Yeşil çay: İştah kesmesinin yanı sıra yağ yakımını da kolaylaştıran yeşil çay, güçlü bir antioksidan kaynağıdır. Maden suyu: Maden suyunun içerisinde bulunan yararlı mineraller kilo vermenize yardımcı olacaktır. Yemekten sonra oluşan şişkinlik ve hazımsızlığa da iyi gelir.
İçerisinde bulunan mineraller sayesinde maden suyu kilo vermede oldukça etkilidir. Aynı zamanda metabolizmayı hızlandırır ve hazımsızlığa karşı iyi gelir. Yeşil çay vücudun ihtiyaç duyduğu tüm mineralleri karşılar. Yağ yakımını sağlar ve iştahı bastırma özelliği vardır.
YEŞİL ÇAY SODA LİMON KÜRÜ
2,5 su bardağı kaynar suya 2 tatlı kaşığı yeşil çay atıp 10 dakika kadar demlenmesini bekleyin. Demlendikten sonra yarım limonu sıkarak kabuğu ile beraber yeşil çayın içine atın. Sonra maden suyunu da ekleyin. Çayınızı taze olarak 15 gün boyunca tüketin.
Yeşil çay, soda ,limon kürünü deneyen herkes memnun oluyor. İşte kolay zayıflatan yeşil çay ve maden suyu karışımı... Metabolizmayı hızlandırarak yağ yakımına yardımcı olan yeşil çayı limon ve maden suyu ile tükettiğinizde kısa ve doğal yollardan kilo vermeyi kolay hale getirebilirsiniz.
Suyumuzu kaynatıp çayımızı demliyoruz, biraz soğuduktan sonra limon ve maden suyunu ekleyip kahvaltıdan sonra içmeye başlıyoruz. Gün içinde bitirmemiz gerekiyor.( normal suyunuzu içmeyi ihmal etmeyin ).
İlgili 31 soru bulundu
Yeşil çay zayıflamanızda oldukça büyük bir paya sahip. Metabolizmanızı hızlandıracak kafein ve kateşin adlı maddeleri içeren yeşil çay, zayıflama sürecinde size yardım edecektir.
Ödem attırıcı özelliği sayesinde daha çabuk kilo vermeye yardımcı olan yeşil çay içerdiği bileşenler sayesinde birçok hastalığa karşı bağışıklık sistemini güçlendirmektedir. Diyetisyenler herkesin günde en az 1 fincan kadar yeşil çay tüketmesini tavsiye etmektedir.
YEŞİL ÇAY SODA LİMON KÜRÜ
2,5 su bardağı kaynar suya 2 tatlı kaşığı yeşil çay atıp 10 dakika kadar demlenmesini bekleyin. Demlendikten sonra yarım limonu sıkarak kabuğu ile beraber yeşil çayın içine atın. Sonra maden suyunu da ekleyin. Çayınızı taze olarak 15 gün boyunca tüketin.
4) Şişkinlik – Ödem Azaltıcı Detoks
Düzenli olarak tüketeceğiniz maden suyu, vücudun işleyişini düzenlemesi nedeniyle şişkinlikleri kısa sürede ortadan kaldırır.
Yeşil çay diyeti ile birlikte 1 haftada 4 kilo vermek mümkündür. Yalnız burada önemli detay ise diyet esnasında mutlaka su tüketmenizdir.
Yağ yağmak için yeşil çay tüketmeyi tercih eden pek çok kişinin aklına ise diyette yeşil çay ne zaman içilmeli gibi sorular takılmaktadır. Zayıflamak için yeşil çay ne zaman içilmeli sorusunun en basit cevabı gece vakti olacaktır. Gece yatmadan önce içilen yeşil çay açlık hissiyatını yatıştırma konusunda etkilidir.
Yeşil çay, içerdiği kafein nedeniyle insan vücudunda uyarıcı bir etki yaratabiliyor ve akşam saatlerinde tüketildiğinde uykunuzu kaçırma ihtimali bulunuyor.
Sade maden suyu saf olarak 0 kaloridir. Bu nedenle vücudun ihtiyaç duyduğu mineral ve vitaminleri kalori almadan kazandırabilir. Ayrıca kalorisiz olması nedeniyle sade soda içmek kilo vermeye yardımcı olabilir. Bunun yanı sıra mideyi şişirmesi sebebiyle tok hissetmenizi sağlar ve zayıflamaya yardımcı olur.
Önerilen miktarsa günde 2-3 kupa yeşil çay veya 100-750 mg./yeşil çay ekstresi almak. Ancak kafein içeren çay; uykusuzluk, anksiyete, huzursuzluk ve baş ağrısına yol açabiliyor.
Yeşil çay, içeriğinde barındırdığı bileşenler sayesinde ödem attırıcı bir etkiye sahiptir. Yeşil çayın Diüretik yani ödem sökücü etkisi, ödemin vücuttan atılmasına yardımcı olur.
GECE AÇLIĞI YAĞ YAKIMINI ATEŞLER
Glikojen depolarının boşalması ile vücut açlık sırasında ilk olarak depolanmış yağlarınızı parçalar. Bu da kalıplaşmış yağların azalmasına neden olur, gece açlığında bu durumu sağlamış olup bölgesel yağlarımızdan daha hızlı kurtulabiliriz.
Kaynamış olan yarım litre suyun içine yeşil çayı ilave edip 10 dakika demlenmesini bekleyin. Daha sonra çayın içine yarım limon sıkarak kabuğuyla beraber demlenen çaya koyun. Maden suyunu karışıma döküp çayı hazır hale getirin. Oda sıcaklığında olmak şartıyla öğün aralarında karışımı tüketin.
Ödem attıran bitkiler arasında da ada çayı, limon, ıhlamur, yeşil çay, anason, kantaron otu, rezene, nane limon ve biberiye vardır. Bakıldığında hem zayıflatan hem de ödemi attıran ortak bitkilere rastlarız. Örneğin yeşil çay ve biberiye bu ortak bitkiler arasındadır.
Yeşil Çayın Yan Etkileri
Aşırı yeşil çay tüketilmesi sinirlilik, uykusuzluk, kalp çarpıntısı, baş dönmesi oluşmasına sebep olabilmektedir. Kafein içeren yeşil çay bazı kişilerde yan etki oluşmasına neden olarak bulantı, kusma, ishal, baş ağrısı ve iştah kayıplarına neden olabilmektedir.
Yapılan araştırmalar yemeklerden sonra tüketilen maden suyunun daha hızlı zayıflamaya yardımcı olduğunu gösteriyor. Mideyi daha çabuk dolduran maden suyu, vücuda kalori alımını azaltır. Alkali yapısı sayesinden mide asidini dengeleyen maden suyu, sindirim sisteminin daha sağlıklı çalışmasını sağlar.
Toz Yeşilçay Demleme: Bir bardak kadar suyu ve bir çay kaşığı kadar toz yeşil çayı bir cezvenin içine koyun. Ardından dört beş dakika boyunca su kaynama noktasına ulaşmadan ısıtın. Sonrasında ocaktan alın. Karışım ılıdıktan sonra içerisine limon ve bal ekleyerek tüketebilirsiniz.
Yapılan araştırmalarda, yeşil çay düzenli olarak tüketildiğinde, kalp hastalıkları ve kanser riskinin azaldığı görülmüştür. 4 Yapılan bu araştırmalarda antioksidanların, kanser başta olmak üzere pek çok kronik hastalığın oluşumuna neden olan oksidatif hasara karşı korunmaya yardımcı olabileceği gözlemlenmiştir.
Yapılışı: Yarım litre kaynar suya 2 tatlı kaşığı yeşil çay atıp 10 dakika kadar demlenmesini bekliyoruz. Daha sonra yarım limonu sıkarak kabuğu ile birlikte demlenen yeşil çayın içine atıyoruz. Ardından maden suyunu da ekleyerek çayımızı hazır hale getiriyoruz.
Nasıl yani yeşil çay soğuk içilir mi dediğinizi duyar gibiyiz. Elbette içilir. Hem sıcak hem de soğuk olarak tüketebileceğiniz bu içeceğin demlendikten sonra oda ısısına gelmesini bekleyebilirsiniz. Sonrasında ise minimum 3 saat buzdolabında soğutarak ferahlatıcı bir içecek haline getirebilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri