Aslında limonların yeşil renge ulaştığında toplanması doğru değildir. Limon sarı renk iken toplanır. Fakat burada limonun cinsi de önemlidir. Bazı limonlar yeşil limon olduğundan yeşil iken de toplanabilir.
Oda sıcaklığında yaklaşık 7 gün bekletin. Limon onun daha hızlı olgunlaşmasını sağlayacaktır. Yaz mevsiminde bu süre kısalabilir, kış mevsiminde uzayabilir.
Limon, sonbahar meyvesidir. Limonun hasadı Eylül, Ekim ve Kasım aylarında yapılır. Ancak limonun çeşidine göre hasat dönemi farklılık gösterebilir.
YEŞİL LİMON HANGİ MEVSİMDE YETİŞİR? Limon, eylül ve ekim aylarında yeşil renkli ve sulu olmaktadır. Ekim sonu ve kasım aylarında sarı renkte ekşi ve sulu olurken, aralık ayında ise turuncu renkli tatlımsı ve sulu olmaktadır.
Ayrıca yediveren limonlar diğer limonlardan daha iri yapıdadır. Bunun yanında yediveren limonun yaprakları tüm turunçgiller arasında en açık renge sahiptir. Yediveren limon yaprakları açık renkli olmasının yanında tadı da ekşimsi ve mayhoştur. Meyveleri bol sulu ve ince kabuklu yapıdadır.
İlgili 32 soru bulundu
Limonun genellikle olgunlaşma zamanı sonbahar ile ilkbahar mevsimleri arasındadır. Limonlarda hasat dönemi bölgelere göre farklılık göstermektedir. Limonun sonbaharda başlayıp ilkbahar döneminde sona eren bir olgunlaşma süreci bulunmaktadır. Bu sebeple ilkbahar aylarında limon toplanabilir.
Fazla sulanmaktan hoşlanmayan limon ağacı yazın 10 günde bir kışın 15 günde bir sulanmak ister. İç mekân da yetiştirdiğiniz limon ağacını 15 günde bir sulamanız yeterli olacaktır.
Limonu uzun süre saklamak için bütün bir halde derin dondurucuya koyabilirsiniz. Limon dilimlenmişse, streç film ile sararak derin dondurucuda muhafaza edebilirsiniz. Limon yalnızca buzdolabında değil, güneş ışığı almayan balkon, oda, kutu gibi serin yerlerde muhafaza edilebilir.
DİLİMLER HALİNDE DE SAKLANABİLİR!
Haberciniz sitesinde önerilen bir tarif ise dikkat çekiyor; Dilimler halinde limon saklamak istiyorsanız da bir streç filme sararak buzluğa kaldırabilirsiniz. Aynı zamanda bir kavanozun içerisine yağlı kağıt sarılı şekilde de saklama şansına sahipsiniz.
Derin dondurucu ile beraber aynı zamanda güneş görmeyen serin bir oda sıcaklığında saklamak da mümkün. Aynı şekilde yine güneş almayan balkonlarda serin bir ortam içerisinde limonlar saklanabilir. Ancak derin dondurucuya atılan limonlar aylarca saklama olanağı vermektedir.
Limon Ağacı Kaç Yıl Yaşar? Akdeniz bölgesi limon yetiştiriciliği için oldukça uygun bir bölge olup limon ağaçlarının ömrü yaklaşık 50 yıldan fazla yaşar. İyi bir bakım ve hastalık önleme uygulamalarıyla 100 yıldan fazla yaşayabilirler.
Limon sulama tekniği; Limon, toprak nemini korumak için düzenli sulamaya ihtiyaç duyar. İlkbahar ve sonbahar döneminde haftada en az bir kez sulama gerekirken, sıcak yaz döneminde haftada 2-3 sulamaya ihtiyaç duyar.
Bol su isteyen limon, susuz kaldığında acı meyve verir. Bahar ve yaz dönemlerinde limon bitkisini susuz bırakmamanızı öneririz. Bol su ister derken; toprağı çürütecek kadar sulamadan da kaçmanızı tavsiye ederiz. Eğer toprak çamurlaşırsa, bitki çürümeye başlar.
Yeşil limon sarı limona göre daha az ekşidir. Az ekşi olmasına rağmen içerdiği az şeker miktarı ile şeker hastalarının bile rahatlıkla tüketebileceği bir besindir. Hoş kokusu ile yüzyıllar boyunca kullanılan yeşil limonun kullanımı ve insan sağlığına olan faydalarını sizler için araştırdık.
Limon yapısı gereği kolay bozulabilen bir meyve değildir. Güneş görmeyen, serin ve kuru bir yerde 4-5 aya kadar hiç bozulmadan kendini koruyabilir. Zaman içerisinde beklerken dış kabuğu kurusa bile içinin tazeliğini ve suyunu muhafaza etmeyi başarır.
Limonları çok ince dilimler halinde kesip fırın tepsisine dizelim. Önceden ısıtılmış 150 derecede kuruyana kadar bekletelim. Biraz ıslak kalabilir dışarda beklettiğinizde kuruyabilir. Fırından fırına farklılık gösterebilir bazı fırın daha geç kurutur.
Ayrıca limon her mevsim yetişmeyen bir ürün olduğu için diğer mevsimlerde kullanılmak üzere de bozulmadan saklanabilmelidir. Bu işlem için geliştirilen soğutma teknolojileri ve soğuk hava depolarında muhafaza edilen limonlar sıcaklığı 14 °C ile 15°C arasında değişen depolarda 5 aya kadar bozulmadan bekletilebilir.
Limon Sıkacağı kullanılarak kolay bir şekilde suyu çıkarılan meyve oda sıcaklığında ya da buzdolabında muhafaza edilebilir. Her mevsim vitamin kaynağı olan, yiyecek ve içeceklere lezzet katan limonun uygun koşullarda saklanması bir süre aynı tazelikte kalmasını sağlar.
Limon kabuğundan bitki çayları yapabilir, sararan tırnak ve dişleri beyazlatmada kullanabilir, ev temizliğinde ve oda spreyi olarak kullanabilir, yağını yapabilir, pastalarda ve yemeklerde aroma vermesi için kullanabilir hatta ve hatta mikrodalga ve fırınların kötü kokusunu engellemek ve temizlemek için de ...
Limon Kaç Derece Soğuğa Dayanır? Limon ağacını yetiştirmek istiyorsak hava sıcaklığının 0 ın altına düşmemesi gerekiyor. -6, -7 derecenin altına düşmesi durumunda limon donar ve ölür. Dayanamadığı en yüksek sıcaklık ise 45 derecenin üstüdür.
Limonlar ortadan ikiye bölünerek suyu sıkılır ve bir tencereye alınır. Üzerine 1 tatlı kaşığı tuz ilave edilerek kısık ateşte kaynatılır. Kaynayınca altı kapatılır ve soğumaya bırakılır. Soğuyan limon suyumuz bir şişeye alınarak dolapta muhafaza edilir.
Güneşi ve sıcağı sever ama rüzgarı sevmez. Bu yüzden bitkinin bulunduğu yerde rüzgar olmamasına dikkat edebilirsiniz. Bol ışık alan, aydınlık ama direkt güneş ışığı almayan bir ortamda limon ağacını yetiştirebilirsiniz. Turunçgiller yaklaşık 7-8 saat güneş ışığı görmeyi sever.
Genel olarak limon ağacı limon fidanına bağlı olarak 1 ya da 2 yıl içerisinde meyve verir. Tabii burada önemli olan limon ağacının almış olduğu sıcaklık ve konumdur. Özellikle gübreleme ile beraber verimli toprak ihtiyacı önemli bir yere sahiptir.
Çekirdekten yetişen limon meyve verir fakat çekirdek aslına %100 benzemez. Örneğin yediveren limon fidanından limon meyvesini aldınız ve çekirdeğini çıkarıp ektiniz.Belli bir süre sonra çimlenme oluştu.Oluşan bitki yediveren limon çeşidine %100 benzemez.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri