekiyor tamamen doğal gıda olduğu icin 1 ay içerisinde tüketimini gerçekleştirmeniz gerekiyor.
Kozalak şurubu günde 2 yemek kaşığını geçmemeli. Doğadan gelen şifa kaynağı olsa dahi fazla tüketmek alerjik bir takım rahatsızlıklara neden olabilir. Aşırı kullanım mideye de zarar verebilir. Fazla kullandığınızı düşünüyorsanız birkaç gün ara vermelisiniz.
Kozalak macunun kan basıncını düzenler. Kan akışının hızlanmasında yardımcı olur. Sigara ve alkol gibi sağlığa zararlı ürünlerin vücutta yarattığı olumsuz etkileri azaltmaya yardımcı olur.
Çam kozalağı, içeriğindeki kalsiyum ve protein sayesinde bağışıklığı güçlendirip hastalıklara karşı direncin artırılmasını sağlar. Özellikle solunum yoluyla bulaşan hastalıklara karşı vücudun daha dinç kalmasına önayak olduğu için soğuk havalarda kozalaktan yapılan çayın tüketilmesi önerilir.
Köylüler ölümü göze alarak hasadını yaptıkları fıstık kozalaklarının kilosunu 6 lira 50 kuruştan satıyor. 4 tane kozalak 1 kilogram geliyor. Bir köylü günde 150 ila 500 kilo arasında çam fıstığı kozalağı toplayabiliyor. Toplanan çak fıstığı kozalakları işlenmek için fabrikaya gidiyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri