Botoks sonrası kan sulandırıcı ilaçlar, yeşil çay, e-vitamini, omega 3 kullanılmaması gereklidir. Özellikle kan sulandırıcı ilaçların botoks işleminden 1 hafta öncesinde bırakılması gerekmektedir.
Botox uygulaması öncesi alınan gıdalar ve gıda destekleri konusunda doktor bilgilendirmesi yapılmalıdır. Yeşil çay, C ve E vitaminleri, balık yağı, sarımsak, ginseng, ekinezya ve gingo gibi gıdalar, pıhtılaşmayı engelleyici etkilere sahip olmaları bakımından botox uygulamasından 2 hafta kadar önce kesilmelidir.
Botoksun etkisini azaltan özel bir ilaç olmadığı gibi etkisini kaldıran herhangi bir şey de yoktur. Dolgu yönteminde, dolguyu eriten enzim bulunmaktadır. Fakat botoksta bu enzim bulunmamaktadır. Etkinin azalması ya da tamamen geçmesi için botoksun etki süresi kadar beklenmelidir.
Botoksun etkileri geçicidir. Kişinin metabolizmasına, Botoks yapılan bölgeye ve kullanılan doza bağlı olarak Botoksun etkileri genellikle üç ila altı ay sürer. Sinir sinyalleri zamanla tedavi edilen kaslara yavaş yavaş geri döner ve kas aktivitesi yavaş yavaş tekrar başlar.
İlgili 34 soru bulundu
Hyalüronik asit kökenli dolguları eritmek için hyalüronidaz enzimi kullanılır. Bu enzim hyalüronik asidi parçalarına ayırmaktadır ve bu parçalar vücut tarafından kolayca elemine edilmektedir. Hyalüronidaz enzimi de insan vücudunda bulunan bir enzimdir. Dolguyu eritmek dışında bir yan etkisi yok gibidir.
Botoks uygulandığı sürece yüzde yeni kırışıklık oluşmasını ve kırışıklıkların derinleşmesini önler. Ancak etkisi geçince yüz eski haline döner. Düzenli botoks uygulaması yüzün kırışıklık açısından yaşlanmasını önler.
Botoks genellikle 6-7 ay sağladığı kalıcı etkiyle yüz güldürücü sonuçlar sunuyor. Bu süreden sonra botolinum toksininin etkisi azalmasıyla ciltte çizgiler yeniden görülmeye başlar. Botoks etkisinde uygulanan bölge ve botolinüm toksininin tipi de önemlidir. Bu uygulamanın süresini daha uzun veya kısaltabilir.
Botoksu Etkileyebilir mi?: Sakız çiğnemek, masseter botoksu etkisini azaltabilir, ancak bu genellikle uzun süreli ve aşırı sakız çiğneme alışkanlıklarında görülür.
İşlemin yapıldığı gün çok eğilip kalkmamalı, uygulama yapılan alanlara masaj yapılmamalı, duş alınmamalıdır. Aminoglikozid, Ca kanal blokeri (tansiyon ilacı), penisilamin, kinin, magnezyum ve siklosporin kullananlarda botoks etkinliği azalır.
Sıcak masaj, radyofrekans ya da bir iki enjeksiyonla botoksun etkisini azaltabileceğini ifade etti.
Alın botoksu yaptırıldıktan sonra en az 2 gün alkol alınmaması tavsiye edilir. Hatta alkol alınıma ara verilmesinin botoks yaptırmadan önce ve sonra üçer gün olması, müşterilerimiz için daha sağlıklı olacaktır.
Masaj ve Basınç: Botoks sonrası işlem yapılan bölgeye masaj yapmaktan veya fazla basınç uygulamaktan kaçının. Bu, botulinum toksininin doğru yerlere yerleşmesini engelleyebilir. Kısacası istenmeyen kasları etkileyebilir.
Dudak dolgusu uygulaması öncesinde kullanılan aspirin gibi kan sulandırıcı ilaçların uygulamadan iki hafta önce kesilmesi gerekmektedir. Uygulama öncesinde yine kan sulandırıcı etki gösterebilecek olan yeşil çay, sarımsak, balık yağı, vitamin E, ginseng ve alkollü içeceklerin kullanılmaması gerekmektedir.
Botoks enjeksiyonundan önceki ve sonraki 24 saat kan sulandırıcı özellikte ilaçlar alınmamalıdır. Ağrı kesiciler kan sulandırıcı etki yaratarak enjeksiyondan sonra morarma ve kanama riskini artırabilir. İstenilen etkinin elde edilmesi için botoks enjeksiyonu deneyimli bir uzman tarafından doğru şekilde yapılmalıdır.
Kaş ve göz kapağı düşmesi (pitoz), çift görme (diplopi), botoks terapisi alan hastaların %1-2'sinde görülür. 2-4 hafta sürecek şekilde geçicidir ve genellikle hafiftir. Özel göz damlaları ile tedavi edilebilir.
-----24 saat boyunca aşırı egzersiz ve spordan kaçınınız. -----3 gün boyunca çok sıcak duş, hamam sauna gibi sıcak ortamlardan uzak durunuz ve botoks yapılan bölgeye fön gibi sıcak uygulamalar gelmesini engelleyiniz. -----İlk 3 gün botoks yapılan bölgeye masaj yapmayınız ve ovalamayınız.
Masseter botoks, masseter kasına yapılan botoks işlemi olup özellikle bruksizm denilen diş sıkma, gece uyurken diş gıcırdatma problemini çözmek için tedavi amacı ile yapılır. Ayrıca yüzün alt kısmına çene yanlarında oluşan kare görünümü de düzeltir ve yüzü inceltir.
Botox uygulamaları etkisi geçtiğinde, yani ortalama 4-6 ayda bir tekrarlanır. Bu süre kişinin kas yapısına ve daha önce yaptırdığı botoks seans sayısına göre değişir ve uzayabilir. Botoks seansları arttıkça kas zayıflar, mimikler azalır ve daha az bir dozla aynı etki sağlanabilir.
Uygulamadan 48 saat sonra etkisi görülmeye başlar, 10-15 günde son halini alır. Bu yüzden 10-15 gün sonra rötuş yapılır.
Botoks işleminden sonra etkinin başlaması genellikle 2 ila 7 gün arasında değişir, bu etki uygulanan botolinum toksinin tipine, uygulanan bölgenin büyüklüğü veya küçüklüğüne ve kişilerin cilt yapılarına göre farklılaşmaktadır. Botox uygulamasının tam etkileri en geç 2 hafta içerisinde etkin sonuçlarını vermektedir.
Botoks uygulamasının etkisi birkaç gün içerisinde gözle görülür hale gelmeye başlar fakat kesin sonuçların ortaya çıkması için 1-2 hafta süresince beklemek gerekmektedir. Sonrasında arzu edilen revizeler yapılabilmektedir.
Normal şatlarda botoks uygulaması sonrası herhangi bir krem sürmeye gerek yoktur. Sadece uygulama saatine göre tamamen doğal içerikli aynı zamanda nemlendirici özelliği olan güneş koruma kremi sürülebilir.
Bu prosedür çene kaslarını geçici olarak zayıflatır ve çene hattının daha ince ve estetik olarak hoş bir görünüm kazanmasına yardımcı olabilir. Ancak, masseter botoksu genellikle gülüşü etkilemez. Botoks, sadece çene kaslarını hedef alır ve yüzün diğer bölgelerini doğrudan etkilemez.
Özellikle C Vitamini veya Retinol gibi bileşenler, hücre dönüşümünü hızlandırması ve enfeksiyona neden olmasıyla bilinir. Bu da Botoksun etkilerini olumsuz yönde etkiler. Bu nedenle, bu tür ürünlerden bir süreliğine uzak durmak en iyisidir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri