Taze soğanları doğradıktan sonra zeytinyağı ile karıştırıyoruz, hemen ardından buzdolabı poşetine yerleştirip derin dondurucuya kaldırıyoruz. Taze soğanı derin dondurucunuzda 12 ay'a kadar saklayabilirsiniz.
Yassı bir şekilde saklamak, soğanın daha çabuk çözünmesini sağlar. İsteğe göre poşet yerine derin dondurucuya uygun kaplar da kullanabilirsiniz. Soğanı bu şekilde serin dondurucuya atarak 10 aya kadar muhafaza edebilirsiniz.
- Ya da direk buzdolabı poşeti içinde ağzı kapalı bir şekilde saklayabilirsiniz. - Uzun süreli kullanım için dilimlenmiş, kesilmiş veya doğranmış soğan üç ila altı ay boyunca dondurucuda saklanabilir. En iyi çorba, güveç gibi pişmiş yemeklerde buzluktan çıkardıktan sonra kullanabilirsiniz.
Bunun dışında kısır, mercimekli köfte gibi aperitifler taze soğanla daha da lezzetlenir. Kuru soğana göre daha yumuşak ve sulu bir tadı olduğundan kahvaltılarda yeşil soğanlı omlet, krep veya yumurta yapımında tercih edilir. Bu leziz yanıyla mücver malzemeleri arasındaki yerini aldığını da söylemeden geçmemek gerek.
İlgili 43 soru bulundu
Kağıt havlu ve buzdolabında (1 hafta)
Soğanı buzdolabına koyduğunuzda, buzdolabındaki kuru hava, nemi soğandan alır ve soldurmaya başlar. Bu basit yöntem buzdolabınızdaki soğanı yaklaşık 1 hafta saklamanıza yardımcı olacaktır.
Derin dondurucunuzun içindeki tüm malzemeleri dışarı çıkardıktan sonra bir miktar elma sirkesi karıştırdığınız su ile silerek hem oluşan bakterilerden hem de kokudan kurtulabilirsiniz.
Kuru soğan buzdolabında saklandığında kısa sürede bozulan bir başka gıda maddesidir. Kuru soğanı buzdolabında saklarken bozulmasına neden olan en büyük faktör dolap içerisindeki yüksek nem oranıdır. Tüm nemli ortamlarda olduğu gibi buzdolabında da kuru soğan kısa sürede küflenerek bozulmaktadır.
Edinilen bilgiye göre; doğranmış soğan kapaklı kaplarda ya da kilitli poşetlerin içinde buzdolabında da saklansa, bakteri ile kokuları mıknatıs gibi çekerek kendi içine hapsediyor. Dilimlenmiş şekilde bir gece dahi beklemiş soğan, safra salgılarını, mide asidini artırır ve gıda zehirlenmesine yol açabilir.
Aynı şekilde buzdolabı da soğan saklamak için uygun değildir. Soğanları evinizin serin ve güneş görmeyen bir yerinde, çok nem olmayan bir ortamda saklamalısınız. Eğer soğanları çuvalda saklıyorsanız, asla beton ile temas ettirmemelisiniz. İsterseniz soğanları doğradıktan sonra da bir süre muhazafa edebilirsiniz.
4) Dondurucuya Atarak
Faydalarından biri de sarımsağı muhafaza etmektir. Sarımsak buzlukta nasıl saklanır diyorsanız, başlayalım! Sarımsakların kabuğunu soyun ve dondurucu poşeti içine ekleyin. Poşet yerine dondurucuya uyumlu saklama kaplarını da kullanarak sarımsakların ömrünü uzatabilirsiniz.
En çok yapılan hata soğanların patateslerle birlikte saklanmasıdır. Bu etkileşim soğanların erken bozulmasına sebep olur. Aynı şekilde buzdolabı da soğan saklamak için uygun değildir.
Serin ve kuru yerleri tercih edin
Nem ve sıcaklık değişimini sevmeyen bu gıda maddeleri bir arada değil mutlaka ayrı yerlerde ve serin, kuru bir yerde muhafaza edilmelidir.
Nemli bir bezi cam kabınızın tabanına yerleştirin. Bıçak kullanmadan kestiğiniz yeşillikleri kabın içerisine dik bir şekilde yerleştirin. Sonra buzdolabına koyun. Bu yöntemleri uygularsanız yeşillikleriniz hem canlı kalır hem de bozulma süresini uzatmış olursunuz.
Soğanın bozulduğunu anlamak çok kolaydır. Genellikle soğan bozulmaya başladığında kabuğu yumuşar, içinde siyahlık oluşur ve soğandan kötü bir koku gelir. Bozulan soğanlar da kesinlikle tüketilmemelidir.
Marulu kağıt havluya sarın. Bu sayede marulun nemi içerisinde kalacaktır ve marul çıtır kalacaktır. Kağıt havluya sarılı marulları buzdolabı poşetlerine ya da plastik kaplar içerisinde saklayın. Sebzelik çekmecesine yerleştirin.
Soğan etkili bir antibiyotik olarak kullanılan ve sağlığımız açısından oldukça yararlı olduğu için sık sık tüketilmekte. Ancak yapılan araştırmalar soğanı yanlış tüketmenin ilerleyen zamanlarda vücutta enfeksiyon riskinin oluşmasına hatta sebebi bilinemeyen gıda zehirlenmelerine neden olabileceğini belirtiyorlar.
Özellikle soğan, sarımsak ve salça küfü en sık görünenler. Hem en çok kullandığımız hem de dolabın temel taşı olan bu besinlerdeki küfü basit yöntemlerle engelleyebilirsiniz.
Salatanız eğer soğanlı ise, soğan tadını ertesi güne daha çok değiştireceğinden soğanlarının bir kısmını ayırıp saklayabilirsiniz. Aynı şekilde domatesli bir salata ise, domates suyunu daha çok vereceğinden ertesi gün tüketmenizi öneririz.
Dondurucu içerisinde saklanan yiyeceklerin düzenli ve sıkı şekilde paketlenmemesinden dolayı ürünlerin kokuları dışarı yayılıyor. Örnek vermek gerekirse, kullanıcıların haşlayarak yerleştirdikleri ürünler derin dondurucu içerisinde koku oluşmasına neden oluyor.
ekmek arası peynire "yeşil" kısımları eklenirse leziz bir atıştırmalık olabilecek sebzedir. yemek sonrası koku kısmı da kuru olanına oranla daha azdır.
Belli tip bir bakteri apokrin salgısı ile karşılaşırsa soğan benzeri kötü bir koku ortaya çıkar. Erkeklerdeki apokrin bezleri kadınlara göre daha büyüktür. Duygusal stres ise apokrin sıvısının akışını sağlarki buda keskin bir koku ortaya çıkartır.
Suyu süzülen ve yeterince soğuyan patateslerimizi fermuarlı poşetimize alalım. Bu aşamada patatesleriniz sıcak ve ıslak olursa donunca buzlanma yapabilir. Eğer vaktiniz varsa patateslerinizi buharı çıkana kadar bekletmeniz daha iyi olacaktır. Poşetlerimizin fermuarlarını kapatalım ve dondurucuya kaldıralım.
Yeşil soğanlar küçük küçük doğranır. Tavada zeytinyağında kısık ateşte iyice kavrulur,. Üzerine yumurta kırılıp, tuz ve pul biber eklenir. Kahvaltı da harika tarif tadı gerçekten güzel oluyor .
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri