Kabuklu cevizi bir tepsiye yayabilir veya hava geçiren file torbalara koyabilirsiniz. Cevizleri bu şekilde güneş görmeyen, serin ve kuru bir yerde 1 yıla kadar muhafaza edebilirsiniz. Yiyeceğiniz zaman kabuklarını soyarak taze bir şekilde tüketebilirsiniz.
Kabuklu ceviz nasıl saklanır, sorusuna yanıtlarımızı aşağıdaki gibi sıralayabiliriz: Kabuklu cevizlerinizi kuru ve serin bir yerde, hava alan file torbalarda saklamalısınız. Kiler ve ışık almayan dolaplar, kabuklu cevizi saklamak için uygun yerlerdir. Kabuklu cevizleri buzdolabında saklayabilirsiniz.
Yaş cevizlerin olgunlaştığını anlamak için sap kısmından ikiye ayırın. İç kısımdaki kabukların kahverengine dönmesi olgunlaştığını gösterir. Cevizler olgunlaştığında yeşil kabukları temizleyip güzelce yıkayın. Daha sonra gölge bir yerde temiz bir bezin üzerine yayıp kurumaya bırakın.
Yeşil Ceviz Kabuğu Kullanım Alanları
Kurutulan yeşil ceviz kabuğu hem etken madde hem de saf olarak saç boyası, saç bakımı, kına, sabun, krem, kolonya vb. kozmetik ürünlerinde en çok tercih edilen ürünlerin başında gelir.
Ceviziniz yaş ise küflenmemesi için mutlaka önce nemini emebileceği bir bez üzerine sererek güneşte kurumaya bırakmalısınız. Yaş ceviz ne kadar iyi kurursa saklama süresi de o kadar uzun olur. Cevizi hemen tüketmeyecekseniz kabuğunu kırmamanızı öneririz.
İlgili 25 soru bulundu
-Cevizde küf oluşumunu tüylenme, renk değiştirme (grileşme), acılaşma gibi gözlemleyebiliyoruz. Bu şekilde renk değişimleri oluşan, küflenen cevizler imha edilmeli asla tüketilmemelidir.
Kuru Taze cevizimiz ve Doğal ortamda kuruttuğunuz yaş taze cevizlerimizi kuru ve serin ortamda saklayınız. (Oda sıcaklığı tavsiye edilmektedir.) Yıl içerisinde rahatlıkla tüketebilirsiniz.
Taze ceviz dalından yeşil şekilde toplanır. Dış kabukları soyulur içi kurutulur ve sonrasında tüketilir.
- Soğuk algınlığı ve nezle gibi kış hastalıklarına karşı etkilidir. - Bağırsaklarda oluşan kurt ve solucanlara karşı mücadele gösterir. - Raşitizm ve şeker hastalığına karşı iyi gelir. - Daha taze ve pürüzsüz bir cilt elde etme imkanı sağlanır.
Taze (Yeşil) ceviz kabuğu suyu çıkarılarak sivilceli cilt üzerine sürülmesi sivilcelerin ve cilt lekelerinin geçmesine yardımcı olur. Ceviz kabuklarını ( Kuru veya yaş ) kaynayan suyun içerisine atıp 10 dakika kaynattıktan sonra saçlarımızı yıkadığımızda saç dökülmelerimiz duracaktır.
Kabuğunu hafifçe bıçakla soyduktan sert bir aletle üzerine vurarak çıkabilirsiniz. Aynı şekilde sadece sert bir cisimle kabuğuna vurarak hafif bir yarık oluşturup da kabuğunu çıkarabilirsiniz. Ardından cevizin sert iç kabuklu noktasına ulaştınız demektir.
Ceviz içerisinde yer alan perdeleri ayıklayın. Bir bardak için 5 cevizin perdesini kaynayan su içerisine atın. 10 dakika kısık ateşte kaynatın. Renk verdikten sonra, elde edilen ceviz perdesi kürünü süzün ve tüketin.
Bir avuç dolusu yeşil ceviz kabuğunu alın (kurutulmuş ceviz kabuğu da olur. Zaten yeşil taze kabuğu her zaman bulmak zordur. Burada ceviz yaprağı da kullanabilirsiniz) İki su bardağı suda (hazır su olması ya da önceden kaynatılmış suda olur) 10 dakika kısık ateşte kaynatın. Koyu kahverengi bir su elde edeceksiniz.
Yaş cevizi kısa sürede tüketecekseniz, poşetlere doldurarak buzdolabında muhafaza edebilirsiniz. Eğer daha uzun süre saklamak istiyorsanız, cevizleri tek seferde yiyeceğiniz porsiyonlara ayırın ve buzdolabı poşetlerine doldurun. Üzerine tarih etiketi yapıştırdıktan sonra buzlukta muhafaza edebilirsiniz.
çıkarılmış iç cevizi hava geçirmez saklama kaplarında, buzdolabında 6 ay süreyle saklayabiliriz. Derin. dondurucuda ise en fazla 1 sene.
Cevizlerin toplanmasından sonra kabuğu çıkarmak gerekmektedir. Çekirdekleri alınır. Bir fırın tepsisinin içerisine yerleştirilir ve daha sonra da 50 ° C'ye ısıtılmış olan fırına koyulur. Kurutma süresi ise 20 ile 40 dakika olmaktadır.
Doğanın insanlara sağladığı en önemli mucizeler arasında görülen ceviz kabuğu su ile kaynatılarak tüketilmektedir. Böylece birçok rahatsızlığa iyi gelmesi yönüyle oldukça önemlidir. Hem içi hem kabuğuyla insan hayatı için oldukça faydalı olan ceviz ve ceviz kabuğu suyu tüketimi uzmanlarca da tavsiye etmektedir.
Ceviz Nasıl Kurutulur? Cevizlerin kurutma işlemi genellikle güneşte yapılır. Direkt güneşe maruz bırakılan cevizlerde kararma görülebilir, bu nedenle güneşe maruz bırakmadan daha gölge bir alanda kurutmakta fayda vardır. Kurutma tesislerinde 30 - 35 derecede 24 saat bekletilerek kurutma işlemi tamamlanabilir.
Yaş cevizde bulunan antioksidanlar vücudumuzdaki serbest radikallerle mücadele ederek kanser gibi kronik hastalıkların oluşumunu en aza indirger. Yaş ceviz bunun yanı sıra kalp hastalıklarını önleyebilen ve kolesterol seviyelerini düşürebilen sağlıklı yağları da içerisinde bol miktarda barındırır.
ceviz iç %1-3 fire verir. ceviz kabuklu %4-8 fire verir.
Cevizlerin kurutma işlemi genellikle güneşte yapılır. Güneşte kurutulan cevizlerde kararma olur bu nedenle gölgede kurutmada fayda vardır. Eğer kurutma tesisleri varsa burada 30-35 derecede 24 saat bekletilerek kurutma işlemi tamamlanmış olur.
Sıcak iklimlerde meyvenin olgunlaşmasına göre ağustos ayında ceviz hasadının yapıldığı dönemler olabilir. Soğuk iklimlerde ise meyvenin geç olgunlaşmasından dolayı ceviz hasadı ekim aylarına sarkabilir.
Eğer cevizin kabuğunu kırdıysanız, hava almayan, kapalı bir kutu içerisinde serin bir ortamda muhafaza etmelisiniz. Hava almayan bir kavanoz veya saklama kabı içerisinde 6 ay bozulmadan saklayabilirsiniz.
%11 indirimle Kabuklu Ceviz - 1 Kg 115 TL'ye, %8 indirimle Organik Kabuklu Ceviz 1 Kg 135 TL'ye, %18 indirimle Kabuklu Ceviz 2 KG 299 TL'ye, %6 indirimle Kabuklu Ceviz İnce Cender [İthal] 5kg 1.132 TL'ye sahip olabilirsiniz.
Taze veya kurutulmuş olması sağlık yönünden etkisi değiştirmez, taze ve kuru ceviz arasındaki fark, taze cevizin su içeriğinin daha fazla buna bağlı olarak da enerji içeriğinin daha düşük olmasıdır. Ceviz, meyvesi kadar tahtası da değerli olan, uzun ömürlü ve hoş kokulu geniş yapraklara sahip ağaçlarda yetişir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri