Yeşil elma, sindirim sistemini düzenlediği gibi hızlandırır. - Aç karna tüketildiği zaman, kanda şeker oranının azalmasında yardımcı olabilir. Uzmanlar, şeker hastası olan bireylerin yeşil elma tüketmelerini desteklerler.
Düşük kalorili bir meyve olan yeşil elma kullanılarak hazırlanan yeşil elma diyeti, yüksek lif içeriğinden dolayı bağırsak hareketlerini hızlandırır. Sindirim sistemini düzenleyerek kabızlığı önleyen yeşil elma, vücudun bağışıklık sistemini güçlendirir.
Yeşil elma içerisinde bol miktarda lif bulundurduğu için kabızlığın ve hazımsızlığın önüne geçer.
✓ Uyumadan önce yenen elma, sindirimi düzenler, mideyi rahatlatır ve rahat uyumanızı sağlar. ✓ Biraz ekşi olan yeşil elma, midedeki bulantıyı alır ve midede asit dengesini düzenler. ✓ Gastrite bağlı olan mide yanmasını hafifletir.
İlgili 27 soru bulundu
Elma da gaz yapan besinler arasında yer alıyor. Yüksek lif oranına sahip bu meyve, sindirim sistemine yardımcı olsa da yanlış yeme sonucunda gaz ve şişkinliğe sebebiyet veriyor. Elmanın yeşil veya kırmızı olması fark etmiyor. Hangi renk elmayı yerseniz yiyin, gaz problemi yaşayabiliyorsunuz.
Bağırsaklarınızda şişkinlik gibi sindirim sorunlarını önlemeye yardımcı olan iyi bakteriler vardır ve araştırmalar elmaların (özellikle organik elma) sağlıklı bir bağırsak mikrobiyomunu koruyabildiğini göstermektedir.
Elma içerdiği lif sayesinde tokluk hissini artırırken, bağırsaklardaki yararlı bakterilerin çoğalmasını, zararlıların uzaklaştırılmasını sağlıyor. Ayrıca içerdiği polifenoller sayesinde vücuttaki stres oranını azaltarak kilo kaybına destek oluyor.
Elmalar, lif bakımından zengin olduğundan, sindirim sürecine yardımcı olur. Düzenli elma tüketimi, düzgün bağırsak hareketleri ve kabızlık, ishal, irritabl bağırsak sendromu (IBS) ve diğer mide rahatsızlıklarının önlenmesini sağlar.
Yeşil elma hafif yaşam idealinde destekleyici bir meyvedir. Düzenli tüketildiğinde sindirim sistemini destekler, bağırsakların düzenli çalışmasına yardımcı olur. Hazımsızlık, kabızlık gibi sindirim problemlerinde bağırsakları harekete geçmesi için destekler, rahatlamanızı sağlayabilir.
Elma, armut, kiraz, erik, kivi gibi diğer meyvelerin sindirimi 40 dakika zaman alır.
Erik, elma ve şeftali gibi bazı meyvelerde doğal olarak bulunan, sindirimi zor bir şekerdir ve aynı zamanda sakız ve light gıdaları tatlandırmak için kullanılır. Vücut, fazla tatlı veya tuzlu yiyecekleri sindirmeyi sevmez. Sindirim problemi yaşadığınızda, hızla sindirilen besinleri tüketmek isteyebilirsiniz.
Kalbe giden damarların sağlığını koruyan ve kan basıncını dengeleyen yeşil elma, kalp hastalıklarının oluşma riskini en aza indirir. Her sabah 1 adet yeşil elma tüketerek kalbinizi hastalıklardan korumanız önerilir.
Elmanın içinde bir çeşit protein olan 'pektin' maddesi bulunuyor. Bu madde hazmı ve sindirimi kolaylaştırıp, ürik asidi düşürüyor.”
Mide gazına iyi gelen şeyler şu şekildedir: Fasulye, Brüksel lahanası, karnabahar, brokoli, elma, şeftali, erik, tam buğday ve kepek, enginar gibi besinler mide de gaz oluşumuna neden olur. Yüksek lifli gıdalardan uzak durmalıyız.
Elma çözünen ve çözünmeyen lif bakımında zengin bir içeriğine sahip olduğu için tok tutar, iştahı keser, bağırsakları çalıştırır, bağırsak sağlığını destekler ve kabızlığı önler.
K vitamini içeriği zengin olan yeşil elma, kanın pıhtılaşmasını yardımcı olur. Cilt hücrelerinin serbest radikallerden uzak kalmasına destek olan yeşil elma, çok önemli bir C vitamini kaynağıdır. A vitamini içeriği de zengin olan yeşil elma, görmeyi kolaylaştırır. Yeşil elma, yaşlanmanın gecikmesine imkan tanır.
Kırmızı elma ise daha fazla antioksidan içerir ve daha lezzetlidir. - Yeşil elma, kırmızı elmalarından yüzde 22 daha fazla lif ve biraz daha az şeker içerir. - Yeşil elmanın makro besin dengesi kırmızı elmadan daha sağlıklıdır.
Ara öğünlerde tüketilen elma sayesinde ana öğüne kadar tok kalabilirsiniz. Gece uyku öncesinde tüketilen elma ise; ani açlık krizlerini bastırır. Uykuda metabolizmanın çalışmasını sağladığı için gece elma yemenin zararı yok faydası vardır.
Besinlerin sindirim sistemine hızla ilerlemesini sağlayarak kabızlık şikayetlerini gidermeye yardımcı olur. Elma kabuğunun alt kısmında ise çözünür posa olan pektin bulunmaktadır. Bu içeriği ile ise ishali önleyici etkisi vardır. Yani ishal durumlarında elma kabuğu soyularak yenmelidir” dedi.
Lahana, ıspanak, pazı, kabak, bezelye ve yeşil yapraklı sebzeler bağırsak hareketlerini destekler. Sebzeler, bağırsağı hızlı çalıştıran temel besin grubudur. Bu nedenle, bu sebzeler kullanılarak hazırlanacak yemekler, haftada minimum 3 gün tüketilmelidir.
1)Yüksek Lif İçeriği:
Bağırsak hareketlerini arttırmaya yardımcı olur. Bu nedenle elmayı kabuğu ile birlikte yemeniz her zaman tavsiye edilir. Bağırsaklarınız ve vücudunuz ne kadar temizlenirse o kadar mutlu ve sağlıklı olursunuz.
Elma, sağlıklı bir atıştırmalık olarak harikadır. Ancak birçok insanda şişkinlik ve gaz yapar. Yüksek seviyede lif barındıran gıdalar sağlığımız için çok faydalı olmakla beraber sindirimleri zordur.
Karın şişliğinde en büyük yardımcı rezene çayıdır. Bir şişlik hissediyorsanız rezene çayı demleyerek günlük 1 defa içmeniz yeterli olacaktır. Ayrıca zencefil çayı da şişliği azaltmak için içilmesi gereken bitkisel çaylar arasındadır. Ayrıca sindirim sistemine yardımcı olan maden suyu içerek şişkinliği azaltabilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri