Tip 4 (Normal): Yılan veya sosis gibi pürüzsüz, kaygan yüzeyli ve yumuşak kıvamda dışkı örneğidir. Hastalara “Anamur veya Çikita muz kıvam ve kalınlığı” diye tanımladığım dışkı örneğidir. Kereksiz Ikınma gerektirmez.
Yılanlar genellikle keskn kokulardan hoşlanmazlar bu nedenle bulunduğu bölgelere kükürt ve kireç koymak onları bulundukları ortamdan tamamen uzaklaştıracaktır. Ayrıca yılanı uzaklaştırmak için bulunduğu bölgeye naftalin koymakta bir diğer etkili yöntemdir.
Yılanların sindirim sistemleri çok gelişmiştir. Avlarının neredeyse tamamını sindirebilirler. Öyle ki eğer av bir memeli hayvansa sindirimden geriye sadece tırnaklar ve tüyler kalır. Kemikler de dâhil olmak üzere avın tüm dokuları sindirilip özümsenir.
Genel bilgiler. Yılanlar omurgalıdır, genellikle üç metre öteyi göremezler. Koku almada burun deliklerini değil dillerini kullanırlar. Uzun ve çatallı dillerinin her iki ucu havadan ve yerden gelen kimyasal kokuları alır.
Evinizin etrafında yumurtlayan tavuklarınız ve civcivleriniz varsa, tüm duyuları son derece gelişmiş olan yılanlar, onların kokusunu alır ve yiyecek bulmak için evinize yaklaşır. Aynı şekilde evinizin etrafında fare ve benzeri kemirgenlerin olması, yılanların yaşam alanlarınıza yaklaşmasına neden olur.
İlgili 44 soru bulundu
Dr. Mehmet Öz, "Zehirli yılanlar yüzde 99 gece çıkıyor. Gece saatlerinde plajlarda, dağlık alanlarda olanlar mutlaka ayakkabı giymeli'' uyarısında bulundu.
Yılanı gördüklerinde müdahale etme konusunda çekiniyorlarsa hayvanın türünü bilmiyorlarsa o zaman itfaiyeden destek isteyebilirler. Özellikle evin içine girmiş yılansa en hızlı şekilde itfaiye aranmalı” diye konuştu.
Her evin bodrum katı yoktur. Fakat yılanlar kendilerini sadece yeraltı boşlukları ile sınırlamaz. Uzman isim Estes, "Bodrumunuz yoksa yatak odanız, yatağınızın altı, dolabınız veya banyonuz yılanların saklanmayı sevdiği diğer yerlerdir" diyor.
Atasözü [1] Büyüyeceği belli olan her tehlike, daha başta önlenmeli; düşman güçlenip büyük zarar verecek duruma gelmeden ezilmelidir.
Yılan hareket ettikçe, bu segmentler birbirine sürtünerek çıngırak sesi oluşturur. 🐍Çıngıraklı yılanlar, bu sesi genellikle tehdit edici durumlarda veya avlarını uyarmak için kullanırlar. Çıngırak sesi, etrafta bulunan diğer canlılara "uzak durun" veya "ben tehlikeliyim" mesajı vermek amacıyla kullanılır.
Peki, yılan intikam alır mı? “Yılanı öldürmeyin, onun bir eşi vardır. Gelir ve sizden intikam alır” ifadesi, sadece halk arasında yayıla gelmiş batıl bir inanç olarak biliniyor. Yılanlarının eşlerinin öldürüldüğü bölgeyi bulmasının herhangi intikam ya da öç alma iç güdüsü ile bir ilişkisi bulunmuyor.
Ancak genel olarak yılanlar en çok kemirgen yemeyi severler. Bu nedenle en çok yedikleri canlı türü de kemirgenlerdir. Kemirgenler, kemirici olarak bilinen bir takımdır. Memeli sınıfında bulunan bu takımda yılanların en sevdiği hayvanlar olan sincaplar, tavşanlar, mirketler, diğer sürüngenler, hamsterlar yer alır.
Yılanlar dünyanın hemen hemen her bölgesinde yaşarlar, ancak en yaygın olarak tropikal ve ılıman iklimlerde bulunurlar. Sıcak, nemli ormanlar, çöller, bataklıklar, çayırlar, orman açıklıkları ve su kenarları gibi çeşitli habitatlarda yaşayabilirler.
Birçok klibe, filme ve tanıtım destinasyonuna da konu olan evlerin mavi boyaları akrepleri, yılanları evlerden uzaklaştırırken turistleri ise bu renkleri ile cezbediyor. Mavi pencereli beyaz evlerin vazgeçilmezi ise bahçesine dikilen begonvilleri, fesleğeni ve kapı önüne gömülen nazar boncuğu oluyor.
Kirpiler yılanların en büyük düşmanlarıdır. Kirpilerin azalması ve göçmen kuşların da gecikmesi, yılanların daha fazla olmasına neden oldu. Yılan o bölgede bundan önce vardı, bundan sonra da var olacak.
Pençeleri ile buldukları hayvanları öldürüp onları yiyebilirler. Kedilerin yılan yediğine de rastlanmıştır. Bu yüzden yılan da kedilerin yediği görülen hayvanlar arasında yerini alır. Ancak bu kedilerin her zaman yılanlarla uğraşacağı ve onları yemek isteyeceği anlamına gelmez.
Yılanlar çoğu zaman avlarını ısırırlar, ancak sık görülmese de, genellikle savunma amaçlı olarak insanları ısırdıkları da olur. Çoğu yılan zehirsizdir ve avlarını genellikle zehir kullanmadan boğarak öldürürler.
Yılanın soktuğu kişi hemen yatırılmalıdır, yaralı bölgenin 8-10 cm kadar üzerini bir mendil ya da kravat ile bağlanmalıdır. Yaralı bölge soğuk su ile yıkandıktan sonra buz uygulanmalıdır ve sağlık kuruluşuna götürülmelidir.
Hastada bilinç kaybı oluşması, nefes almada güçlük, mide bulantısı ve kusma, ishal, şiddetli baş ağrısı ve siyah renkli idrar, yılan sokmasının erken sistemik semptomlarından bazılarıdır. Bazı durumlarda felç, kaslarda istemsiz kasılma ve kramplar da görülebilmektedir.
Yılanların yuvaları toprak altında ve genellikle toprağın yüzeyinde büyüklüğüne bağlı olarak yuvarlak delikler olarak karşımıza çıkar.
Yılanlar genellikle insanları elleri ve ayak bileklerinden; köpekleri de burunlarından ısırır. Aslında yılanlar doğal olarak saldırgan değildir; aksine geri çekilirler.
Rüyada evin içinde yılan görmek, rüya sahibinin çok yakınında dost görünen bir düşmanı olduğunu simgeler. Bu rüya, sıkıntılı ve zor günler yaşayacağınıza da işaret eder.
Rüyada evde yılan görülmüş ise; evdeki bireylerden birinin rüya sahibine düşmanlık yapılacağına işaret eder. Bu birey, kişiden nefret ediyor anlamına gelmez ancak kişi kendisi de farkında olmadan rüya sahibinin canını sıkabilir. Evde yılan görmenin bir başka tabiri ise evde bulunan biriyle tartışma yaşanacağıdır.
2. Zehirli yılanlarda göz ile alt çene kenarı arasındaki pullar çok sıralı, zehirsiz yılanlarda ise bir sıralıdır. 3. Zehirli yılanlarda kuyruk ucu küt, zehirsiz yılanlarda uca doğru gittikçe incelir. 4. Zehirli yılanlarda vücut iri lekeli, zehirsiz yılanlarda ise lekesizdir.
Tevrat'a göre kır hayvanlarının en hilekârı olan yılan, Aden'deki bahçede (cennet) yaşamakta olan Havva'ya yaklaşmış, "Allah bilir ki ondan yediğiniz gün, o vakit gözleriniz açılacak, iyiyi ve kötüyü bilerek Allah gibi olacaksınız." diyerek onu yasak ağacın meyvesinden yemeye ikna etmiş, daha sonra Havva yasak meyveden ...
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri