Özcan, "Zayıflamak isteyenler 3 hafta boyunca her akşam 200 gram süzme köy yoğurduna bir çay kaşığı zencefil, tarçın ve bir tatlı kaşığı zerdeçal ilave edip, karıştırarak 5 dakika beklettikten sonra tüketsinler. Bu karışım ertesi gün tokluk hissi verir, metabolizmayı hızlandırır ve rahat uyumaya yardımcı olur.
Gece uyumadan üç saat önce 250 gram yoğurdun içine cam kavanozdaki baharat karışımından bir tatlı kaşığı ekleyip iyice karıştırılır. Yoğurdu yedikten sonra uyuyana kadar bir litre su için.
Zerdeçal, yoğurt, ve zencefil Karışımı
Yoğurt ve zencefille birlikte kullanıldığında zayıflatmayı hem sağlıklı hem hızlı şekilde sağlar. Çünkü yoğurt sindirim düzenleyici ve hızlandırıcıdır.
Yarım bardak yoğurda ekleyeceğiniz birer çay kaşığı toz zencefil ve zerdeçal, bağışıklık sisteminizi güçlendirerek sizi hastalıklardan ve kışın daha sık görülen kalp krizinden koruyor. Soğuk havanın damarları büzücü etkisiyle, kalp krizi ve ani ölüm riski ortaya çıkabiliyor.
Hazırlanan bu karışım sabah aç olarak, ara öğün olarak ya da ana öğün niyetine günde 1 defa olacak şekilde tüketilebilir. Bu şekilde düzenli kullanımda gün içinde tüketilen diğer besinlere de dikkat edilmesi halinde yağ yakımına oldukça fayda sağladığı bilinmektedir.
İlgili 25 soru bulundu
Karaciğeri yenileme özelliği vardır. Karaciğer yağlanmasını yine düzenli kullanımda engellemeye yardımcıdır, karaciğer yağlanması tedavisinde de kullanılır. Kanın temizlenerek cildin de güzelleşmesini sağlar. Kan şekerinizi dengeler, açlık hissinizi azaltır, uzun süre tokluk hissi verir.
Zerdeçallı yoğurt kürünün en büyük özelliği ödem attırması. Bu sayede kilo vermek isteyenler için kurtarıcı. Zerdeçallı yoğurdun faydaları arasında eklem ağrılarına iyi gelmesi de bulunuyor.
Bu sayede vücut yağ yakımı için uyarılacaktır. Karışım ilk tüketilmeye başlandığı gün sabah kalkıldığında göbeğin eridiği fark edilecektir. Yoğurt, zencefil, zerdeçal ve tarçın karışımı pek hoş bir tada sahip olmasa da sabah kalkıldığında sonuç fark edilecektir. Kür haftada ikiden fazla tüketilmemelidir.
Zerdeçal yoğurt göre genel olarak sabahları aç karnına tüketilebilir. Aynı zamanda öğle araları öğün olarak değerlendirmek mümkün. Yine aynı zamanda akşam yemeği olarak da doğrudan kullanılabilir. Gün içerisinde sadece bir kase hazırlamak suretiyle kullanmak yeterlidir.
Acı tadından dolayı zerdeçal ve bal birlikte kullanılabilir. İçerisine zencefil ekleyerek daha da lezzetlendirebilirsiniz. Hintliler zerdeçalı yemeklerinde yağın içerisinde karabiber ile birlikte kullanır. Bu şekilde de deneyebilirsiniz.
- Gaz ve idrar söktürücü özelliğe sahip olan zerdeçal ödem attırır. - Mide asitliğini düzenler ve mideyi güçlendirir. - Karaciğer dostudur.
Hindistan'da yaygın olarak kullanılan, kökleri koyu sarı bir bitkidir. Peki, zerdeçal ne kadar tüketilmeli? Bir günde kabul edilebilir tüketim oranı 6-8 gramdır. Bu da 1 yemek kaşığına denk gelmektedir.
Zerdeçal doğal bitki kaynağının daha etkili olabilmesi için gece yatarken kullanmak oldukça önemlidir. Bu bağlamda örneğin ılık bir suyun içerisine biraz zerdeçal katmak suretiyle kullanmak mümkündür. Aynı zamanda ılık bir süt ya da yoğurt içerisine katarak gece yatmadan önce tüketilebilir.
Zerdeçal aynı zamanda beynin yapısında önemli rolleri olan Omega-3 yağ asitlerinin (DHA) vücut tarafından emilimini artırır. Günlük 250 mg yani 1 çay kaşığının dörtte biri kadar zerdeçal alımı, aerobik egzersiz gibi damar duvarını güçlendirici ve damar sertliğini önleyici etkisi vardır.
Yarım bardak yoğurda ekleyeceğiniz birer çay kaşığı toz zencefil ve zerdeçal, bağışıklık sisteminizi güçlendirerek sizi hastalıklardan ve kışın daha sık görülen kalp krizinden koruyor. Soğuk havanın damarları büzücü etkisiyle, kalp krizi ve ani ölüm riski ortaya çıkabiliyor.
Son yıllarda artan obeziteye karşı savaş açan ve tüketildiğinde etkili olan doğal besinler bulunuyor. Bunlardan en etkili olanlardan biri zencefildir. Hem toz hem de taze olarak tüketilen zencefil ile bel ve göbek bölgesinde biriken inatçı yağlardan kurtulabilirsiniz.
Zerdeçallı Yoğurt Kürü Nasıl Yapılır? 3 yemek kaşığı yağsız yoğurdu küçük bir kaba koyun. Üzerine yarım limon suyu ve yarım çay kaşığı kadar zerdeçal ekleyip, iyice karıştırın. Tüm malzemeyi iyice karıştırdıktan sonra, tüketebilirsiniz.
Zencefili Kimler Kullanamaz? Sindirim sistemi güçsüz kişilerin zencefil tüketmesi önerilmez. Bağırsak hastalıkları ve ülser gibi mide hastalıkları olan kişilerin de aşırı zencefil tüketmemesi gerekir. Mide yanması ve mide ekşimesi gibi sorunlardan kaçınmak için yemek yemeden önce tüketilmemelidir.
1 bardak kadar sıcak suyun içerisine bir tatlı kaşığı zerdeçal ve yarım limon suyu ilave edip karıştırın. 1 hafta boyunca her gün 1 bardak tüketin. Her bir haftanın ardından 2 hafta mola verip öyle devam etmeniz daha sağlıklı olacaktır. En iyi sonucu almak için kahvaltıdan önce aç karnına içmeyi tercih edebilirsiniz.
Tarçın kürünü hazırlamak için 1 su bardağı light süt, 1 tatlı kaşığı tarçın ve biraz buzu karıştırın. Hazırladığınız bu kürü uyumadan önce tüketin. Bu kürü düzenli olarak tükettiğinizde gece boyunca metabolizmanız canlı kalıp vücut yağ yakacak ve ayrıca sabahları uykudan tok olarak kalkacaksınız.
Zencefil yağ yakıcı özelliğe sahiptir. Baharat olarak mutfaklarda, kök yumruları ise ilaç sektöründe kullanılan zencefil, metabolizmayı hızlandırarak kilo vermeye yardımcı olur. Ayrıca kan şekerini dengeleme özelliği ile tokluk hissi yaratır ve zayıflamaya katkı sağlar.
Zerdeçal, zengin anti-inflamatuvar içeriği sayesinde özellikle şişkinlik, gaz ve inflamatuvar bağırsak hastalıkları gibi durumlarda sindirim sistemine destek olur.
Zerdeçal sindirim sistemini korurken özellikle bağırsaklara da iyi gelmektedir. Özellikle zerdeçal kürü düzenli tüketildiğinde şişkinlik ve gaz sorunu da giderilir. Ayrıca kabızlık sorunu yaşayan kişiler mutlaka zerdeçal kürünü uygulamalılar. Zerdeçal kürü kişiyi kansere karşı da korumalıdır.
Doğal besin kaynağı olan yoğurdun bir çok faydası bulunuyor
Aşağıdaki diyeti kurallarına göre uygularsanız, bir haftada 7 kilo verebilirsiniz. Yoğurt diyetinde, asıl amaç olan bağırsakların düzenli bir şekilde çalışması sağlanır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri