Yeşil erik çoğu zaman tuzlanarak yenilse de aslında çok yanlış. Ancak eriği tuzlayarak yemek vücutta ödem oluşmasına neden olduğu için sade tüketmek daha faydalı. Anti aging özelliği sayesinde cildi yenileyen erik, cilt lekeleri üzerinde mucizevi bir etkiye sahiptir.
'TUZLA TÜKETMEK ÖDEM YAPAR'
Bağırsak hareketlerini düzenlemek, demir emilimini artırmak ve kilo vermeyi desteklemek için günde 200 gram eriğin tüketilebileceğini belirten Altuntaş, “200 gr yeşil erik sadece 94 kaloridir.
Ancak bu meyve tuzla ve aşırı miktarda yenildiğinde vücutta su tutması nedeniyle ödeme yol açıyor, tansiyonu yükseltiyor. Tuzsuz aşırı tüketilmesi halindeyse sindirim sistemi bozulabiliyor. Eriğin 100 gramı ortalama 46 kaloriye sahiptir. Yeşil eriği mevsiminde tuzsuz olarak günde 1 porsiyon tüketebilirsiniz.
Genellikler herkes yeşil eriği tuzla birlikte tüketiyor. Bu kesinlikle doğru bilinen bir yanlış. Yeşil eriği tuz ile birlikte tüketmek vücudunuzda ödem birikmesine sebep oluyor. Ayrıca farkında olmadan erikle birlikte tüketilen aşırı tuz tansiyonu yükseltebilir ve ayrıca böbreklere aşırı yük binmesine neden olabilir.
İlgili 29 soru bulundu
ERİK: Bir porsiyon tüketmek için 10 adet yeterlidir. Tadını güzelleştirmek için tuz kullanılmamalıdır. Havalar da sıcakken hipertansiyon riski artabilir. Meyvenin kendisi yeterli miktarda sodyum içerir.
Meyveleri yedikten sonra sudan kaçınılmalıdır, çünkü bu kombinasyon midedeki emilim ve sindirim sürecini engelleyerek asitliğe neden olabilir. Bu nedenle bazı insanlar meyve yedikten sonra mide bulantısı hissederler. Meyve yedikten sonra en az bir saat su içmeniz önerilir.
Soğumuş olan erik suyunun içerisinden kuru erikleri süzgeç yardımıyla alıyoruz. 2 diş sarımsağı ezerek suyun içerisine ekliyoruz. Son olarak erik suyumuza tuz, nane ve pul biber ekleyip karıştırıyoruz. Afiyet olsun.
Erik doğru miktarda tüketildiğinde cilt, kalp ve damar, karaciğer ve bağışıklık sistemine olumlu etki ediyor. Ancak bu meyve tuzla ve aşırı miktarda yenildiğinde vücutta su tutması nedeniyle ödeme yol açıyor, tansiyonu yükseltiyor. Tuzsuz aşırı tüketilmesi halindeyse sindirim sistemi bozulabiliyor.
Eriklerin kabukları çıktığı zaman limon tuzu ilave edilir ve 5 dk daha kaynatıldıktan sonra ocaktan alınır.
Erik doğru miktarda tüketildiğinde cilt, kalp ve damar, karaciğer ve bağışıklık sistemine olumlu etki ediyor. Ancak bu meyve tuzla ve aşırı miktarda yenildiğinde vücutta su tutması nedeniyle ödeme yol açıyor, tansiyonu yükseltiyor. Tuzsuz aşırı tüketilmesi halindeyse sindirim sistemi bozulabiliyor.
Eriğin doğru miktarda tüketilmesi oldukça önemlidir. Fazla tüketildiğinde vücutta ödem oluşmasına sebep olabilir. Özellikle tuz ile tüketildiğinde tansiyonun yükselmesine yol açar. Aşırı miktarda yenilen erik, sindirim sistemini bozarak ishale neden olabilir.
Kavun, elma, erik, vb. bazı sebzelerin gaz yaptığı bilinmektedir. Bu nedenle karın ağrısına sebebiyet vermemeleri için fazla tüketilmemeleri önerilir.
Erik, hiçbir durumda kabız yapmaz. Tam aksine erik, kabızlık sorusunun çözülmesinde ve sindirimin düzenlenmesinde tercih edilen bir besin türüdür. Doğal olarak aşırı tüketilmesi ishal sorununa neden olur.
Yeşil erik C vitamini, çözünebilir lif, potasyum, A vitamini ve fosfor yönünden zengin bir besindir. En sevilen meyvelerden yeşil eriğin faydaları şu şekilde sıralanabilir: Yeşil erik organik asit içeriği yüksek olan bir meyvedir. Tüm bu organik asitler vücudun alkali tutulmasına yardımcıdır.
Yeşil erik daha çok İlkbahar aylarında hasadı yapılan ve kısa zaman içerisinde tüketilip biten meyveler içerisinde bulunur. Şubat ayının sonlarına doğru hasadı yapılması ile beraber, Mayıs ayının sonlarında hasat biter.
Çilek, erik, kivi, ananas, siyah üzüm, kiraz, vişne, kavun bunların en sık bilinenleridir. Bu etkilerini pıhtı oluşum mekanizmasının farklı aşamalarına etki ederek gösterirler. Meyve suları ile yapılmış çalışmalarda meyve özünün aynı yoğunlukta olmamasından dolayı kan sulandırıcı etkileri görülmemiştir.
Erik tüketilmesi kilo aldırmaz. Aksine erik yemenin zayıflamaya yardımcı olduğu ifade edilebilir. Erik yemek aynı zamanda sindirim sistemini çalıştırarak hızlı bir sindirim gerçekleşmesinde de etkili olmaktadır. Diyet sırasında en fazla yeşil erik tüketilmesi tavsiye edilmektedir.
Dozunda ve makul olarak tüketilen kuru eriğin herhangi bir zararı yoktur. Fakat aşırı tüketilmesi içeriğinde bulunan meyve şekeri nedeniyle kan şekerinin fazla yükselmesine neden olur. Yine aşırı tüketildiğinde ishal ve kusmaya da neden olabilir.
Erikleri yıkayın ve tencereye alın. Üstüne toz şekeri, karanfilleri, suyu ve kullanacaksanız tarçını ekleyerek ocağın orta gözüne alın. Şeker eriyinceye kadar karıştırın, orta ateşte yaklaşık 25 dakika kadar pişirin. Pişen erikleri tel süzgeç yardımıyla sıcakken süzün.
Eriğin içerdiği antioksidanlarla erik kompostosu tüketimi, bağışıklı sistemini güçlendirecek ve böylece hastalıklara karşı kalkan oluşturacaktır. Ayrıca erik kompostosu içerdiği lifler ve posa sayesinde, bağırsakların daha kolay ve hızlı çalışmasını sağlayacaktır.
ERİK YEDİKTEN SONRA DİŞLERİ FIRÇALARSANIZ... Uzmanlar erik yedikten sonra dişlerin kesinlikle fırçalanmasını tavsiye etmediklerini vurguluyor. Nedeni ise erik içerdiği asidik maddeler diş yüzeyine yapıştığında ya da arasına girdiğinde orada bulunan enfeksiyonu önleyerek dişlerin beyazlamasını destekler.
Günde 3 porsiyon erik tüketmek makula dejenerasyonunun gelişmesini engellemektedir. Sabahları aç karnına tüketilen eriğin faydası daha fazladır. Demir ihtiyacını karşılıyor!
Yeşil eriğin yapısında laktik asitleri etkisiz hale getiren mineraller ve bol vitamin vardır. Bu özelliği ile kişiye enerji vermektedir. Yorgunluğu önleyen yeşil erik, yaz aylarında tüketilen enerji deposu meyvelerden biridir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri