Yeşil Çay Ne Zaman İçilirse Zayıflatır? Yeşil çay içeriğinde yüksek kafein oranı bulunduğu için doğru zamanda tüketilmesi gerekir. Genelde saat 10 ile 11 arasında ya da akşam yemekten birkaç saat sonra tüketilebilir. Böylece sağlıklı ve dengeli bir şekilde kilo verme şansı elde edilebilir.
Yeşil çay doğru miktarda ve zamanda tüketildiğinde oldukça yararlı olabilen bir çaydır. Yeşil çay ne zaman içilirse yağ yakar sorusunun en basit cevabı gece veya ara öğünlerde içilecek olan bir fincan olmalıdır. Aynı zamanda spordan önceki tüketimi de yağ yakma konusunda oldukça etkilidir.
Suyu ısıtın ve kaynamaya başladığında yeşil çayı ekleyin. Demlendikten sonra süzüp fincana alın ve zencefil, tarçını ekleyip 2 dakika daha demlenmeye bırakın. Daha sonra bal ve limon suyunu da ekleyin ve iyice karıştırın. Bu yeşil çayı günde 2 kez içebilirsiniz.
Yeşil çay diyeti ile birlikte 1 haftada 4 kilo vermek mümkündür. Yalnız burada önemli detay ise diyet esnasında mutlaka su tüketmenizdir.
Diğer taraftan aç karnına içilen yeşil çay iştahımızı azaltacağı için daha az acıkmamızı sağlayacaktır. Sabah aç karnına içilen yeşil çay gece boyu vücutta biriken zararlı toksinlerin atılmasına da yardımcı olacaktır. Aç karnına içilen yeşil çayın bu etkileri kilo vermenize yardımcı olacaktır.
İlgili 44 soru bulundu
Bazı çalışmalar yeşil çayın, karın yağı yakarak vücudu uyardığı ve kilo kaybını teşvik ettiğini göstermiştir. Yeşil çay, metabolizmayı etkileyen fitokimyasal bir yapı içerir. Kilo kaybı konusunda yeşil çaydan destek almak istiyorsanız günde birkaç fincan içmeniz gerekebilir.
Güçlü antioksidanlar içeren çay; kolesterol düşürücü, kalp, diyabet ve kanser gibi hastalıklara karşı koruyucu etkiye sahiptir. Ancak çay, şekersiz tüketilmeli, sonrasında su içilmelidir.
Diğer yandan aç karnına yeşil çay içmek yeşil çayın içerisindeki kafein ve kateşin gibi bileşenler sayesinde metabolizmanın uyanıp harekete geçmesine yardımcı olabilmektedir. Aynı zamanda aç karnına içilen yeşil çay iştahın azalmasını sağlayıp, gece boyu vücutta biriken toksinlerin atılmasında da rol oynamaktadır.
Sıkça tercih edilmesinin en büyük sebepleri arasında kilo vermeye yardımcı olması yer alıyor. Polifenol içeren yeşil çayın, limon ile birleşmesi yağ yakımı için 3 kat daha etki sağlıyor. Kronik bir hastalığa sahip değilseniz, spor öncesi 1 bardak limonlu yeşil çay tüketebilirsiniz.
Yeşil çay ile ilgili en çok araştırılan konu zayıflamaya olan etkisidir. Ancak bilinmelidir ki yeşil çayın tek başına zayıflama üzerinde herhangi bir etkisi yoktur. Yeşil çay içeriğindeki bileşenler ile güçlü bir antioksidan kaynağıdır. Bu da metabolizmanın daha düzenli ve sağlıklı çalışmasını sağlar.
Nasıl yani yeşil çay soğuk içilir mi dediğinizi duyar gibiyiz. Elbette içilir. Hem sıcak hem de soğuk olarak tüketebileceğiniz bu içeceğin demlendikten sonra oda ısısına gelmesini bekleyebilirsiniz. Sonrasında ise minimum 3 saat buzdolabında soğutarak ferahlatıcı bir içecek haline getirebilirsiniz.
Zayıflamak için her gün yeterli ölçüde yeşil çay tüketmek gerekir. Bu sebeple kilo verebilmek ve vücudunuzdaki yağları yakabilmek için her gün 2 fincan yeşil çay içmeniz önerilir. Yeşil çay kullanarak hazırlayacağınız detoks suyu ile metabolizma hızınıza bağlı olarak 1 haftada 5 kilo verebilirsiniz.
Normal bir insan için ara öğünlerde tüketmek mümkün. Zaman içerisinde günde içilecek 2 ya da 3 kadar yeşil çaya vücut alışır. Böylece kısa bir süre içerisinde dengeli bir şekilde kilo verme olanağı elde edilir.
Yeşil çayda bulunan kafein ve kateşinin zayıflamaya yardımcı etkisinden faydalanmak için günde 2-3 bardak yeşil çay içmeniz yeterli.
Yeşil çay metabolizmayı hızlandıran özelliği bulunan bir bitki çayıdır. Metabolizmaya etkisi nedeniyle yağ yakımını da hızlandırmaktadır. Mayasız bir içecek olan yeşil çayı yemeklerin sonunda tüketebilirsiniz. 5 fincan yeşil çay 70-80 kalorinin yakılmasını sağlar.
En iyi yeşil çay markası arasında yer alan Çaykur, taze çay yapraklarını özenle toplar. Çaykur Burcum Yeşil Çay, bergamot aromasıyla zenginleştirilmiş eşsiz lezzetiyle ödem atmanıza yardımcı olur. Sabahları güne başlamadan önce içeceğiniz bir bardak yeşil çay ile vücudunuzu toksinlerden arındırabilirsiniz.
Metabolizmayı ve dolayısıyla yağ yakımını hızlandırır. Tip 2 diyabet riskini düşürür. Cildi güzelleştirir. Enfeksiyon ve hastalıklara karşı koruyucudur, bağışıklık sistemini güçlendirir.
Vücutta biriken ödemi atar ve iltihaplanmayı engeller. Bağışıklık sisteminin güçlenmesinde etkilidir. Metabolizmayı hızlandırarak daha hızlı kalori yakmaya yardımcıdır. Yağ yakıcı etkisi sayesinde diyette olumlu etki bırakır.
Siyah kahvenin (türk kahvesi veya filtre kahve, ekspresso) metabolizmayı hızlandırıcı etkisi olduğu kanıtlanmıştır. Dolayısıyla içerisine krema veya çok şeker atmadığınız sürece az da olsa zayıflatıcı etkisi vardır.
Yeşil çayın en iyi etkiyi yaptığı zaman, spor yapmadan yarım saat öncesidir.
Yeşil çayın içerisine isteğe bağlı olarak limon ve çubuk tarçın ilave edilebilmektedir. Sağlıklı bir şekilde hazırlanan yeşil çayı, günde 3 bardaktan fazla içmemek gerekir. Yeşil çay genel olarak sıcak olarak tüketiliyor olsa da isteğe bağlı soğuk olarak tüketmek de mümkündür.
Yeşil çay, içeriğinde barındırdığı bileşenler sayesinde ödem attırıcı bir etkiye sahiptir. Yeşil çayın Diüretik yani ödem sökücü etkisi, ödemin vücuttan atılmasına yardımcı olur.
Günlük tüketim miktarı ne olmalı? Ortalama bir kupa yeşil çayda, 50-150 mg. arsında polifenol bulunuyor. Önerilen miktarsa günde 2-3 kupa yeşil çay veya 100-750 mg./yeşil çay ekstresi almak. Ancak kafein içeren çay; uykusuzluk, anksiyete, huzursuzluk ve baş ağrısına yol açabiliyor.
Yeşil çay, içerdiği kafein nedeniyle insan vücudunda uyarıcı bir etki yaratabiliyor ve akşam saatlerinde tüketildiğinde uykunuzu kaçırma ihtimali bulunuyor.
Günlük olarak iki yeşil çay poşeti eklemek sindirim sorunlarına ve ayrıca asitliğe neden olabilir. SOĞUTMADAN TÜKETİN Daha önce belirtildiği gibi, maksimum fayda sağlamak için yeşil çayı ılıkken tüketmeniz gerekiyor. Bu nedenle, yeşil çayınızı çok sıcak veya çok soğuk değil, uygun bir sıcaklıkta içmeye devam edin.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri