Yılanların yiyecek bulmak için evlere girmek zorunda kaldığını anımsatan Şenay, "Hayvanlar aç kaldığı zaman karnını doyurmak için muhakkak bir yerlere girmek zorunda kalıyor. Yılanlar da şehir ortamına yakın yerde yaşıyorsa evlerin içerisine girebiliyor.
Yılanlar, karanlık ve sakin yerleri sevdikleri için odunluk ya da kullanılmayan eşya yığınlarının içine yerleşebilir. Evinizin etrafında böyle nemli ve loş yerlerin olmaması yılanların yaklaşmasını engeller.
Yılan Uzmanı Marty Ford'a göre, yılanlar farklı sebeplerle evlere girebilirler. Soğuk ve karanlık yerler, potansiyel yiyecek kaynakları ve yırtıcılardan uzak güvenli bir nokta arıyor olabililer. Ancak yılanlar saklanmak için bile evinize girse, büyük ihtimalle bir takım mühim işaretleri ortaya çıkacaktır.
Yılanlar genellikle keskn kokulardan hoşlanmazlar bu nedenle bulunduğu bölgelere kükürt ve kireç koymak onları bulundukları ortamdan tamamen uzaklaştıracaktır. Ayrıca yılanı uzaklaştırmak için bulunduğu bölgeye naftalin koymakta bir diğer etkili yöntemdir.
Dr. Mehmet Öz, "Zehirli yılanlar yüzde 99 gece çıkıyor. Gece saatlerinde plajlarda, dağlık alanlarda olanlar mutlaka ayakkabı giymeli'' uyarısında bulundu.
İlgili 24 soru bulundu
* Son günlerde sürüngenlerle ilgili birçok haber gelmekte; sürüngenler soğukkanlı hayvanlardır. Kış uykusuna yatarlar ve havaların ısınmasıyla özellikle nisan veya mayıs aylarında kış uykusundan çıkarlar.
Hiçbir yılan durduk yere insana saldırmaz ve ısırmaz. Yılanların duyma özelliği yoktur. Ama yerdeki titreşimleri algılayabildiklerinden dolayı kendisine yaklaşmakta olan bir insanı çok öncesinden hissederek bulundukları noktadan uzaklaşmaya çalışırlar.
Çoğu yılan zehirsizdir ve zehirli yılanlar da zehirlerini öncelikli olarak savunma amacından çok avı kontrol altına almak ve öldürmek için kullanırlar. Çoğu yılan türü, sığınak ararken veya avlanma esnasında duvarlara ve ağaçlara kolayca tırmanabilir.
Pençeleri ile buldukları hayvanları öldürüp onları yiyebilirler. Kedilerin yılan yediğine de rastlanmıştır. Bu yüzden yılan da kedilerin yediği görülen hayvanlar arasında yerini alır. Ancak bu kedilerin her zaman yılanlarla uğraşacağı ve onları yemek isteyeceği anlamına gelmez.
Kirpiler yılanların en büyük düşmanlarıdır. Kirpilerin azalması ve göçmen kuşların da gecikmesi, yılanların daha fazla olmasına neden oldu.
Yılanlar genellikle insanları elleri ve ayak bileklerinden; köpekleri de burunlarından ısırır. Aslında yılanlar doğal olarak saldırgan değildir; aksine geri çekilirler.
Yılanı gördüklerinde müdahale etme konusunda çekiniyorlarsa hayvanın türünü bilmiyorlarsa o zaman itfaiyeden destek isteyebilirler. Özellikle evin içine girmiş yılansa en hızlı şekilde itfaiye aranmalı” diye konuştu.
Mavi kapı ve pencerelerinin olma sebebi ise akrepten, yılandan, çıyandan ve birçok haşereden korumak amaçlı boyanıyor. Biz de evimizi her yıl beyaz ve maviye boyarız.
Ancak genel olarak yılanlar en çok kemirgen yemeyi severler. Bu nedenle en çok yedikleri canlı türü de kemirgenlerdir. Kemirgenler, kemirici olarak bilinen bir takımdır. Memeli sınıfında bulunan bu takımda yılanların en sevdiği hayvanlar olan sincaplar, tavşanlar, mirketler, diğer sürüngenler, hamsterlar yer alır.
Yılanların yuvaları toprak altında ve genellikle toprağın yüzeyinde büyüklüğüne bağlı olarak yuvarlak delikler olarak karşımıza çıkar. Tabi bu deliklere çomak sokmamanız gerektiğini söylememe gerek yoktur sanırım!? Yılanlar insanı av olarak görmez, dolayısı ile korkacak birşey yoktur.
Yılan hemen her kültürde sihir, bilgi ve ölümsüzlüğün kaynağı olan bir tanrı olarak telakki edilmiştir. . Arkaik kültürlerde yılan ölümsüzdür, bereket ve bilgi dağıtır; tüm gücünü ise aydan alır.
Zehrin vücuda girdiği yerde ağrı, şişme, deride renk değişimi bulantı, baş ve kas ağrıları, halsizlik görülür. Felç ve solunum sistemine etki sonucu ısırılan kişi kaybedilebilir. Engerek yılanları kan hücrelerini eritir ve pıhtılaşmaya etki eder. Isırılan bölgenin kalp hizasının altında tutulması gerekir.
Yılanlar çoğu zaman avlarını ısırırlar, ancak sık görülmese de, genellikle savunma amaçlı olarak insanları ısırdıkları da olur.
İnternette kedi videoları izlerseniz, salatalıktan veya muzdan korktukları bir video görmüşsünüzdür. Bunun arkasındaki sebep, kedilerin genetik olarak yılanlara yaklaşmamaya programlanmış olmasına dayanan bir hayatta kalma içgüdüsüdür.
Yılanların her burun deliğinin yanında, üzerinde ince bir zar bulunduğu vazoyu andıran bir girinti bulunur. Şükür organ diye de tanımlanan bu girinti, adeta temel bir “göz” gibi davranır. Bu organ o kadar hassastır ki zifiri karanlıkta bile 40 santimetre uzaklıktaki hayvanları yarım saniyede algılar.
1-)Yılanların görüş mesafesi yaklaşık olarak 2,5 m'dir. İlerisini sadece kobra gibi başını yukarıya doğru kaldırabilen yılanlar görebilir.
Yani su yılanlara engel değildir. Hepsi, uzuvları olmasa bile onları karada (ve ağaçlarda ve dağlarda) iten aynı dört hareketi kullanarak yüzebilir. Bazı yılanlar suyun içinden geçmek için sızar ve bazıları suya batar, ancak hepsi çevrelerinin bu zorlu bölümünde gezinebilir.
Peki, yılan intikam alır mı? “Yılanı öldürmeyin, onun bir eşi vardır. Gelir ve sizden intikam alır” ifadesi, sadece halk arasında yayıla gelmiş batıl bir inanç olarak biliniyor. Yılanlarının eşlerinin öldürüldüğü bölgeyi bulmasının herhangi intikam ya da öç alma iç güdüsü ile bir ilişkisi bulunmuyor.
Öz, "Koronavirüs sürecinde insanlar yılanların yaşam alanlarından ayrıldı. Yılanlar bu süreçle birlikte daha serbest hareket etmeye başladı. 09.00 ile 12.00 saatleri arasında beslenmelerini bitiren yılanlar, öğle saatlerinde gizlenecek, sıcaktan korunacak yer ararlar. Araba, ev, bahçe olabilir.
Böyle durumlarda o bölgelerde yaşayan bölge halkı ise çıkan haberlerin ardından endişe yaşamaya başlamaktadırlar. Ancak bilimsel literatürde yılanların sayılarının artması veya çok sık görünür olmalarının deprem habercisi olduğuna yönelik hiçbir çalışma ve veri bulunmamaktadır” dedi.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri